Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag 27 september

woensdag 16 oktober 2019

Wedstrijdverslagen - Dames 3

Nou daar gaan we dan op een regenachtige vrijdag avond op 27 september, we mogen weer lekker volleyballen! Na maanden lange voorbereiding ;) gaan we weer van start, in een nieuwe poule en ook in een nieuw deel van Nederland. Want wij gaan namelijk promotieklasse spelen in de buurt van Rotterdam en Den Haag, ja u hoort het goed in Rotterdam en Den Haag. Na een lange reis, wat eigenlijk ook wel weer leuk is met zijn alle lekker super lang in de auto zitten. En ik denk dat wij dan door al dat lange reizen wel kunnen zeggen dat we aan het eind van het jaar een goede teamband hebben opgebouwd. maar goed we moesten naar Leiden, toen we waren aangekomen bij de enige echte Leidse volleybalstudenten vereniging. Met vol goede moed begonnen we met inspelen, en jawel na een half uurtje mochten we dan eindelijk beginnen aan de eerste wedstrijd van het seizoen!

De eerste set ging zacht gezegd wat moeizaam, na een klein tijdje stonden we namelijk al op een achterstand van 11-1, ja en daar moest natuurlijk iets aan gedaan worden dus hup ff een time-outje derin, na een goede toespraak van Jouke gingen we er weer tegen aan. Vanaf het begin waren we eigenlijk allemaal een beetje overdonderd door het nieuwe niveau maar na de time-out van Jouke was dat nergens meer te bekennen, en liepen we met ons goede volleybal en zelfvertrouwen zo weer een aantal punten in. Dit was jammer genoeg niet helemaal genoeg, want door de vroege achterstand pakt de Leidse meiden alsnog de eerste set met 25-14.
 
Naja, 1 setje verloren kan gebeuren, volgende pakken wij weer dachten we. En met weer een heel team vol goede moed begonnen we aan de tweede set, wat eigenlijk heel erg lekker ging! Het ging heel erg nek aan nek met wat lekker setupjes van Til en de power van Jetje en Anoukie stonden we voordat we het wisten 25-25 gelijk... Daarna werd het spannend, setpoint na setpoint ging het maar door tot het uiteindelijk 29-30 voor ons stond, en toen... de tegenstander viel aan en sloeg de bal uit! Dus iedereen natuurlijk vet blij want minimaal 1 set was natuurlijk ons minimale doel, vooral Til was erg blij maar ja die blijheid was allemaal voor niks want daar was onze grote vriend de scheids, en die vloot de bal in terwijl wij (en onze trouwe supporter de moeder van Jet) de bal toch echt uit zagen vliegen. Dus dat was ff jammer, maar we moesten door we zouden het nu niet meer weggeven, maar goed dat was makkelijker gezegd dan gedaan en uiteindelijk gingen de Leidse meiden er toch met de winst vandoor, de set eindigde in een set stand van 32-30.
 
Maar goed we moesten en zouden dan wel de derde set gaan pakken, ondanks dat annettje alle ballen van de grond kreeg, en iedereen weer erg zijn best deed, ging het niet zo lekker als de vorige set. Dus Jouke moest ingrijpen, met een bijzondere wissel namelijk Dirk die eigenlijk haar tweede debuut maakte in ons team, alleen deze keer niet als midden maar als (tromgeroffel..) spelverdeler! Nadat onze middens Fem en Loes ook nog wat mooie puntjes maakte verloren we na weer hard strijden toch weer met 25-14.
 
Na ons derde set verlies begonnen we met misschien toch wel ietsje minder moed aan de allerlaatste set van vandaag. Maar eigenlijk begonnen we de vierde set heel sterk en stonden we steeds een paar punten voor op de Leidse meiden. En nadat ook Em en Lies mooie puntjes maakte, en Marjo een paar goede reddingen had stonden we toch bij de 20 punten, een paar punten voor op Leiden. Maar toen werd de spanning ons misschien iets teveel en gaven we een paar belangrijke punten weg... Na een weer time-out van Jouke gingen we weer met wat meer moed de allerlaatste punten in. Maar wat we ook probeerden het ging niet zo goed als aan het begin, en jammer genoeg ging Leiden er na een paar spannende punten toch weer met de setwinst vandoor ze wonnen met 28-26. 
 
Dus met een apart gevoel stapte we van het veld af, omdat we eigenlijk meer hadden verdiend van deze 4-0... Maar goed weetje volgende keer natuurlijk beter, ik zeg maar altijd zo een slechte generale is een goede repetitie (of zoiets dan) dus over ongeveer 2 weken mogen we weer lekker knallen alleen dan wel gelukkig gewoon in Nieuwland, dussss kom allemaal lekker kijken om 12:30 als we tegen Leython DC dames 2 moeten! Tot dan!
 
Groetjes, Forza Hoogland dames 3!

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT