Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Uit tegen Prima Donna Cheese

maandag 6 november 2017

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Allereerst onze verontschuldigingen naar de trouwe lezers. Afgelopen weken zijn de schrijvers minder productief geweest. Dit door gedoe op de Oostenrijkse ski-transermarkt en het beruchte tentamen: BIEM (Business In Emerging Markets, in de volksmond: Bezigheidstherapie In Engelse Meuk, maar ik heb een voldoende gehaald).

In het verslagloze tijdperk is er wel degelijk wat gebeurd. Wij hebben namelijk onze eerste winst binnen gesleept. Door thuis 3-2 van het vierde van Zaanstad te winnen! We zijn dus niet meer winstloos en daar kunnen we verder op bouwen!

Afijn, door met de dag: 4 november. De dag dat Benjamin Palmer octrooi verkreeg op het kunstbeen. De dag waarop ooit de eerste autoloze zondag in Nederland plaatsvond. Op deze dag is ooit Paus Johannes XXII in Rome gekroond. 4 november, de dag van de wedstrijd van Huizen Heren 2 versus Forza Hoogland Heren 1. Helaas was Roeland niet aanwezig vanwege de job. Wat een werkende held is het ook.

De heren uit Hoogland gingen voorspoedig van start. Het ging gelijk op en beide ploegen wisten vanaf moment één een goede wedstrijd op de mat te leggen. Met standen als 5-5 en 11-10 ging het van start. Helaas ging al snel bij Forza de rem erop. Na een lange serie met punten tegen, moesten we inhalen. Dat vergaten we voor het gemak alleen even en we liepen ook na deze serie weer achter PDK aan. Wat zorgde voor een zakelijke setwinst van PDK met 25-20.

Op die ene serie na stonden we goed te spelen. Daarom bleef de basis op het veld en gingen we door. Deze set spraken we af ons hoofd er bij te houden (dit zijn we namelijk wel vaker vergeten te doen). Het begin van deze set werd gekenmerkt door grote service series, dit keer van beide kanten. Wel ging Hans wat anders doen, want Ruben werd deze set ongeveer onze vaste serveerder. Het had effect, want tijdens dit bedrijf liepen we constant geconcentreerd door het veld. Het ging van 21-21 naar 24-24, waarna Peter zijn debuut in het eerste mocht maken. Peter Heijink (Heren 2, midden-aanvaller. onthoud deze naam!). Hij begon zijn debuut in de tweede set door een bal binnen de 1 meter te slaan, dat kunnen er maar weinig zeggen. Na dit wereldpunt trok Forza de set over de lijn met 25-27!

De derde set was een beetje gek. De eerste set mistten we even een stukje concentratie, de tweede set heel even wat scorend vermogen, maar de derde set mistten we dit beide. Bij 20-10 voor PDK gingen we weer volleyballen voor het ritme! Bij 25-15 konden we weer naar de andere kant van het veld lopen.

In de vierde set kreeg Hans een gele kaart. Als mensen straf krijgen dan wordt er met regelmaat de uitdrukking gebruikt: 'Hij vroeg er zelf om'. Dit is dan in spreekwoordelijke zin, want meestal vraagt men er niet letterlijk zelf om. Een uitzondering op deze regel is onze coach Hans. Hij roept iets naar de scheidsrechter over 2 keer spelen. De scheidsrechter is hier niet van gediend en wijst met een vinger naar zijn borstzak met de kaarten erin. Logischerwijs zou een coach, ook Hans, zoiets hebben van: Prima, ik ga wel weer zitten. Maar er was meer aan de hand. Hans was door zijn time-outs heen en we hadden tijd nodig. Vandaar dat de reactie van onze coach was: Geef die kaart dan! De scheidsrechter willigde dit verzoek vriendelijk in. Hierna volde een schriftelijke procedure op het wedstrijdformulier, die ongeveer een time-outlengte duurde. Effectief gebruik van kaarten dus!
Vanwege de setwinst in set twee, trachtte Hans eenzelfde wissel toe te passen, dus Peter mocht er boven de 20 weer in. Dit keer mocht het helaas niet baten. Met een 25-23 verlies waren we dicht bij het spelen van een vijfde set, maar het zat er niet in helaas.

Balen van de 3-1. Er had meer in gezeten, maar er is goed gespeeld en daar kan op gebouwd worden.

Hoewel er altijd geruchten zijn over mogelijke transfers, willen wij deze even de grond in drukken. Want we willen we het verlies intern opvangen. Erik kan deze winter wel zijn portemonnee trekken voor het midden, maar hij luistert graag naar Johan Cruijf:

"Ik heb nog nooit een zak met geld een punt zien maken"

Komende week vrijdag al onze volgende uitdaging. We rijden het ontzettende end naar Spakenburg om aan te treden tegen Unicornus!

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT