Jeugd

De jeugdafdeling van Forza Hoogland is geweldig aan het groeien, zowel in het niveau van de topteams als in het aantal teams.
Met een enthousiaste jeugdcommissie en gediplomeerde trainers, krijg jij alle mogelijkheden om goed en/of gezellig te volleyballen.
De jeugd van Forza Hoogland gaat een mooie toekomst tegemoet!

Forza Hoogland, jeugdcompetitie 2018-2019,

<update 09-12-2018>
Stand van zaken 1e helft seizoen 2018-2019.
De competitie 1e helft 2018-2019 is alweer bijna gespeeld. Op dit moment is Forza MB4 kampioen geworden in de MB 3e klasse. Team zal de 2e helft seizoen promoveren naar de 2e  klasse.  MA1 en JC1 zijn gezien de stand in hun poule gepromoveerd naar resp. de MA TOP klasse en de JC TOP klasse.  Een geweldige prestatie voor deze teams. Proficiat!  De overige teams zullen naar verwachting ook in de 2e helft in dezelfde klasse uit blijven komen. Voor JA1 zijn we nog in overleg of dat in de JA Hoofdklasse blijft of toch beter om naar de JA 1e klasse in te schrijven. Aantal jeugdteams zal in de 2e ronde gelijk blijven. We schrijven in met 5x MA + 4x MB + 2x MC + 1x JA + 3x JC team.

In de Kerstvakantie zal het wedstrijdprogramma voor de 2e ronde competitie 2018-2019 online komen te staan.  Reken er op dat in de week van 7 januari 2019 de 1e wedstrijden alweer gespeeld moeten worden. Volg de Forza en/of de nevobo site voor de actuele informatie.

Deze periode zullen de trainers met hun teams korte evaluatiegesprekjes voeren. Met name de onderwerpen van hoe het gaat met de training en wedstrijden. Maar zeker ook over de inzet, mogelijkheden en persoonlijke leerdoelen om nog beter te gaan volleyballen.

Kersvakantie geen trainingen.
De Kerstvakantie is van vrijdag 21 december t/m zondag 6 januari. In deze periode zijn er geen trainingen.

HTOP toernooi 2018-2019.
Vanuit Forza Hoogland doen dit seizoen teams mee ín de leeftijdscategorie MA + JA + JC. JC is een mixteam van Forza JC1 en Keistad JC1. Voor het eerst dat we in deze constructie samen met Keistad gaan spelen en hiervoor ook samen trainen. We noemen dit mix team ‘Team Amersfoort’.
Toernooidagen op zondag zijn: 18 november 2018 + 3 februari 2019 + 14 april 2019.
Uitslagen 18 november:
JA, tegen: Inter Rijswijk 0-2; AGAVS 1-1; Next Volley D. 0-2. Nu 6e in de poule 7
MA, tegen: Jonas 2-0; Nivo 2-0; Spaarnestad 1-1. Nu 2e in de poule van 4
JC, tegen: Spaarnestad 2-0; Zaanstad 1-1; Taurus 2-0. Nu 2e in de poule van 7
 
NOJK toernooi 2019.
Vanuit Forza Hoogland doet JC1 mee, samen met twee spelers uit Keistad JC1. Volgens de inval regels mogen maximaal twee spelers vanuit een andere vereniging meedoen. Nu is in overleg met Keistad besloten dat Forza speelt met inval vanuit Keistad. Ook nu weer onder teamnaam 'Team Amersfoort’. Voorronde is op zaterdag 5 januari 2019. Halve finale 16 februari 2019. Finale 30 maart 2019.
JC Zaterdag 5 januari, sporthal De Meerwaarde in Barneveld, 11.00 uur tegen SSS, 12.00 uur tegen Dros Alterno, 15.00 uur tegen Limes.
Nummer 1 in de poule is geplaatst. Nummers 2 en 3 spelen 16.15 uur tegen andere JC poule resp. nr 3 en 2, waarvan winnaar zich ook plaatst.

Bekertoernooi 2018-2019.
Dit seizoen doen vanuit Forza Hoogland de jeugd teams MA1 en JC1 mee.
JC1 speelt in de poule Jongens B, bestaande uit JC en JB teams.
MA1, 2e ronde tegen Taurus MA1, 28 november 2018, uitslag 1 – 3 (Forza MA1 is nu uitgeschakeld).
JC1, 2e ronde tegen Utrecht JC1, 28 november 2018, uitslag 3 – 0 (Forza JC1 door naar 3e ronde, is laatste 16).
JC1, 3e ronde tegen Taurus JC1, dinsdag 18 december 19.00 uur, sporthal Kruisboog in Houten.  Uitslag volgt nog.<oude informatie hieronder>
Forza Hoogland, toelichting jeugdindeling 2018-2019.
Samen met de jeugdtrainers van afgelopen seizoen is getracht een zo optimaal mogelijk VOORLOPIGE indeling te maken om na de zomervakantie mee te kunnen starten. Hierbij hebben we rekening gehouden met de overgang van leeftijdscategorie en met de volleybalontwikkeling afgelopen seizoen. Natuurlijk proberen we ook te kijken of dit past met de sociale onderlinge contacten. Doel is om te komen tot teams van 9 personen.
Ook dit jaar zijn er weer een aantal onzekere factoren waardoor we de teams nog niet goed hebben kunnen indelen. Dit speelt met name bij de meisjes B en C teams. Niet zeker is of nieuw mee trainende speelsters blijven, maar ook van enkele bestaande speelster of ze wel competitie kunnen gaan spelen. De 1e helft 2018-2019 beginnen we met 2x MC team en w.s. de 2e helft met 3x MC team. Ook waren er een aantal vragen / verzoeken om nog eens te kijken naar de voorlopige indeling. Afgesproken is om na de zomervakantie en na de 1e trainingsweken (voor half september) te evalueren en te komen tot een definitieve indeling.
Bij de indeling van de jongens speelt het probleem van de kleine bezetting JA1. Afgesproken is dat JA1 en JA spelers in H6 zoveel mogelijk met elkaar samen trainen en ook samen de wedstrijden spelen.  Met trainingsschema is hier rekening mee gehouden en ook bij de wedstrijden wordt zo veel mogelijk gepland om bij elkaar te kunnen invallen.
Bij het samenstellen van het trainingsschema hadden we ook de uitdaging om de jeugdtrainers hierbij goed in te kunnen plannen. Met name de trainers die ook zelf nog in een team spelen en hierbij natuurlijk een aantal dringende wensen hebben om beschikbaar te kunnen zijn als trainer voor een jeugdteam. Om deze reden zijn nu een aantal jeugdteams meer verspreidt over de maandag tot donderdag en ook verdeeld tussen Nieuwland, de Bieshaar en de Brink.
Zie VOORLOPIGE indeling van de jeugdteams met daarbij trainer en trainingsdag, zaal en tijd.
We hopen hiermee komend seizoen een leuke trainingsindeling en een uitdaging om weer grote stappen te zetten in de (individuele) volleybal ontwikkeling.
De 1e trainingsweken gaan we volgen of de ‘voorlopige’ indeling nog aangepast moet worden. Heb je vragen? Stel ze aan je trainer of via de mail techniekjeugd@forzahoogland.nl.
Veel plezier en succes dit nieuwe seizoen 2018-2019

Vooruitblik op seizoen 2018-2019, nu met de VOORLOPIGE groep / teamindeling periode mei-juni.

Hieronder staat de VOORLOPIGE team-/groepindeling voor de periode maandag 14 mei t/m woensdag 13 juni. Deze weken gaan we gebruiken om te komen tot een indeling om mee te starten na de zomervakantie. Zo als elk jaar is de periode tot na de zomervakantie voor een aantal met name ouder jeugdleden nog onduidelijk wat het komende school – studiejaar gaat brengen. Hiermee dus ook nog onduidelijk of de combinatie met volleybal gaat lukken.

De 5x MA teams zijn nu vol bezet. We verwachten binnen deze teams nog wel een paar mutaties. Voor de MB teams hebben we nog een paar weken nodig om de voorlopige teamindeling te kunnen maken. Dan weten we ook of we met 4 of 5 teams naar het nieuwe seizoen gaan. Om deze reden besloten om de MB2-5 als groep te laten trainen op maandag. Voor de MC groep hebben we een splitsing moeten maken over de dinsdag en de donderdag. Ook hier bekijken we nog of we met 2 of 3 teams na de zomervakantie verder gaan.

Voor de JA hebben we nu nog één grote groep staan. Echter is het doel om een optimale combinatie te maken van JA1 met de Heren teams. Op dit moment is dat voor de heren nog niet rond. Deze jongens worden nog apart geïnformeerd als dit duidelijk is. Dat zal dan tevens de 2e training worden.  Helaas kunnen we komend seizoen geen JB team formeren. Wel gaat het lukken om 3x jongens C team samen te stellen (met dispensatie van enkele B leeftijd speler hier in).

Bij de teams / groepen hieronder staat ook welke dag en tijd er dan getraind gaat worden de komende weken tot de zomervakantie. Na de zomervakantie volgt zeker een heel ander trainingsschema.

Komende weken gaan we de trainingen gebruiken om te bekijken of de indeling juist is en of het beter kan. Met name de MB en MC teams moeten nog als team samengesteld worden. Dit doen we samen met aan aantal jeugdtrainers.

Tevens gaan we beoordelen hoe we de selectie teams MA1 + MB1 + MC1 samen gaan stellen voor komend seizoen. Ook hier zal de komende trainingen beoordeeld worden met meer trainers. Hier uit kunnen zeker nog mutaties volgen.

Kijk goed naar de indeling hieronder en op welke dag /tijd je moet gaan trainen. Als je vragen hebt kun je die altijd stellen op de training aan je trainer. Alle vragen en opmerkingen worden verzameld. Samen met de trainers en jeugdcoördinator bekijken we wat hieruit de mogelijkheden zijn.

Veel plezier de komende trainingen. Namens de jeugdtrainers: Larissa, Dorien, Jos, Lars, Niels, Marcel, Tom, Peter, Cor, Hans, Remco, Tjago, Rutger, Willem en uit D2 en D4.  Heb je vragen?  Stel ze.

Vooruitblik op seizoen 2018-2019.
Afgelopen weken is regelmatig overleg geweest met de diverse jeugdtrainers om te komen tot een voorlopige indeling groepen / teams voor komend seizoen.
We staan echt wel voor een uitdaging om tot zo optimaal mogelijke indeling te komen. Welke teams gaan komen en in welke klasse willen we graag 1e helft van seizoen gaan spelen.
Zo als het er nu uit ziet gaan we komend seizoen de competitie in met 5x MA + 5x MB + 3x MC + 1x JA + 3x JC team. Dit is een hele verschuiving t.o.v. vorig seizoen wat betreft aantal teams in de MA klasse (van nu 2x naar straks 5x). 

Na de meivakantie trainen we nog van maandag 14 mei t/m woensdag 13 juni alleen in sporthal Nieuwland. Trainingschema voor deze weken zal w.s. in de 1e week van mei op de Forza site geplaatst gaan worden.

Op dit moment lijkt het er op dat we de nieuwe MA teams redelijk in beeld hebben. Komende trainingen zal hier nog op gevolgd worden en ook kleine mutaties volgen.
Met name voor de nieuwe MB en MC teams hebben we nog een aantal trainingsweken nodig om deze samen te kunnen stellen.
Op de maandag van 18.00-19.30 uur gaan de nieuwe MB2 t/m MB5 als één groep trainen over een paar velden verdeeld. Daaruit worden dan de MB teams samen gesteld.
Voor de nieuwe MC teams moeten we deze trainingen helaas verdelen over de dinsdag en donderdag 18.00-19.30 uur.
Bij de nieuwe jongens A wordt ook samen met de coördinator heren en trainers gekeken naar een goede overgang / combinatie met de heren teams.
Helaas lukt het niet om een JB team te formeren. Wel gaan we met maar liefst 3x nieuwe JC team de competitie in. Ook hier speelt dat we de indeling open houden en in blijven spelen op persoonlijke ontwikkeling.

Doel is om de VOORLOPIGE nieuwe groep / team indeling, gelijk met het trainingschema periode mei-juni, in de 1e week mei op deze Forza site te plaatsen. Tevens ook per mail de communicatie naar de leden toe.
 

Als je goed bent in sport en heel goed wilt leren volleyballen om zo hoog mogelijk wedstrijden te spelen, dan kan dat bij Forza Hoogland. En als je dat niet zo belangrijk vindt, maar vooral gezellig met je leeftijdsgenoten wilt samenspelen, hebben we ook een team waar jij in past. In de competitie (2018-2019) komen de volgende teams in actie:

  • Meisjes A1 - A2 - A3 - A4 - A5 (tot 18 jaar)
  • Meisjes B1 - B2 - B3 - B4 (tot 16 jaar)
  • Meisjes C1 - C2 (12 jaar tot 14 jaar). Een MC3 team volgt mogelijk per januari 2019 
  • Jongens A1 (tot 18 jaar)
  • Jongens B helaas geen team, maar ingedeeld bij de JA of JC (tot 16 jaar) 
  • Jongens C1 - C2 - C3 (12 jaar tot 14 jaar)

Lid worden?

Als je voor het eerst op deze site bent, en misschien lid wilt worden, klik dan op de banner 'Lid worden' rechtsonderin. Daar vind je informatie over hoe je lid kunt worden, wat de contributie kost en een aanmeldformulier.

Andere activiteiten

Naast het volleybal worden er ook tal van andere activiteiten voor de jeugdleden organiseert. Zo organiseren we rond Oud & Nieuw het grote Nieuwjaarstoernooi en aan het eind van het seizoen is er het altijd succesvolle Forza Jeugdkamp. Kijk in de agenda voor een overzicht van de activiteiten.

Alles wat je wilt weten

Via het onderstaande menu kun je doorklikken naar informatie over de verschillende teams en de trainingen. Hoe je aan kleding komt en hoe wij met elkaar omgaan kun je vinden in het menu onderaan de pagina.

Veel plezier!


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT