Nieuws / Wedstrijdverslag Dames 1 - Nog steeds ongeslagen thuis

Wednesday 27 November 2019

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Deze zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Tot nu toe zijn we thuis nog ongeslagen, dus de bedoeling is om dat zo te houden! Voor de wedstrijd vroegen we ons af: hoe spreek je dat eigenlijk uit, ‘Wham Wham’? Als ‘Wam Wam’? Of ‘Whem Whem’? Probeer het zelf maar eens, het is lastiger dan je denkt… Gelukkig wisten de tegenstanders van Wham Wham wel hoe ze hun eigen clubnaam moesten uitspreken, namelijk als ‘Wam Wam’. Al duurde het ook tot de 3e set voordat de speelsters van Wham Wham hun eigen naam gingen yellen; misschien schamen ze zich er een beetje voor? Maar in ieder geval, weer een mysterie opgelost.

Ongeveer 3 maanden na de start van het seizoen is ‘ie er eindelijk hoor, een teamfoto van Dames 1. Het mocht wel een keer… Of we nou helemaal tevreden zijn met de opstelling… Mwah. En Marco en Richard staan beiden eigenlijk nét iets te ver van ons vandaan (zie de foto die nu echt op de site staat). Misschien is het tijd voor nog een beetje teambuilding? Nog een keer naar Wok het Oosten bijvoorbeeld, maar dan met coaches.

Voor de wedstrijd was er nog een leuke verassing: Willem kwam de sporthal binnenlopen! Daardoor wilden we natuurlijk allemaal net nog iets harder ons best doen tijdens de wedstrijd. Fijn dat je er weer bij was Willem.

Toen begonnen we toch echt aan de wedstrijd. Aan het begin van de eerste set werd de voorsprong al lekker opgebouwd door een goede service serie van Kione en hard geslagen ballen van Kiki. Maar, in de loop van de set kwam de tegenstabder terug, tot het zelfs 22-22 stond. Misschien werd Wham Wham toen een beetje zenuwachtig, maar door wat eigen fouten aan de overkant trokken wij de set goed naar ons toe. De tweede set gaf een heel ander beeld! Met onze goede service series en snel en zorgvuldig spel wist Wham Wham zich geen raad: 25-14 voor ons. En Loes had nog een super goede invalbeurt: een lekkere aanval op midden En vervolgens een blok waarbij de bal op de tenen van de tegenstander kwam. Super gedaan Loes!

Tijdens de 3e set gingen we weer wat gelijk op. Iris had nog een prachtige service serie, die ze vervolgens nog mooier afsloot door de bal onder het net door te serveren! Rondje!! De vierde set was voor ons een beetje vergelijkbaar met de normaal beroemde/berichte derde set. Aan het begin al een flink aantal punten achter, wat we vervolgens niet meer konden inhalen. Wham Wham trok het laatste setje dus nog 21-25 naar zich toe. We hebben in ieder geval 4 puntjes gepakt en zijn nog steeds ongeslagen thuis.

Loes, super bedankt voor het invallen! En, ondanks dat Amy en Dimka zich al voor de wedstrijd niet lekker voelden, hebben ze toch alle 4 de sets gespeeld! Komende vrijdag spelen bij vv Jonas, in de Walvis. Benieuwd hoe die sporthal er uit ziet...