Geschiedenis ForzaVijftig jaar geleden op 6 november 1964 werd in hartje Hoogland in een kamertje van restaurant “Concordia” de eerste Hooglandse volleybalvereniging opgericht onder bezielende leiding van Huub van Wees en Marijke van Hamersveld.  Marijke werd secretaris en Huub van Wees is jarenlang voorzitter en trainer geweest. Willem van het Klooster en Jan Witlam waren ook op deze oprichtingsvergadering. Willem is nog steeds actief als trainer en is ook jarenlang voorzitter geweest. Jan Witlam is het trouwste lid en als enige alle 50 jaren actief binnen onze vereniging.

De vereniging startte onder de koepel van de Sportvereniging Hoogland (SVH). Getraind en gespeeld werd er in de zaal aan de Zevenhuizerstraat en later in de Bieshaar. Het was ook toen al een gezellige dorpsvereniging en naast volleybal was het sociale aspect en de omgang met elkaar ook na de wedstrijden erg belangrijk. In 1989 vierden wij op feestelijke wijze ons 25 jarig jubileum.

Door de jaren heen groeide de vereniging verder en kregen wij te maken met steeds meer leden. In 1994 scheidde de volleybalclub zich af van de koepelvereniging SVH waar meerdere sportclubs onder vielen. In restaurant “De Faam” werd een nieuwe naam voor de vereniging gekozen en bij stemming werd dat “Forza Hoogland Volleybal”, ingebracht door Gelina van den Hoven. In 1995 verhuisde Forza vanuit sporthal “Bieshaar”, onder voorzitterschap van Richard Gaarenstroom, naar sporthal ”Nieuwland”. Dit was een hele overgang voor ons Hooglanders en het was erg wennen om weg te zijn uit de hechte Hooglandse gemeenschap. Op de nieuwe thuisbasis, sporthal Nieuwland in Amersfoort, maakte de vereniging een stormachtige groei door. In 2004 werd het 40 jarig jubileum, in zaal “Concordia” in Hoogland, dan ook met veel leden en op erg gezellige wijze gevierd.
 
Forza anno 2017 heeft ongeveer 420 leden. De vereniging bestaat uit een kleine 100 CMV spelers/sters (tot 13 jaar) onder de bezielende leiding van Evelien Schotman. Daarnaast zijn er 9 dames teams, 5 heren teams, 5 recreantenteams en circa 15 jeugdteams. Dit maakt Forza één van de grootste verenigingen uit de regio. Het vraagt veel inzet van vrijwilligers om een vereniging van ons formaat te laten functioneren. We hebben ook veel actieve vrijwilligers en dit worden er steeds meer.
 
Huub van Wees heeft Forza opgestart met als motto “Samen veel plezier maken dan volgen de prestaties vanzelf ”. Nu 50 jaar later gaan prestatie en gezelligheid nog steeds hand in hand. 

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT