Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Forza Hoogland DS1 - Simokos DS1

woensdag 27 september 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Zaterdag 23 september speelde het gloednieuwe Dames 1 hun allereerste competitiewedstrijd. Na weken keihard te hebben getraind en oefenwedstrijden te hebben gespeeld, mochten de dames eindelijk het strijdveld betreden. Vol enthousiasme en ook een beetje gezonde spanning stroomden ze één voor één sporthal Nieuwland binnen.
 
Na een grote wisseltruc in het team, start dit seizoen, naar geruchten, het jongste Dames 1 dat Forza Hoogland ooit heeft gekend. Het schijnt dat aanvoerdster Dimka Visser al verschijnselen van ouderdom krijgt nu ze steeds meer gaat beseffen dat ze toch echt het oudje van het team is. Naast Dimka, zijn Özlem en Dian de enige speelsters over van het oude D1. Het team wordt dit seizoen aangevuld door Manouk, Charla, Julie-Anne, Mascha, Maartje, Emma en Iris. Wat resulteert in een gemiddelde leeftijd van maar liefst 19 jaar.
 
Terug naar de wedstrijd. Tevens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.
De eerste set begonnen de dames met een voorsprong. Ze liepen goed mee met de tegenstander totdat de stand op 15-15 stond. De dames van Simokos hadden een sterke service achter de hand die Forza niet onder controle wist te krijgen. De eerste set eindigde met 15-25.
 
De tweede en derde set werden allebei verloren met 19-25. Ondanks de goede sfeer in het team en het enthousiasme waarmee er werd gespeeld, kon het team de service van de overkant nog steeds niet oplossen. De dames werden meerdere malen verschalkt door prikballetjes en een goede omloopbal van de tegenstander.
 
In de vierde set kregen we echter de smaak te makken en wonnen we met 25-21. Een goede blokkering van Iris en een lange reeks servicepunten van Özlem zorgden ervoor dat de dames de laatste set toch nog binnen wisten te slepen. De vreugde van Forza was enorm, wat zorgde voor enige verwarring bij het publiek over welke ploeg de wedstrijd had gewonnen.
 
Al met al heeft coach Marco genoeg punten vanuit de wedstrijd kunnen meenemen waar het team nog veel mee aan de slag kan in de trainingen. “Helemaal geen slechte wedstrijd om te zien, als ik niet naar de stand keek”, aldus Marco tijdens de nabespreking.
 
De volgende wedstrijd spelen we pas weer over twee weken. Genoeg tijd voor het team om de foutjes te herstellen in de trainingen en alle geleerde punten mee te nemen in de wedstrijd tegen Spaarnestad. Same place, same time. 

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT