Nieuws / Wedstrijdverslag Forza MA1 - Allvo MA1 5-11-2016

Monday 7 November 2016

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Forza Hoogland MA1 vs. VC Allvo MA1

Ondanks dat we de vorige wedstrijd tegen Allvo verloren hadden, begon de MA1 vol enthousiasme en moed aan de tweede wedstrijd tegen VC Allvo MA1, dit keer te Amersfoort. De vorige keer was Forza aardig dichtbij gekomen, dus dit keer was het team dan ook extra gemotiveerd om ook daadwerkelijk de puntjes te pakken.

Forza werd deze wedstrijd versterkt door invallers Joyce van Weel en Annette Oudhof, beide uit dames 5. Gemotiveerd begon Forza aan de eerste set, maar helaas liep deze niet zoals gehoopt… We waren nog wat stijfjes in het veld en communicatie onderling liep niet geheel vlekkeloos: dit resulteerde ook in een setstand van 15-25 en een puntje voor Allvo.
                Alhoewel de eerste set niet al te best was, wisten de meiden en coach Joep van der Ben ook dat er veel meer te halen viel. Na een peptalk van Joep begon Forza aan de tweede set. Deze verliep al veel beter: de pass werd gebracht, de set-ups lagen goed en dit resulteerde vaak in een goeie aanval van Forza’s kant. Het werd uiteindelijk ook erg spannend, maar door eigen fouten eindigde deze met een setstand van 23-25 en was Forza slechts een haar verwijderd van het tweede punt van het seizoen.
                Ondanks de frustratie van het team door het net niet behalen van de set, was het alleen maar meer motivatie om nog harder te werken. Weer werd er goed gespeeld door beide partijen en waren er ook een aantal erg lange rally’s. Ook in deze set was de spanning om te snijden en hebben de dames ook een aardige voorsprong gehad in punten, maar helaas kwam Allvo sterk terug en pakte alsnog ook de derde set. De derde set eindigde ook met 23-25.
                Ook al waren de eerste drie sets zo dichtbij, de vierde set moest ‘m ook echt worden. Spelverdeelster Janne Prins wilde de zaal dan ook niet verlaten voordat we één set gepakt hadden tegen Allvo. Weer werd er goed gespeeld door beide partijen: passjes werden gebracht, set-ups werden goed gegeven en aanvallen werden afgemaakt. De meiden wilden dan ook echt dat ene puntje pakken. Helaas, door eigen fouten en een goed gespeelde set van Allvo, moest Forza de sporthal verlaten met 0 sets… De vierde set eindigde met 22-25.
                Veel frustratie en teleurstelling was aanwezig en Forza wist dan ook dat er echt meer te halen viel, maar ondanks de nederlaag gaan de dames er keihard voor vechten om de volgende wedstrijd wél puntjes te pakken in de hoofdklasse.