Jeugd

De jeugdafdeling van Forza Hoogland is geweldig aan het groeien, zowel in het niveau van de topteams als in het aantal teams.
Met een enthousiaste jeugdcommissie en gediplomeerde trainers, krijg jij alle mogelijkheden om goed en/of gezellig te volleyballen.
De jeugd van Forza Hoogland gaat een mooie toekomst tegemoet!
Forza Hoogland, Jeugdpagina seizoen 2019 - 2020.

<update, 29-10-2019>

Extra trainingen uit CMV en MC op vrijdag van 17.00-18.30 uur.
Met ingang van vrijdag 1 november 2019 gaan we al van start met de extra trainingen uit CMV en MC.
Deze trainingen zijn op vrijdag van 17.00 – 18.30 uur in sportzaal De Bieshaar. 
Hier zijn nu totaal 24 kinderen (14 kinderen uit de CMV en 10 kinderen uit de MC) voor uitgenodigd.
Trainingen worden verzorgt door Sandra Heidman en Hans van Westerlaak.
Extra training JC op vrijdag nu van 18.30-20.00 uur in de Bieshaar
De extra training voor de Jongens C wordt hiermee op vrijdag een half uur opgeschoven en gaat nu van 18.30 – 20.00 uur in de Bieshaar.

Bekerwedstrijden, 2e ronde in november 2019.
Bekerwedstrijden is een afval toernooi wat lopend dit seizoen gespeeld wordt.
Vanuit Forza doen de jeugdteams MA1 + MB1 + JB1 hier aan mee.
Voor zowel de meisjes B als jongens B is er een poule gecombineerd met teams uit de B en C klasse.
Deze teams beginnen in de 2e ronde met hun wedstrijden (te spelen vóór 23 november 2019).
Forza JB1 gespeeld op zaterdag 9 november thuis tegen vvUtrecht JC1, met 3-0 gewonnen. Forza JB1 in 3e ronde thuis tegen Taurus JB1.
Forza MA 1 speelt op maandag 18 november 18.30 uur uit tegen Touché ’86 MA1.
Forza  MB1 speelt op donderdag 21 november 19.15 uur in de Bieshaar tegen PDK Huizen MB1.
Veel succes met deze wedstrijden en op naar ronde 3.

Dit seizoen geen deelname aan HTJ en NOJK.
Forza heeft helaas moeten besluiten om dit seizoen niet mee te doen aan deze twee toptoernooien voor de jeugd.
Onzekerheid over voldoende spelers beschikbaar te hebben op deze (zon)dagen was mede reden hiervoor.
Hopelijk lukt het komend seizoen wel om weer mee te gaan doen. 

Herfstvakantie wedstrijden en trainingen.
De Herfstvakantie is al weer voorbij. Op één na zijn alle jeugdwedstrijden gewoon gespeeld. Alleen Forza MB4 is vervallen (en inmiddels opnieuw ingepland) omdat de tegenstander Keistad geen team op de been kon krijgen. Heel mooi dat dit allemaal gelukt is.
Deze keer hebben we ook alle jeugdtrainingen in de Herfstvakantie door laten gaan m.u.v. de extra trainingen. Normaal gesproken vervallen alle jeugdtrainingen in de vakanties. We evalueren nog wat de opkomst was en of we dit komend jaar ook weer doen.

Waar blijven de teamfoto’s voor op de Forza site?

<oude informatie staat hieronder>
<update, 10-10-2019>
Jeugdtrainers en coaches bijeenkomst dinsdag 08-10-2019 succesvol verlopen en met mooie opkomst.
Onderwerp was het coachen van de jeugdteams. Niels Tigelaar (speler H2) presenteerde deze avond. Dit was tevens een onderdeel van zijn afsluitend project voor de Sportacademie. Rond 20 jeugdtrainers en coachende ouders uit de CMV en A-B-C jeugd waren aanwezig. Niels gaf in zijn presentatie een mooi beeld van hoe jeugd een training en wedstrijd kan beleven en hoe hier meer uit te halen is in plezier – motivatie -resultaat. Hiermee met name voor de coaches een handreiking om dit met nog meer enthousiasme te doen.

<update, 29-09-2019>
Sporthal Nieuwland nog niet waterdicht?
Zaterdag 28 september zijn alle thuiswedstrijden in sporthal Nieuwland op het laatste moment verplaatst naar sporthal Midland, waarbij het programma gelijk gebleven is.
Reden was daklekkage in sporthal Nieuwland en hiermee te onveilig voor de sporters.
Het hele programma is gewoon naadloos gespeeld.  Dank voor alle betrokkenen om dit mogelijk te maken.

<update, 15-09-2019>
Nieuwe competitie seizoen start voor de jeugdteams vanaf vrijdag 20 september.
Inmiddels zijn er al weer twee trainingsweken voorbij en gaan we de komende week de eerste wedstrijden spelen.

Volgens afspraak hebben we met de jeugdtrainers geëvalueerd of de voorlopige teamindeling aangepast moet worden. Dat blijkt ook nodig te zijn. Er zijn afgelopen periode een aantal afmeldingen gekomen vanuit met name de A jeugd. Zowel bij de jongens als meisjes zijn er alsnog een paar die wegens studie (o.a. extern)  helaas het volleybal bij Forza niet meer kunnen combineren. Ook zijn er een aantal A meisjes die hun prioriteit n.a.v. de voorlopige teamindeling anders gaan leggen buiten het volleybal. Gevolg is dat we genoodzaakt waren om een JA1 en MA3 team alsnog terug te trekken omdat de teambezetting te laag geworden was. Altijd heel jammer dat het hiermee niet lukt om iedereen op de juiste plek te kunnen laten volleyballen.  Bij de meisjes MB3 en MB4 hebben we besloten om de leeftijd binnen de teams meer naar elkaar toe te trekken. Nu in de MB3 de 2e jaars MB leeftijd en in de MB4 de 1e jaars MB en enkele 2e jaars MC leeftijd. 

De competitie gaat komende week beginnen. Iedereen kan het programma zien via de Forza site onder tab jeugd – teams – eigen team. Ook is de informatie te vinden via de nevobo App  Mijn Competitie  (Programma – Uitslagen – Standen). 
We gaan er vanuit dat je altijd beschikbaar bent bij de wedstrijden. Afzeggen kan zeker niet op het laatste moment. Maak hier als team duidelijke afspraken over met wie af te stemmen. Bij voorkeur zien we zeker bij de jonge teams graag dat een van de ouders als contactpersoon voor dat team gaat optreden en dan ook hiermee contact met de trainer onderhoudt. Ook dat werkt in de praktijk al jaren heel goed. Via de trainer maken we de afspraken hierover om dit in te vullen.

Nu van belang om voor de uitwedstrijden een rijschema te maken en vervoer te verdelen over de ouders. Wij proberen te ondersteunen dat een van de ouders de coördinatie hiervan op zich neemt. Dit werkt al jaren heel goed en moeten we vasthouden. Hetzelfde geldt ook voor de coaching van de jeugdwedstrijden.  Ook hiervoor vragen we een van de rijdende ouders om dat op zich te nemen. Gelukkig zijn er ook een paar jeugdtrainers (is in enkel geval ook ouder) die de tijd vrij willen maken om ook hun team dat ze trainen te coachen.  Belangrijk is wel dat de jeugdtrainer contact blijft onderhouden met de coachende ouders om het geleerde tijdens de training ook te volgen bij de wedstrijden.

Veel plezier en succes met de wedstrijden.

Als je vragen hebt, stel ze dan via je trainer of zoek contact via techniekjeugd@forzahoogland.nl

update 14-08-2019
Nieuwe seizoen start voor de jeugdteams op maandag 2 september.
We hebben nog een aantal uitdagingen te gaan om de start goed te laten verlopen. Het trainingsschema is opgesteld maar bevat nog een paar onzekerheden. Dit betreft beschikbaarheid van trainers, maar ook of de dagen/tijden niet voor te veel leden een knelpunten is. 
Bij de meisjes A zijn er wegens studieredenen elders een aantal afzeggingen. Van de 4x MA zijn we naar de 3x MA gegaan. Op dit moment hebben we nog een grote MA3 groep. Binnen de MA teams zullen er nog paar verschuivingen plaatsvinden.
Bij de meisjes B is met name de indeling MB4 niet optimaal.  Om deze reden willen we de 1e weken MB3 en MB4 samen als één trainingsgroep laten trainen om te bekijken of de indeling beter kan. MB3 en MB4 spelen beide MB 2e klasse
Bij jongens A ook enkele mutaties wegens studie elders. We proberen de 1e helft competitie dit op te vangen door meespelen van JA leeftijd uit de senioren, maar met name ook vanuit de JB1.
Bij jongens JB2 zal zoveel mogelijk ingevallen worden vanuit de JC1 en ook hiermee de 2e training bij de JB2.
Jongens JC1 en JC2 is één trainingsgroep en zal dit seizoen ook zoveel mogelijk samen de competitie spelen. Dit wel vanuit een kleine basis JC1 met inval vanuit JC2.  Dit moeten we zo doen omdat JC1 1e klasse speelt en JC2 2e klasse.

De 1e drie weken blijven we afstemmen over eventuele mutaties in de teamindeling.

De competitie start voor de jeugdteams op vrijdag 20 september. Op de nevobo App ‘Mijn competitie’ staat het wedstrijdprogramma nog in CONCEPT.  De verenigingen kunnen met name nog hun thuiswedstrijden optimaler indelen in aanvangstijd. Advies is om altijd te kijken of je eerstvolgende wedstrijd nog klopt.

Hieronder staat de VOORLOPIGE teamindeling waarmee we maandag 2 september starten.
Als je vragen hebt, stel ze dan via techniekjeugd@forzahoogland.nl of via je je trainer bij de 1e trainingen.


 

Als je goed bent in sport en heel goed wilt leren volleyballen om zo hoog mogelijk wedstrijden te spelen, dan kan dat bij Forza Hoogland. En als je dat niet zo belangrijk vindt, maar vooral gezellig met je leeftijdsgenoten wilt samenspelen, hebben we ook een team waar jij in past. In de competitie (2019-2020) komen de volgende teams in actie:

  • Meisjes A1 - A2  (tot 18 jaar)
  • Meisjes B1 - B2 - B3 - B4 (tot 16 jaar)
  • Meisjes C1 - C2 (12 jaar tot 14 jaar) 
  • Jongens A1 Helaas dit seizoen geen JA team (tot 18 jaar)
  • Jongens B1 - JB2  (tot 16 jaar) 
  • Jongens C1 - C2 (12 jaar tot 14 jaar)

Lid worden?

Als je voor het eerst op deze site bent, en misschien lid wilt worden, klik dan op de banner 'Lid worden' rechtsonderin. Daar vind je informatie over hoe je lid kunt worden, wat de contributie kost en een aanmeldformulier.

Andere activiteiten

Naast het volleybal worden er ook tal van andere activiteiten voor de jeugdleden organiseert. Zo organiseren we rond Oud & Nieuw het grote Nieuwjaarstoernooi en aan het eind van het seizoen is er het altijd succesvolle Forza Jeugdkamp. Kijk in de agenda voor een overzicht van de activiteiten.

Alles wat je wilt weten

Via het onderstaande menu kun je doorklikken naar informatie over de verschillende teams en de trainingen. Hoe je aan kleding komt en hoe wij met elkaar omgaan kun je vinden in het menu onderaan de pagina.

Veel plezier!


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT