Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Thuis tegen VV Utrecht

maandag 14 november 2016

Wedstrijdverslagen - Heren 1

VV Utrecht was de uitdager deze dag.

Wij wisten natuurlijk ontzettend goed dat zij met minder dan 5 punten niet tevreden zouden zijn. Aan ons dus de taak dat resultaat te bewerkstelligen.

Omdat de selectie een beetje uitgedunt was, hadden we veel versterking met deze thuiswedstrijd.
Afwezig waren Roeland en Kars. En met een niet 100% fitte Botje, mocht Paul rekenen op veel speeltijd. Ook waren Megafoon (Jesse B.) en Joost er deze wedstrijd bij.
Op deze manier had Hans toch de beschikking over een aardig gevulde bank.
Met Jesse, Jesse, Jesper, Thijmen, Pim, Martijn en Bas in de basis konden we van start. Helaas was het niet de start waar we op gehoopt hadden. Ons blok had een abonnement op ‘het bos ingestuurd worden’, onze pass bleef wankelend overeind en de aanval had moeite met het gigantische blok tegenover ons te ontwijken. Tel daarbij op dat wij niet geweldig stonden te serveren en u kan al raden wie de eerste set heeft gewonnen. We hebben overigens wel 17 punten weten te maken.
Nou ja, zou je denken. Vorige week de nummer één, nu de nummer twee. Dan win je meestal niet heel veel. Maar erg strijdvaardig waren wij nou ook weer niet deze set. Hopelijk is er wat verbetering de tweede set.

Individueel was die verbetering zeker, nadat Touche Thijmen had ontdekt hoe hij kon scoren stonden we best aardig te spelen. Het was erg fijn dat Dhr. Touche lekker in zijn wedstrijd zat want dat gaf ons de kans hem in de pass te zetten i.p.v. de aanvallende passer-loper. Daarbij optellend dat Jesse op deze manier een goede spreiding over de buitenkanten kon geven, stonden wij voor zolang het duurde lekker te spelen. Helaas gaf de stand op het scorebord wat anders aan. We stonden toch enkele punten achter. Dit kwam de tweede set echt niet omdat wij slecht stonden te spelen. Utrecht was gewoonweg genadeloos. Ze strafte ieder fout af door te scoren. Op deze manier kwam er een beetje vertekende stand van de tweede set op het scorebord. 25-15 voor Utrecht.

Set drie werd er even stevig ingegrepen door te wisselen. Nadat de bank een beetje verslagen zat te kijken stond het ongeveer de volledige 2e selectie van vorig jaar in het veld. Joost en Pim als passer-lopers, Jesper en Paul als midden, Thijmen als diagonaal en tot slot Jouke als spelverdeler. Na deze opmerkelijke constatering moesten we toch door. Utrecht steeds beter spelend en wij meer in een neerwaartse spiraal rakend. Af en toe kwam er een fantastische aanval voort uit ons spel maar zelfs dan wist Utrecht nog door te spelen. Deze set was Utrecht tevens te sterk voor ons, dit keer met 25-12…

Meestal ben je als team nog best strijdbaar als je drie sets hebt verloren. Soms is dat juist het moment om een puntje te stelen. Dat was dit keer helaas ook niet het geval, de Domstedelingen waren de vierde set uiterst secuur en trefzeker. Dat was er bij ons helaas niet meer vanaf te lezen. 25-11

Soms heb je een ontzettend zakelijk verslag, omdat de wedstrijd ontzettend zakelijk werd gespeeld (helaas door de tegenstander)

Volgende stop maken de Forza heren een stuk meer kans, op bezoek bij de nummer 10 van de poule midden in het prachtige Amsterdam om stipt 17:00 uur.

Deze wedstrijd nog een speciaal bedankje voor de gebroeders Kuijf. En ik denk dat ik namens heel heren 1 spreek. Als we jullie sterkte mee willen geven deze periode.

Houdoe,

 

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT