Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Forza Hoogland DS2 - UvO DS1

donderdag 24 november 2016

Wedstrijdverslagen - Dames 2

Na een hele lange periode, hier weer eens een wedstrijdverslag van dames 2. Waar bleven toch al die verslagen? Zou je misschien denken. Daar zijn verschillende theorieën over, maar het belangrijkste is, dat er nu weer een is. 

 

Woensdag avond, half 9. Klaar voor bekerwedstrijd nummer drie. Ook tegenstander UvO ds1 was er al klaar voor. Echter moesten we mededelen dat we om 9 uur pas konden inlopen. "Heujj Koffie", werd er meteen geroepen en vervolgens "Bier". Beter hadden deze meiden het niet kunnen oppakken en vermaakte zich prima in de kantine van Nieuwland. Of daar ook biertjes bij genuttigd zijn, dat betwijfelen we nog. ;-)

Tijdens de voorbespreking, met zelfgebakken cake van Sanne, nog even met onze neus op de feiten gedrukt. 

"UvO staat eerste in hun competitie, dus dit kan je zien als een voorproefje op Sovoco." Aldus coach Harry.

 

9 uur, de zaal in. Eerst nog een nieuwe teamfoto en dan hup gauw inspelen. We kregen al snel een beeld, van deze dames uit Amsterdam. Slaan kunnen ze wel. 

De wedstrijd begint en meteen is het vuur aan. Wat een heerlijke wedstrijd om te spelen. Enorm veel enthousiasme van beide kanten en doorzettingsvermogen. Met steeds twee/drie puntjes voorsprong, weten we naar de 21 punten te spelen. Maar dan. Wat gaat er fout? UvO scoort een paar prachtige punten en het enthousiasme zakt bij ons even weg. Er volgt een dubbele wissel aan onze kant, waarbij spelverdelers en dia's omgedraaid worden. Maar Onee toch? We gaan deze set toch niet weggeven? Aai, toch wel. 23-25 is de eindstand.

 

"Oke, dan nu maar drie sets pakken," wordt er wijs gesproken door Charla. Eerst de tweede set dan maar. 

Het enthousiasme is weer terug bij de Hooglanders en daar gaan we weer. Ook nu met twee/drie puntjes voorsprong, gaan we richting twintig. Echter laten we het dit keer niet uit handen geven. En pakken we door naar de 25! Hoppa hoppa hoppaa! 25-19

 

En daar die derde set. Nathalie vloog letterlijk door het achterveld en wist de tegenstander af en toe helemaal gek te maken. Waar moeten we die bal dan neerleggen? Zullen ze wel gedacht hebben. ;-) door de fijne paasjes, had spellie Sanne alle keus en wisselde lekker af. Ook onze Bambi (ook wel Mascha genoemd) maakte UvO gek. Waren ze nou zelfs een beetje bang voor haar? Misschien niet voor Bambi zelf, maar wel haar service. "Mascha in Oranje, o o o o ooh," werd er aan de kant geroepen. En terecht. Houd dit vast Bambi. We zijn trots op je. Zeker met een eindstand van 25-18

 

De laatste set. Die was even iets lastiger. UvO stond prima te spelen en sloegen geregeld ballen perfect op de lijn. Met af en toe zelfs 5 puntjes achterstand, moesten we hard voor onze puntjes knokken. Rond de 20 weten we dichter bij de Amsterdammers te komen, maar poeh wat wordt het spannend. Weer die dubbele wissel en dat pakt nu goed uit. Aan de kant kunnen we de spanning bijna niet meer aan, als het dan 24-24 wordt. Maar u voelt hem vast al aankomen. Door een goede service van Juul en twee foutjes van UvO, pakken we de laatste set! 26-24!!

 

Na de wedstrijd worden dan eindelijke de biertjes genuttigd en zijn we een stapje verder in de Beker. Na deze ronde zijn er nog 16 teams over. Dus na een korte berekening, nog drie wedstrijden en 1 finale te gaan. (Of lopen we nu op de zaken vooruit..) in ieder geval heerlijk gespeeld door iedereen!! En met een goed gevoel naar de volgende competitiewedstrijd, Sovoco op 3 december!! De nummer 1 tegen de nummer 2. Spannend!!! 

(Of er dan weer zo'n mooi wedstrijd verslag komt, dat moeten we nog maar zien, haha)


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT