Werkgroep Competitie

De activiteiten van deze werkgroep zijn onder te verdelen in twee hoofdtaken. Aan de ene kant het wedstrijdsecretariaat
en aan de andere kant de arbitrage.

Wil je contact opnemen met de Werkgroep Competitie klik hier voor de contactgegevens


Spelregels binnen Forza
We spelen al jaren competitie binnen Forza en meestal gaat de organisatie hierom heen wel goed doordat iedereen al jaren bekend is met de gang van zaken of weet hoe het gaat van horen zeggen. Maar omdat er inmiddels veel nieuwe leden zijn en de afspraken ook wel eens wijzigen, willen we een aantal afspraken rondom de competitie een beetje verduidelijken of iets aanscherpen. 

Zaaldienst 
  • alle senioren teams verrichten circa 4 x per seizoen zaaldienst 
  • zaaldienst wordt uitgevoerd door een niet-spelend team 
  • de zaalwacht is herkenbaar door het dragen van een speciaal hesje 
Scheidsrechter, lijnrechter, zaalwacht 
  • alle senioren en A(1) jeugd dienen een V6-licentie te bezitten 
  • elk team levert minimaal 3 scheidsrechters op haar speelniveau 
  • aangewezen scheidsrechters zorgen zelf voor vervanging, en geven dit door aan scheidsrechters@forzahoogland.nl 
  • lijnrechters worden aangewezen uit teams die niet voorafgaand aan dames 1 spelen, dames 1 verzorgt de vlaggen 
  • alle Forza scheidsrechters dragen een witte trui met embleem 
Inschrijving, spelerskaarten 
  • een lid zonder spelerskaart is niet gerechtigd te spelen 
  • aanvragen van een spelerskaart, gebeurt door de werkgroep techniek bij het wedstrijdsecretariaat 
  • zie ook de instructie voor het aanvragen van een spelerskaart 
Beoordeling scheidsrechters 
  • nationale en regionale teams vullen een beoordeling in van de scheidsrechter t.b.v. Nevobo, 
Beker wedstrijden 
  • werkgroep techniek bepaalt welke teams meedoen aan het beker toernooi 
  • werkgroep competitie plant de wedstrijden in overleg met het team in 
  • zoveel mogelijk op zaterdag in de door Nevobo vastgestelde week 
Wedstrijd wijzigingen 
  • het verplaatsen van een wedstrijd is in beperkte mate mogelijk, maximaal 2 x per seizoen 
  • verplaatsen van een wedstrijd dient 10 dagen voor speeldatum, met akkoord van de tegenstander, ingediend te zijn bij de Nevobo, daarna is wijziging niet meer mogelijk 
  • de Nevobo-administratiekosten van € 10,= voor het verplaatsen van een wedstrijd, worden betaald door het team. 
  • wedstrijden op een trainingsavond dienen zoveel mogelijk vermeden te worden. 
Boetes/administratiekosten 
  • boetes/administratiekosten veroorzaakt door een team, worden doorbelast aan dat team via de aanvoerder 
  • boetes voor niet opkomen voor een SR-beurt of zaaldienst worden (nog) niet toegepast, vrijwillig is niet vrijblijvend !! 

Het wedstrijdsecretariaat regelt alles rondom de wedstrijden. Zoals het indelen van de wedstrijden op de competitiedagen, en het huren van de zaal hiervoor. Om de competitie soepel te laten verlopen worden door de werkgroep ook de scheidsrechters, zaalwachten en ook de lijnrechters en tellers voor de eerste teams geregeld. Verder houdt de werkgroep zich bezig met de uitgifte van de spelerskaarten, wedstrijdformulieren, Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) enzovoort.
 

Wil je contact opnemen met de Werkgroep Wedstrijdscretariaat klik hier voor de contactgegevens




Bij Forza maken wij al geruime tijd gebruik van het digitale wedstrijdformulier (DWF). Het DWF brengt verschillende voordelen met zich mee, zowel voor het wedstrijdsecretariaat van de vereniging, de aanvoerders, de officials als de competitie-organisatie van de Nevobo.  

Vooraf voorbereiden

Omdat een volleybalteam over het algemeen iedere wedstrijd uit dezelfde spelers bestaat, hebben we het mogelijk gemaakt om een standaard teamsamenstelling in te voeren. Omdat het standaardteam bij iedere wedstrijd opgehaald wordt, hoef je er nadat je het eenmaal ingevoerd hebt niet meer naar om te kijken. Alleen als er een invaller mee gaat doen, of een speler afwezig is, moet dat nog even bij de betreffende wedstrijd aangepast worden. 

Het invullen van het standaardteam gebeurt via het zogenaamde teambeheer en kan door alle spelers van het team gedaan worden. Binnen Forza is dit voor het begin van de competitie voor elk team ingevuld. Controleer wel even of alle rugnummers, aanvoerder, libero e.d. ook goed zijn ingevuld.

Als er voor een keer een invaller meespeelt (of een speler afwezig is) is het niet de bedoeling om het standaardteam aan te passen. In dat geval zoek je in het DWF de wedstrijd op, zorg je dat het standaardteam ingeladen is en pas je het team aan via de knop 'spelersbeheer'. 

Voor, tijdens en na de wedstrijd

Voor de wedstrijd:

Er zijn twee varianten van het DWF, in de Derde divisie en hoger wordt gebruik gemaakt van 'live bijhouden', in de overige klasses is gekozen voor 'resultaat invoeren'. In allebei de gevallen is het belangrijk dat de aanvoerder of coach ruim vóór de wedstrijd, bij voorkeur de avond van te voren thuis, op de PC controleert of de teamsamenstelling klopt. Het is niet de bedoeling dat vooraf alleen met een papiertje waar rugnummers op genoteerd worden, wordt gewerkt. Vóór aanvang worden de spelerskaarten gecontroleerd en wordt de teamsamenstelling door de teller of scheidsrechter vastgelegd door een keuze te maken tussen 'live bijhouden' en 'resultaat invoeren'. 

Tijdens de wedstrijd:

Binnen Forza wordt nu alleen gebruik gemaakt van de versie 'resultaat invoeren'.

De teller houdt op het Forza resultaatformulier bij welke spelers daadwerkelijk gespeeld hebben en wat de setstanden waren, dit wordt dan naderhand ingevoerd in het DWF. 

Na de wedstrijd:

Het is erg belangrijk dat na de wedstrijd door de scheidsrechter samen met de aanvoerders gecontroleerd wordt of alles juist genoteerd en ingevoerd is door de teller. Nadat ze dit gedaan hebben, zetten ze zelf de vinkjes en wordt de uitslag verstuurt. Het resultaat wordt direct naar de Nevobo verstuurd. Vanaf dat moment kun je ook zelf inloggen en het ingevulde wedstrijdresultaat bekijken. Er is geen papieren formulier meer dat je meekrijgt. Wanneer je twijfelt over de juistheid van de procedure die gevolgd is, raden we je aan om bijvoorbeeld een foto van het Forza resultaatformulier te maken. Controle van de spelers die meegedaan hebben is heel belangrijk voor de invallersregeling, na invoering van de stand is deze niet meer te wijzigen. 

Tot slot

Op de NEVOBO website is veel informatie over het DWF te vinden, als je er nog vragen over hebt vind je waarschijnlijk daar het antwoord. Als Forza streven we er naar om einde seizoen 2016-2017 geen papier meer nodig te hebben.

Op de NEVOBO site is een demoversie beschikbaar en staat meer informatie over het DWF.

Klik hier om naar de DWF website Nevobo.

De werkgroep arbitrage houdt zich bezig met het aantal en de kwaliteit van onze scheidsrechters. Hiervoor worden spelregelavonden en cursussen georganiseerd binnen de vereniging om er voor te zorgen dat voor alle speelklasses voldoende scheidsrechters beschikbaar zijn. Daarnaast bewaken we de leveringsplicht van scheidsrechters naar de regio. Ook proberen we de spelregelkennis binnen de vereniging te vergroten. Dus voor alle inhoudelijke zaken omtrent het fluiten van wedstrijden kun je hier terecht.


Wil je contact opnemen met de Werkgroep Arbitrage klik hier voor de contactgegevens
 


Spelregeltoets: 
Klik hier voor de spelregel toets 

Uitleg rode en gele kaart
Wil je weten hoe het zit met de nieuwe regels voor de gele en rode kaart, heeft de Nevobo hiervan een eenvoudig overzicht gemaakt. Klik hier voor het overzicht.

(Her-)indeling Licenties van scheidsrechters
Licenties die beginnen met een R fluiten in de regio, met een V fluiten alleen voor de vereniging, het cijfer er achter geeft het niveau aan.

Onderstaand het hele schema : 

  Bevoegdheid (maximaal) Behaald na

 
Regio scheidsrechters  
R1 Bevoegd voor Regiodivisie, beschikbaar voor regio Afgeronde VS3 opleiding met PvB op Regiodivisie niveau (of via promotie)
R2 Bevoegd voor Promotieklasse, beschikbaar voor regio Afgeronde VS3 opleiding met PvB op Promotieklasse niveau.
R3 Bevoegd voor Regiodivisie en/of Promotieklasse, beschikbaar voor regio Deelnemer aan de VS3 opleiding.

 
Verenigingsscheidsrechters  
V1 Bevoegd voor Regiodivisie,niet beschikbaar voor regio Afgeronde VS3 opleiding met PvB op Regiodivisie niveau / promotie.
V2 Bevoegd voor Promotieklasse, niet beschikbaar voor regio Afgeronde VS3 opleiding met PvB op Promotieklasse niveau.
V4 Bevoegd voor 1e, 2e klasse en de Topklasse A en B- jeugd, beschikbaar voor eigen vereniging Afgeronde VS2 opleiding met PvB.
V5 Bevoegd voor 1e, 2e klasse en Topklasse B jeugd, beschikbaar voor eigen vereniging Deelnemer aan de VS2 opleiding.
V6 Bevoegd voor 3e klasse en lager en jeugdwedstrijden m.u.v. de Topklasse A- en B- jeugd, en beschikbaar voor eigen vereniging Met goed gevolg afgelegde digitale instaptoets.
V7

 
Bevoegd voor 3e klasse en lager en jeugdwedstrijden m.u.v. de Topklasse A- en B- jeugd, en beschikbaar voor eigen vereniging Afgeronde VSJ opleiding
V8 Bevoegd voor 3e klasse en lager en jeugdwedstrijden m.u.v. de Topklasse A- en B- jeugd, en beschikbaar voor eigen vereniging Deelnemer VSJ opleiding
Een verenigingsscheidsrechter hoeft zich niet te legitimeren in zijn eigen sporthal, (wel zijn/haar relatiecode noteren), daarom krijgen zij geen officialpas meer.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort




TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT