Nieuws / HTJ Jongens C, 18 nov 2018, Team Amersfoort, 2x winst en 1 gelijk.

Sunday 18 November 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding HTJ  Jongens C, 18 nov 2018, Team Amersfoort, 2x winst en 1 gelijk.  Na 5 trainingen samen met Jongens C1 van Forza en Keistad en hiervan kort geoefend te hebben op systeem 6-2, was de uitdaging om dit in de praktijk te brengen op de 1e speeldag van HTJ. Team Amersfoort bestond die dag uit Forza (Frank + Thijs + Daan + Jarno + Jasper) en Keistad (Anne + Manuël + Lorenzo + Kick + Jesse + Tim (Ralph geblesseerd))  Deze 11 mannen onder begeleiding van Djim (Keistad) en Willem (Forza) moesten 3 wedstrijdjes van 2 sets spelen.
In Kennemer Sportcenter te Haarlem waren de tegenstanders op de 1e dag Spaarnestad, Zaanstad en Taurus. De poule van de Jongens C bestaat verder uit Madjoe, Utrecht en PDK Huizen.
De wedstrijd tegen Spaarnestad was een warming up, wennen aan elkaar, maar ook wennen aan het systeem 6-2 spelen. Team Amersfoort was op alle fronten sterker en groeide in de 1e set naar een duidelijke overwinning.  2e set leek aanvankelijk een zelfde opgaande lijn te geven. Toch bleek de service pass een struikelblok te worden, met gevolg van uitloop naar 19-23 voor Spaarnestad. Een eindspurt van goed serveren en elke rally winnend afsluiten keerde de set naar 26-24 winst voor Team Amersfoort en hiermee toch 2 – 0 winst.
2e wedstrijd tegen Zaanstad leek ook af te stevenen op een duidelijke overwinning. Echter de 2e set werd aan het einde uit handen gegeven door matige service pass, een paar onnodige fouten in service en afronding aanval. Gevolg een gelijk spel.
De 3e wedstrijd tegen Taurus werd een stevige serveerpartij en dito aanval door de Team Amersfoort mannen. Binnen een half uur werden zo 2 sets binnen geslagen.
Deze toernooidag was heel geslaagd voor Team Amersfoort. De jongens speelden geweldig samen en groeiden in de wedstrijd tot een geduchte tegenstander. Volgende toernooidag is op 3 februari 2019. Dan zal met name PDK Huizen onze sterkste tegenstander zijn. Maar door op deze wijze verder te trainen zal ook die uitdaging goed aangegaan kunnen worden. Doel is om na 2 toernooidagen te eindigen bij de 1e vier in de poule. Dit om op de slotdag 14 april  in de finale poule te komen.
Uitslagen Team Amersfoort: tegen Spaarnestad 25-15 + 26-24; tegen Zaanstad 25-16 + 25-27; tegen Taurus 25-09 + 25-16. Team Amersfoort nu 2e in de poule met 1 punt achter PDK Huizen.