Nieuws / De eerste 4-0 winst!

Saturday 11 March 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 4

Zaterdag 11 maart stond de wedstrijd tegen Compaen Dames 3 op het programma. Van te voren wisten we dat het een belangrijke wedstrijd zou worden. Compaen is onze directe concurrent en met een 4-0 winst zouden we voor nu geen degradatiekandidaat meer zijn. Maar als we deze wedstrijd zouden verliezen zouden we het onszelf erg moeilijk maken. Elk punt is op dit moment cruciaal om hand te haven. Met versterking van Lisanne, Joyce en Femmie gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in.

De eerste set begonnen we erg sterk. Met een goede servicedruk en sterke aanval kwamen we al snel op een 6-0 voorsprong. Compaen vroeg meteen een time-out aan om ons ritme te breken. Toch bleven we goed volleyballen en zetten we onze voorsprong voort. Aan het einde van de set wordt het toch nog spannend, we maken veel eigen fouten en Compaen komt steeds dichterbij. Maar de dames van Fysio Amersfoort weten de wedstrijd af te maken met een eindstand van 26-24.

De tweede en derde set worden gewonnen met 25-16 en 25-17. In beide sets bouwen we al snel een voorsprong op en geven we Compaen amper kansen om terug te komen. We doen wat we moeten doen, we blijven scherp en slepen beide sets binnen. We zijn blij met onze 3-0 voorsprong maar ook weten we dat de wedstrijd nog niet is afgelopen. Juist deze laatste set is belangrijk om te winnen, het is een punt dat aan het einde van het seizoen het verschil zou kunnen maken. Daarnaast zou het onze eerst 4-0 winst van het seizoen zijn, iets waar wij allen erg naar uitkeken. Met deze gedachte betreden we het veld.

We beginnen met een goede serviceserie en bouwen net als in de andere sets een voorsprong op. Toch weet Compaen een aantal keren goed terug te komen, we maken het spannend. Na een aantal sterke blocks en mooie rally’s wordt ook deze set binnen gesleept, de eindstand is 25-20.

Onze eerste 4-0 winst van het seizoen! Het resultaat van onze winst is dat we zijn gestegen naar de 9de plek. Voor nu zijn we dus veilig van degradatie, de komende wedstrijden zullen we er alles aan doen om onze plek in de eerste klasse te behouden.