Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Bekerwedstrijd kwartfinale, Forza JC1 - Taurus JB1, 6 maart 2019, 0 - 3.

woensdag 6 maart 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

De bekercompetitie JB bestaat uit teams JC en JB klasse. Forza JC1 heeft in deze beker competitie gewonnen van Utrecht JC1 (3-0), van Taurus JC1 (3-0). Hiermee zijn we bij de laatst 8 en alleen nog JB teams over. Taurus JB1 zal zeker het verlies van Taurus JC1 tegen Forza JC1 recht willen zetten. Taurus JB1 speelt in de JB TOPklasse en met nethoogte 2.30 mtr. Team is gemiddeld 2 jaar ouder dan Forza JC1 en gemiddeld ook een kop groter. Voor Forza dus de uitdaging om hier gewoon de maximale weerstand tegen te bieden. Het zou niet gaan om de setwinst, maar om elke punt te winnen. Insteek was dus risico’s blijven nemen met serveren en in de aanval. Gezien lengte van de tegenstanders de aanval ruim van het net om blok te omzeilen of juist via het blok te spelen. Team was compleet met Frank, Thuis, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M.

Verslag van de sets kan kort zijn. We hebben best wel veel punten direct verloren omdat de controle over de gevarieerde service van Taurus vaak te moeilijk was. Als het lukte om een aanval op te bouwen dan waren er regelmatig verrassende acties welke we wisten te scoren. Felle aanval van Jasper, gecontroleerde aanval van Daan en Frank, via blok de aanvallen van Lars, gedurfde aanval van Thijs en Jarno. Zelfs blokkerend wisten Jasper en Frank ballen tegen te houden. Taurus had aanvankelijk ook wat moeite in de concentratie om tegen dit Forza te spelen. In de rally lieten de Forza mannen zien dat als de 1e bal onder controle te brengen was ze goed zijn in de omschakeling en gelijk de bal met stevige aanval  terug gespeeld werd. Serverend werd niet het maximale eruit gehaald. Te voorzichtig en enkele keer ook onnodig fout werd de service weggegeven. Setstanden waren 14 – 25, 11 – 25 en 7 – 25 voor Taurus. Hiermee gaat Taurus door naar de halve finale bekercompetitie JC/JB.

Taurus was niet gekomen om effe na drie gewonnen sets weer naar huis te gaan. Team was een heel sportieve en vrolijke groep. Na de wedstrijd hebben we nog twee setjes als mix Forza – Taurus tegen elkaar gespeeld. Het was voor Forza JC1 een leuke ervaring om samen met deze grote mannen te spelen. Taurus bedankt hier voor.

Komende wedstrijd is zaterdag 16 maart 19.00 uur tegen Zovoc JC1 te Zoetermeer. Dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden tegen dat jonge maar snelle team. Zaak is wel dat Forza met de 5 punten thuis komt om in de poule de voorsprong te behouden op de naaste concurrent Keistad JC1. Natuurlijk zijn hier weer supporters nodig en welkom.Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT