Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / UPDATE - Coronamaatregelen vanaf 26 januari 2022

Saturday 15 January 2022

Nieuws - Bestuur

Er mag weer écht gevolleybald worden!

Vanavond bereikte ons het goede nieuws dat we eindelijk weer écht mogen volleyballen. Vanaf 26 januari worden dan ook de eerste wedstrijden weer gespeeld in competitieverband. Ook zijn toeschouwers weer welkom, zij het onder voorwaarden. Dit geldt eveneens voor de kantine, ook deze mag haar deuren weer onder voorwaarden openen. Daarbij worden ook de quarantaineregels versoepeld.
Het lijkt erop dat zaterdag 29 januari de competitie in Sporthal Nieuwland weer zal starten. We willen dan ook vast te kennen geven dat het goed is om er vast rekening mee te houden dat dan ook de teamtaken weer gedaan moeten worden. We weten dat dit kort dag is maar zodra wij hier invulling aan hebben kunnen geven zullen we jullie op de hoogte brengen.

De aankomende dagen zal er meer informatie vanuit de Nevobo komen voor wat betreft de uitwerking hoe wij de competitie gaan uitspelen. Ook hierover blijven wij jullie uiteraard informeren.

Het is tevens ook goed om te weten dat de competitie waarschijnlijk langer door zal gaan lopen (verwachting t/m mei).

We mogen weer, zij het onder voorwaarden. Om de besmettingscijfers zo laag mogelijk te houden, zijn er een aantal maatregelen van kracht om sport te kunnen beoefenen, maar ook voor het bezoeken van een wedstrijd en de kantine. Deze vind je hieronder in het kort. Lees ook het beknopte protocol wat in de sporthal wordt opgehangen.

Trainen en competitie 
Om in groepsverband binnensport te beoefenen is een coronatoegangsbewijs vereist voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit geldt dus ook voor het spelen van wedstrijden in competitieverband. Daarbij is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht en is ook de 1,5 meter afstandsregel van kracht, tenzij je volleybalt. Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen ná 22.00 uur plaatsvinden.

Toeschouwers 
Toeschouwers zijn ook weer welkom op de tribune. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen, een mondkapje dragen bij verplaatsing en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren. Toeschouwers moeten om 22.00 uur de tribunes verlaten.

Gebruik kantine 
Ook de kantine mag weer in gebruik worden genomen. Ook hiervoor geldt dat er een coronatoegangsbewijs getoond moet worden vanaf 18 jaar bij entree, 1,5 meter afstand gehouden moet worden tot elkaar en is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Ook is een vaste zitplaats verplicht. Eenmaal plaatsgenomen, dan mag het mondkapje af. De kantine moet om 22.00 uur haar deuren sluiten. Wel mag de kantine na 22.00 uur openblijven voor afhaal.

Uitzonderingen coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Aangepaste quarantaineregels 
Ook de quarantaineregels zijn versoepeld. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

Versoepelingen invalbepaling 
Vanaf woensdag 26 januari gaat de competitie dus weer van start. Aangezien de besmettingsaantallen zullen stijgen, ongetwijfeld ook binnen het volleybal, worden wij morgen geïnformeerd over de versoepelingen betreffende de invalbepalingen. Hiermee willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk wedstrijden door kunnen gaan.
Ondanks de versoepeling van de quarantaineregels en invalbepalingen zal het nog steeds niet altijd lukken om voldoende spelers/speelsters op de been te krijgen. In die gevallen zullen wij daar uiteraard soepel mee omgaan. Meer info wat in die situatie te doen zal ook gecommuniceerd worden.

Dringende Oproep:


Om te kunnen blijven volleyballen en besmetting te voorkomen doen wij een dringende oproep aan jullie allemaal om je zoveel mogelijk te houden aan de basis regels.
 
Het Bestuur


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT