Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Dames 1 blijft in de promotieklasse!

Wednesday 3 May 2023

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Dames 1 blijft in de promotieklasse!

Zaterdag 29 april was het dan eindelijk zover. De dag waarvoor we al 3 weken fysiek en mentaal aan het trainen waren: de dag van de PD-wedstrijden. Voor ons een belangrijke dag, we moesten winnen om binnen de promotieklasse te blijven volleyballen.

Na een pittig seizoen voor iedereen met veel blessures, waren de PD-wedstrijden helaas de uitkomst. In het reguliere seizoen kwamen we pas laat op gang. Ondanks de uitkomst van het seizoen, bedankt aan alle invallers vanuit de dames-teams (DS2, DS3 en DS4).

Het was de belangrijkste dag van het seizoen: zaterdag 29 april. We verzamelden om 11:30 in Nieuwland. We moesten het zelfgemaakte spandoek ophalen. Hier had Heren 1 nog wat liefs opgeschreven. Hop in de auto en op naar Benschop! Ondertussen hebben wij de PD-uitslagen van Heren 1 en Dames 2 zitten volgen. Ondanks de spanning van iedereen waren we er klaar voor. De eerste wedstrijd begon om 13:30 tegen Move DS4. We konden op tijd het veld op en deden onze warming up. We hadden invallers mee uit Dames 3: Michelle, Mandy en Jessica. Uiteindelijk hadden we een legioen van 13 man aan de kant van het veld staan. Het publiek had het spandoek opgehangen en het eerste fluitsignaal klonk. De eerste set was meteen het spannendst. Waar Maartje (nr99) van links naar rechts werd gevlogen om ballen van de grond te rapen, er door Inge (nr1) en Dimka (nr8) enorm veel werd gescoord en er blokpunten waren van Hope (nr9) en Judith (nr10) was het een ‘’net aan’’-set. Na ook nog een koprol van Hope (nr9) over Romy (nr4), waarbij Romy echt nog wel veel last bleef houden, stonden we achter met 10-15 toen de 2e time out werd ingelast. Op 10-16 kwam een wissel vanuit ons; op 15-20 kwam een wissel; 18-22; 20-23 en uiteindelijk de set gewonnen met 25-23! Daar waar de Apple-watch van Lotte afging dat ze als wisselspeler daadwerkelijk aan het sporten was.De spanning was eraf en ook de tweede set wonnen we met 25-13. Onder andere door een goede service-serie van Kione (nr7) en Mandy (nr40). We vierden feest alsof we al kampioen waren.

Na de eerste wedstrijd hadden we rust. Hierin speelde Move DS4 tegen Sovoco DS3. Nadat we waren bijgekomen van de overwinning, gingen wij kijken naar Sovoco. Move won de wedstrijd met 2-1.
Tweede wedstrijd, dezelfde opstelling. Hierin pakten we al snel de voorsprong. Echter wel een service-serie tegen waardoor het weer gelijk kwam te staan. De spanning liep op. Coach Jan wisselde Lotte (nr3) in voor Inge (nr1). Lotte speelde haar eerste wedstrijd weer sinds haar blessure! Ondanks de spanning die ze had, maakte ze zelfs af en toe een sprongetje (waaronder een blokpunt!). Uiteindelijk na weer een spannende set namen wij hem mee voor 24-26. In de tweede set werd er weer goede service series neergezet en namen we ook die mee naar huis met 14-25.

We zijn nog op de foto geweest met alle supporters en het spandoek & hebben heerlijk feest gevierd, want….

….Wij blijven in de promotieklasse!

Liefs Dames 1


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT