Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Forza MB1 wint de regiobeker!

Sunday 12 May 2024

Wedstrijdverslagen - Meisjes B1

Afbeelding Forza MB1 wint de regiobeker! Zaterdag 11 mei sluit Forza MB1 het sportief, zeer succesvolle volleybalseizoen 2023-2024 af met het behalen van de regiobeker.
De weg naar de finale begint tegen Taurus B1. Vervolgens wordt er tegen Bougindië B1, Inter Rijswijk B1, Leython DC C1 en Leython DC B1 gespeeld.
Ieder wedstrijd wordt met 3-0 gewonnen, waardoor wij zonder setverlies de finale bereiken.
In de bekerfinale komen wij, voor de derde keer dit seizoen, tegenover Dosko uit Stolwijk te staan. Een sterke ploeg die in de twee voorgaande wedstrijden het uiterste van beide teams heeft gevraagd. De voorgaande edities worden beslist in een vijfsetter, waarvan Dosko en Forza Hoogland beide één keer als winnaar van het veld lopen.


Het is 11 mei, tijd 12.00 uur. De speelsters van Forza Hoogland MB1 lopen sporthal De Altis in Rijswijk binnen. Eindelijk is het dan zover, de bekerfinale!
Om 12.20 hebben wij onze gebruikelijke voorbespreking voor de wedstrijd. Wij zitten in de zaal, op het veld waar ons bekeravontuur zich gaat afspelen.
De spanning is voelbaar bij de speelsters. Dosko heeft een buslading aan supporters meegenomen en ook wij zijn op de tribune goed vertegenwoordigd.
Wanneer wij starten met het inlopen komt een vloedgolf aan geluid over ons heen. Onze supporters hebben trommels, toeters en goed gesmeerde stembanden meegenomen. Daarnaast wordt er druk gezwaaid met de speciaal ontworpen Forza MB1-sjaaltjes.


De wedstrijd heeft alle ingrediënten die je verwacht bij een bekerwedstrijd: hoogtepunten, dieptepunten, geluk, pech, tegenslagen en succes.
De setstanden spreken voor zich: 21-25, 20-25, 25-9 en 18-25. Wij winnen de wedstrijd met 1-3. Oorverdovend gejuich, springende, rennende huilende, speelsters vallen elkaar in de armen. Op de tribune gebeurt hetzelfde. 
Mare, onze aanvoerster, ontvangt de beker en het is officieel: FORZA HOOGLAND B1 IS BEKERWINNAAR!
Dosko was een waardige tegenstander en verdient veel respect voor hun prestatie.  


Ons meest succesvolle seizoen ooit is nu tot een eind gekomen. Dit houdt in dat er ook afscheid genomen wordt van speelsters. Silke, Gwen en Mark verlaten het team. Bedankt voor jullie inzet, humor en dank dat wij deze bijzondere reis met jullie konden en mochten maken.


Wellicht tot volgend seizoen, maar voor nu bedankt.
Namens Sophie, Cynthia, Amber, Esmee, Lenthe, Meike, Eline, Mare en Michel

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT