Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Thuis tegen Spaarnestad

maandag 16 januari 2017

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Na een kerstvakantie gevuld met evaluaties, moeilijke beslissingen en persoonlijke keuzes konden de mannen uit Hoogland weer aan de bak dit weekend.

Zonder onze huisturk gingen we ditmaal van start. Het was een beetje een gekke week, omdat Hans ziek was en we tot twee keer toe vlak voor de training nog een trainer moesten regelen. Hartelijke dank van het hele team naar Peter en Harry die dit hebben opgevangen deze week.

Spaarnestad was de tegenstander dit weekend en dat is zeker niet de minste, we gingen de wedstrijd in met de wijsheid dat we in de heenwedstrijd kansloos zijn ingemaakt. Nu zijn we het verliezen dit seizoen wel een beetje gewend, maar het ‘kansloos’ deel is niet vaak in ons woordenboek voorgekomen.

Zonder onze Turk hadden wij dus maar liefst één wissel en op die positie begon Roeland. De zeven die het veld voor het eerst in 2017 mochten betreden waren: The Matser, Touché Tinus, Typische Thijmen, The Blue One, De Voeger, Squid en Botje.

Tijdens set één leek het even alsof we 2016 helemaal achter ons hadden gelaten. Spaarnestad was nog niet helemaal wakker en wij wisten hier wel van te profiteren. Lekker spelend werd de set gespeeld, punt voor punt liepen we iets uit. De service ging aardig, de pass lag aan het net, en de aanvallers wisten er wel raad mee. In de rally wisten we als team zelfs beter georganiseerd te staan dan dat Spaarnestad dat deed. Met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 10 jaar minder is dat vrij lekker.
Zo wist de Forza formatie naar 24-21 uit te lopen, waarop de heren uit Haarlem besloten om fout te serveren en ons juichend naar de andere kant te laten lopen.

Het tweede bedrijf was even compleet anders. Alles wat de eerste set prima leek te gaan ging deze set compleet fout. De bal werd niet meer aan het net gebracht, de set-ups werden voorspelbaarder en de magie bij de aanvallers leek op. Spaarnestad leek een diesel die warm was geworden. Ze speelde precies daar waar wij wegliepen en wij speelde recht op de man.
De servicedruk was compleet verwaterd en het initiatief hadden we aan de andere kant van het veld laten liggen.
De punten die ze boven de 15 haalden waren meer frustraties van de Forza spelers dan dat zij mooi wisten te volleyballen.
Met een uiteindelijk 11-25 op het bord, waren we enigszins opgelucht dat we boven de 10 zijn gekomen.

Set 3 was niet heel veel anders. De diesel uit Haarlem was op toeren en zeker niet van plan terug te schakelen. Wij wisten met onze service weer geen potten te breken. De opdracht luidde: 'kort of diep', maar volgens mij hebben we verstaan: ‘uit en in het net’. We probeerde het hard, maar het kwam allemaal niet uit de verf. De Haarlemse heren leken wel wat minder hun best te doen. Daarom konden we deze set 3 puntjes meer maken, wat 14-25 op het scorebord bracht.

Nadat de Nijkerker ons had toegesproken voor set 4 leek er een beetje magie terug. Want ja, wat hadden we te verliezen. Met het publiek in onze rug gingen we nog één keer los. Roeland was erin gekomen voor Jesse en er werd van start gegaan. Punt om punt ging het scorebord omhoog. Zonder elkaar ver uit het zicht te verliezen werd de 4e set gespeeld. Maar…. opeens, sprong onze fabuleuze touché Thijmen de lucht in en bedacht zijn kuitspier nog maar één samengetrokken beweging te maken. De Mare had kramp. Gelukkig kon hij even een rondje achterin spelen om het eruit te lopen.
Toen hij weer naar het net ging werd hij eruit gehaald voor de middenman die net op de bank had plaatsgenomen. Als een kip zonder kop een beetje corrigerend ging hij het veld door. één rondje net was beloofd. één kill-block, één bal in het blok en gelukkig geen enkele verdediging later was het weer over.
Maar het mocht allemaal niet baten, Spaarnestad wist met twee punten verschil de set en zo ook de wedstrijd binnen te halen.
Een treurige uitslag omdat het naar meer voelde, maar misschien niet onterecht omdat we twee sets niks te vertellen hadden.

Volgende week in Amersfoort in het Midland de kraker tegen Keistad heren 2 om 16:30.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT