Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Forza Hoogland Dames 5 - Switch Dames 2

Saturday 21 January 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 5

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza Hoogland Dames 5 - Switch Dames 2
Vandaag stond de 10e wedstrijd van de Dames 5 op het programma: thuis tegen Switch Hooglanderveen Dames 2. Een team dat op de 10e plek staat (toeval? 10e wedstrijd, 10e plek...) en waar we al een keer van hebben gewonnen met 3-1. De motivatie zit er zeker in om ze dit keer met 4-0 van het veld af te slaan, al helemaal omdat de zus van Joyce bij Switch meedoet.
Het inslaan gaat lekker, maar er mag nog wel wat meer pit in. De wedstrijd begint, Switch begint goed en we staan zo 5 punten achter. Dat moet anders! We komen terug, maar het gaat telkens wel gelijk op. Na wat mooie punten, vooral met de service van Joyce, staat het zo 25-18. Het eerste setje is binnen!
De tweede set begint een beetje hetzelfde als de eerste. Een goede service van Switch en weinig ‘wedstrijd focus’ van onze kant. Ook nu komen we terug en lukt het om de focus weer op te pakken. Verschillende punten later, op 20-20, moet het toch echt gebeuren. Na een time-out om de strategie te bespreken en met een onmetelijke berg motivatie, maken we de laatste 5 punten. Hoppa, hoppa, hoppa, dat is de tweede set binnen!
Tijdens de ‘beroemde derde set’ komen we steeds sneller lekker in de wedstrijd en gaan goed van start. Nu komt Switch, jammer genoeg, ook weer terug. Eunice en Mirthe, de middens, staan goed te spelen en slaan de balletjes er lekker in. Het gaat steeds vloeiender en we zitten lekker in de wedstrijd: 25-19 voor ons.
In de vierde set heeft Switch het al een beetje opgegeven. We spelen steeds sneller en slaan steeds harder. Annette blaast de dames van Switch omver met haar service; wat gaat dat hard! Als we 18-10 voor staan, kan er wat geëxperimenteerd worden. Na een goede pass van libero Amy speelt Woman of the Match Mirthe zomaar een (halve) staffel. Een paar punten daarna zorgen midden Eunice en spelverdeelster Kim voor nog meer verwarring aan de overkant, door een omloopbal te spelen. De vierde set eindigt met 25-14: reden voor een feestje, met appeltaart natuurlijk!
Na twee verloren wedstrijden zijn we extra blij met deze 5 punten, die we echt verdiend hebben door hard te werken. Bedankt Fysio Amersfoort voor het sponsoren! Voor de volgende wedstrijd reizen we naar het verre oord Soesterberg om tegen AGAVS te spelen.
Liefs,
Dames 5

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT