Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Dames 4 aan het woord

woensdag 30 november 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 4

Afbeelding Dames 4 aan het woord

U zult wel denken.. Wie is toch die Emma met haar killerblocks, vliegende Isa waarbij we ons regelmatig zorgen maken of er geen botbreuken zijn, Dorien met haar prachtige set ups, die gezellige, enthousiaste en spontane trainer/coach Bas, Lysa de speelster die zowel rechts als linkshandig is en alle andere topspeelsters van Forza Dames 4 gesponsord door Fysio Amersfoort.

Tijd voor een voorstelronde!!

1. Dorien Matthys
Dorien, 21 jaar oud, is de meest stabiele spelverdeler die je je maar kan wensen! Ze is fanatiek, enthousiast en weet de aanvallers perfect te vinden met mooie set ups. Do is de zonder twijfel de meest positieve speelster van dames 4, zowel in het veld als daar buiten. Naast een geweldige spelverdeelster, maakt Dorien ook kans als libero. Op de voorvoetjes en alle ballen van de grond. 
Zin in een gezellige middag/avond? Ook na de wedstrijd is Dorien nog vele uurtjes in de sporthal te vinden om de overwinning te vieren of het verlies weg te drinken en andere teams naar de overwinning te schreeuwen.

2. Marjolein van Straalen
Marjolein, 23 jaar, is naast passer-loper ook de aanvoerder van het team. Volleybal is bij Marjolein met de paplepel ingegoten en ze is al vele jaren te vinden bij Forza. 
Marjolein veegt de harde aanvallen en services lekker van de grond af en weet wel wat ze met de set ups moet doen: HAKKUUHHH!! Frustraties van de tegenstander komen regelmatig voor, want ze heeft alles!
De taak als aanvoerder neemt Marjolein serieus. Rijschema's, alle taken eerlijk verdelen, het team oppeppen en discussies met de scheids voeren, geen probleem!
Afgelopen seizoen is Dames 4 kampioen geworden en Marjolein heeft geleerd om bier te drinken. Beide dingen zien we dit seizoen graag terug!

3. Emma van Westerlaak
Emma, 16 jaar oud, is één van de drie middens binnen het team en speelt dit jaar voor het eerst in een senioren team. Emma begon het seizoen door een vinger van de tegenstander uit de kom te slaan en dit zegt genoeg over Emma haar kracht. Jeetje, wat gaan die ballen snoeihard! Dit geldt trouwens ook voor Emma haar blok, al gaat dit soms ook de verkeerde kant op ;-)

4. Lysa van Eeken
Lysa (onder vele bekend als Lysa met de lange ij, uitgesproken als 'Laisa'), 24 jaar en de oudste van het team, neemt ook dit seizoen plaatst in het team als passer-loper. Het motto van de broer en zussen van Eeken is: liever lui dan moe. Altijd met de auto naar de trainingen!
Als Lysa er is, speelt ze de sterren van de hemel. Mooie service, lekkere pass en dan de bal snoeihard recht door slaan. Hoppaaa, dat is typisch Lysa. Helaas heeft Lysa dit seizoen wat pech met haar blessures en staat Lysa op dit moment meer langs de kant dan in het veld.. Maar haar enthousiasme is er altijd en brengt ons ook naar de overwinningen toe!

5. Lisa van Vulpen
Lisa, 23 jaar, onze vaste diagonaal speelster. En dit doet ze goed! Van vorig jaar passer-loper, naar dit jaar diagonaal. Met haar scorende service en haar nette aanval is Lisa een van onze meest stabiele speelsters. 
Na het volleyballen houdt Lisa ook van de gezelligheid in de kantine en is altijd in voor een drankje (jaja, onze Lisa drinkt sinds afgelopen jaar, net zoals Marjolein, bier). 
Lisa ziet er goed uit in het veld, maar na de trainingen en wedstrijden is Lisa altijd degene die er erg goed gekleed uit ziet. Dan hoor je altijd iedereen in de kantine zeggen "Pfff, had ik dat maar!". 
We zijn erg blij met Lisa, kom snel kijken hoe ze het doet in het veld!

6. Danique Lambert
Danique, 14 jaar, steelt met haar jonge leeftijd de show in het veld. Danique steekt vele uurtjes per week in volleybal en is niet alleen in de zaal van Forza te vinden, maar ook in het Regionaal Talenten Centrum in Apeldoorn en dit is te zien. Danique kanon is een term die ik afgelopen wedstrijd voorbij hoorde komen en perfect past bij Danique. Wat een kracht en techniek..

7. Judith Kattenberg
Judith, 17 jaar (bijna 18), is ook dit jaar te vinden in dames 4 als midden. Vorig seizoen is Judith bij dames 4 gekomen en ontzettend snel meegegroeid in het team. Lekker prikballetjes, knallende aanvallen en slimme korte services komen met regelmaat voor bij Judith.
Ook buiten het spel om kunnen we altijd lachen met Judith. We kunnen wel wat mooie uitspraken van Judith hier neer zetten, maar leuker om dit een keer na de wedstrijd te bespreken.

8. Britt van den Bosch
Britt, net 18 jaar, staat bij ons bekend als Bambi Britt. Ze vliegt letterlijk als Bambi in het veld rond en mocht u dat nog niet gezien hebben, kom gerust eens bij een wedstrijd van ons kijken. Britt is net als Emma en Judith middenspeelster. 
Tevens is Britt erg geïnteresseerd in de plannen binnen Amerika als het gaat om Trumph en Clinton. Hier wilt ze dan ook graag over vergaderen met het team en de gevolgen die er dan voor Forza zijn...

9. Isa Bakker
Isa, 17 jaar, en spelverdeelster. Isa neemt haar taak absoluut serieus. De algemene regel dat de tweede bal voor de spelverdeelster is, is een regel die Isa niet verbreekt. Zelfs niet als de bal aan de andere kant van het veld ligt. Dit levert wel eens heftige val- en duwpartijen op. Zo houdt het team altijd even hun hart vast of ze zonder botbreuken of luxaties (uit de kom schietende gewrichten) weer overeind komt.

13. Michelle Baars
Michelle, 21 jaar, en de libero van het team. De libero waarbij vele coaches van de tegenstander hun team waarschuwen om niet op dat witte shirt te serveren of aan te vallen. Want ja, vele zullen het met ons eens zijn: Michelle heeft alles! Soms vragen we ons af hoe Michelle ineens op die positie een bal kan halen, maar het gebeurd. Niet alleen met haar pass valt Michelle op, ook is ze luid en duidelijk in het veld te horen en regelmatig schor aan het einde van de wedstrijd.

En dan als laatste, maar eigenlijk de allerbelangrijkste van het team:
BAS BLAAUW.
Sinds vorig seizoen is Bas de coach van dames 4 en heeft hij ons naar het kampioenschap 2015-2016 gecoacht. Ook dit jaar staat Bas met veel enthousiasme ons twee keer per week te trainen en bij de wedstrijden aanwijzingen te geven. Een paar veel gezegde termen van Bas:
- Hakkuhhh!!
- Lekker hoor! 
- Ragguhhh!!
- "Ik leg mijn vinger er wel eens vaker op" (toch, Britt?!)

Ook Bas houdt van feestjes en zijn lievelingsnummer is 'One dance'. Mocht u geïnteresseerd zijn in een filmpje hiervan, vraag het gerust aan de oudere generatie van dames 4!

Jullie willen ons vast beter leren kennen, of 1 van ons.. Kom een keer aanmoedigen en drink daarna wat drankjes met ons!

P.s. Mochten jullie ooit een blessure hebben, wij raden jullie aan naar Fysio Amersfoort te gaan! Een top praktijk! En tevens onze sponsor.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT