Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 13-01-2018 thuis tegen Limes JC1, 2-3.

Tuesday 16 January 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC1, 13-01-2018 thuis tegen Limes JC1, 2-3.

De 1e wedstrijd van de 2e helft competitie 2017 - 2018 in de JC Hoofdklasse. Nu moeten de mannen spelen op groot veld 9 x 9 meter en op hoger net van 205 naar 215 cm. Of te wel het echte volleybal is begonnen. Afgelopen trainingen al een beetje gewend aan dit grote veld, maar ook al een beetje gewend om het 3-3 systeem te spelen. Vanuit de CMV is Daan Merkus nu definitief naar de JC1 gegaan en moet gelijk grote stappen zetten om dit niveau bij te benen. Tegenstander Limes JC1 was kampioen 1e klasse van de andere JC poule.  Dus op papier gelijk de sterkste tegenstander van de poule. Opdracht van coach Willem was om niet naar de stand te kijken, maar elke rally proberen te winnen en ‘site out’ te spelen (weer een nieuwe kreet voor de mannen). De Limes JC1 mannen zijn 2e jaars C leeftijd en gemiddeld een kop groter dan Forza JC1.

1e set werd begonnen met de bekende basis opstelling om te wennen aan het grote veld en naar verwachting stevig volleybal.  Set verliep heel mooi gelijk op met wisselende rally’s over en weer. Ook het systeem 3-3 werd voor het thuispubliek heel mooi gespeeld. Helaas kwam Jasper ongelukkig met zijn hoofd vrij stevig op de grond en moest gewisseld worden met de Daan Merkus. Er kwam een beetje te veel spanning in het team en hiermee te voorzichtig spel en onnodige fouten. Set ging nipt met 23 - 25 naar Limes JC1.

2e set was voor de mannen de insteek van ‘we kunnen dus ook in de Hoofdklasse gewoon winnen’. Jelle mocht de plek van Lars innemen en ook regelmatig de set up gaan geven. De schroom was weg en er werd steviger gevolleybald. Voordeel van niet meer doordraaien na 3x serveren in de Hoofdklasse werd deze set heel duidelijk. Met name Jarno maakt er een hele lange serie en voor de tegenstander een moeilijke onder controle krijgen service van. Setoverwinning van 25 - 17 voor Forza JC1.

3e set met Xavier en Jelle op de plek van Daan en Thijs verliep wel heel wisselend. Aantal misverstanden over wie moet de bal verdedigen en wie was ook alweer de set upper gaf te snel een grote achterstand in de set. Gelukkig herstelde dit weer mede door ook deze set een paar lange servicebeurten.  Aan het eind werd het zelfs spannend. Forza JC1 krabbelde terug van achterstand 19-23 naar 23-24. Coach Willem bracht Daan in verwarring door tijdens zijn serveerpoging een aanwijzing te geven aan een teamgenoot om de juiste positie in te nemen. Gevolg een afgebroken serveerpoging en dat mag niet. Leermoment voor coach Willem, maar wel gelijk punt en hiermee set overwinning naar Limes JC1 met 23 - 25.

Dit moest in de 4e set wel even recht gezet worden. In de JC Hoofdklasse gaat het om een overwinning. Dus bij de setstand van 2-2 volgt een 5e set.  Daar wilden de Forza JC1 mannen natuurlijk gebruik van maken.  Met de vertrouwde basisopstelling ging het team weer stevig van start. Met stevig serveren, maar nu ook vaker een goede uitvoering van de aanval werd in rap tempo een voorsprong opgebouwd. Resultaat een duidelijke set overwinning van 25 -  15 voor Forza JC1

1e wedstrijd in de Hoofdklasse en dan gelijk ook al een 5e set spelen is natuurlijk helemaal prachtig. Ook deze 5e set weer met de basis opstelling in het veld. Het gaat tenslotte om het winnen van een wedstrijd. Forza JC1 ging goed van start en was eerder bij de 8 punten, waarna wisseling van veld. Een paar lange rally’s spelen en voor elke bal blijven gaan, gaat ten koste van energie en concentratie. Daar kwam ook nog puntje van spanning bij. Dat bij elkaar was iets te veel gevraagd. Setoverwinning ging nipt met 13 – 15 naar Limes JC1.

Opvallend in deze wedstrijd:  Op het grote veld spelen ging verrassend goed. Ook het systeem 3-3 werd bijna automatisch uitgevoerd en de mannen hielpen elkaar om de opstelling uit service verdediging goed neer te zetten. Belangrijk is om nu goed te oefenen op stevig, maar zeker ook constant goed te blijven serveren.

Volgende wedstrijd is 27 januari 13.00 uur thuis tegen Vives JC2. Gezien resultaat van afgelopen wedstrijd gaan we vol vertrouwen deze strijd aan en zullen we zeker weer mooi volleybal laten zien. Jullie komen ons weer aanmoedigen?