Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 29-09-2018 uit tegen Prima Donna Kaas JC1, 4-0 verlies.

maandag 1 oktober 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Dat tegenstander vandaag sterker zou zijn was wel verwacht. Maar dat er ook een speler van ruim 190 in dat team zat was wel effe schrikken. Forza JC1 miste juist de twee lange mannen (Frank en Jasper). Team met slechts zes spelers Thijs, Lars, Daan A, Xavier, Jarno en Daan M moesten het vandaag gaan waarmaken.

1e set waren de Forza mannen erg onder de indruk van dat lange geweld. Onzeker en ingehouden spelen, met de nodige misverstanden in de rally gaf zeker geen beeld wat het team Forza JC1 in huis heeft. Zonder een rally met een goede aanval uitgespeeld te hebben werd de set ‘cadeau’ gedaan aan Prima Donna Kaas JC1 met setstand 25 – 9.

2e set kwam het gevoel van een aanval opbouwen en een rally spelen wat meer terug. Toch bleef te veel het gevoel van ‘underdog’ zijn binnen het team hangen. Time outs van coach Willem om dat gevoel te keren kwam met kleine stapjes. Aantal goede service beurten en enkele goede aanvallen bracht de setstand van 25 – 14 voor Prima Donna Kaas JC1.

3e set was de opdracht om het eigen Forza wedstrijdritme terug te krijgen en te gaan voor een nog betere setstand. Team was nog niet zover om met weer met een stevige yel aan de set te beginnen. Deze set ging heel mooi gelijk op. Vaker was er een langere rally welke ook winnend afgesloten werd. Aan het einde van de set was het toch weer Prima Donna Kaas JC1 die de laatste punten binnen sloeg met winst van 25 – 20.

Die 6 punten meer bij Forza t.o.v. de 2e set was de basis om dit door te trekken in de 4e set. Ook tegen deze tegenstander kan Forza JC1 gewoon goed volleyballen en wie weet is er zelfs een setoverwinning te behalen. Ook deze set was tot de helft onduidelijk wie zou gaan winnen. Bij de tegenstander waren er meer misverstanden en slordigheden. Helaas wist Forza JC1 dit niet uit te buiten. Ook deze set ging met winst 25 -19 naar Prima Donna Kaas JC1.

Opvallende punten:  team was te veel onder de indruk van machtsvertoon enkele spelers bij de tegenstander. Hoe hier persoonlijk en als team mentaal mee om te gaan blijft een leerpuntje. Verloop van 3e en 4e set geeft vertrouwen in de return, zeker als Forza JC1 dan compleet is.

Komende wedstrijd, zaterdag 4 oktober 11.00 uur thuis tegen Zovoc JC1, zal het team weer als vanouds de strijd aan gaan. Supporters zijn natuurlijk welkom.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT