Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Forza’s road to...? (Even voorstellen)

Sunday 20 September 2015

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Forza’s road to...? (Even voorstellen) Na een zeer geslaagd volleybalseizoen en promotie naar de 1e divisie kregen we te maken met een ware exodus. Meerdere spelers hadden al aangegeven te zullen gaan stoppen en zelfs coach Marjon Hackmann dacht aan een vertrek. Aan het einde van vorig seizoen, met de promotie in zicht, was er een spoedberaad bij dames 1. Hoe verder? Allemaal met pensioen? Een bierteam beginnen? Er opperde zelfs iemand: (uit schaamte wil zij haar naam niet op internet) we kunnen ons terugtrekken uit de 1e divisie en weer lekker ballen op 2e divisie niveau. U denkt nu waarschijnlijk hetzelfde als wij op dat moment dachten. Eén ding was duidelijk: dit moest anders! Toch was het team nog niet compleet. Er moest nog minstens een middenaanvaller bij. Waar we ongeveer de hele regio benaderd hebben en niemand konden vinden kwamen we als allerlaatste uit bij Amber Veenstra uit Zeewolde. Later meer over haar. Ook Dimka had wel zin om bij de superbazen uit Hoogland te komen spelen, dus werd begin dit seizoen de knoop doorgehakt, we gaan ervoor!

Even kort een stukje over de meiden (en jongen) die afscheid genomen hebben van ons.

Pip: De toekomstige minister-president. Had vorig jaar een zwaar jaar bij het eerste team. Mede door haar extreme uitspattingen in het nachtleven en haar studie in Rotterdam was het niet meer te combineren met de enorme prestatiedruk (ahum!) bij het eerste team. Pip is nu te bewonderen bij het derde van VCN en we wensen haar daar veel succes! Hou deze vrouw in de gaten!

Masu: De reden waarom Masu ons heeft verlaten is nog altijd onduidelijk. Het schijnt dat zij een vriendje bij Dynamo Tubbergen heeft rondlopen en dat zij daarom daar gaat spelen. Masu, een fervent bierdrinker, heeft haar levenslied sinds ze op kamers in Enschede woont, ook als leefstijl aangenomen. Het liedje Drank en drugs van Lil Kleine is daarom ook speciaal voor haar geschreven (grapje Masu) We wensen Masu veel succes met haar studie en bij Dynamo Tubbergen en we zien je gelukkig al snel weer terug in de competitie. Helaas wel aan de andere kant van het net...

Marjon: Deze volleyballegende heeft besloten haar volleybalcarrière (tijdelijk) stop te zetten om meer tijd met haar gezin door te brengen. We willen Marjon bedanken voor haar inzet op trainingen en in de wedstrijd. We wensen je veel succes met alles. Tot over een paar jaar in de topdivisie dan maar?!

Eva: Eva Damen is door het extreme van Gaal-achtige selectiebeleid van Henny buiten de selectie gevallen. Ze heeft besloten haar volleybalcarrière voort te zetten bij dames 3. Eva is dit jaar mama geworden van een prachtige babyboy. Hidde voldoet aan alle clichés wat betreft mooiboy zijn. Brandweerman, vrijgezel, strakke looks, sixpack en een goed gespekte bankrekening. Eva’s doelstelling dit jaar is om 1x per week met het 3e mee te gaan trainen, verder boeit het haar allemaal niet zoveel. Eva is verder een hele gevoelige vrouw en waardeert het enorm om geknuffeld te worden. Mocht u haar ergens treffen, vraag haar niets maar ga ervoor, dit is absoluut een aanrader!

Yara: Yara is en blijft een topwijf om in je team te hebben. Klaagt nooit en had een goeie instelling. Yara heeft besloten om haar kicksen aan de wilgen te hangen en assistent-coach te worden in de kroeg van Edo. We wensen haar daar uiteraard veel succes mee!

Nienke: Nienke heeft net als Yara besloten om te stoppen met volleybal. Over Nienke durf ik nu niks negatiefs te zeggen, omdat zij nog iedere donderdag met ons meetraint en heel misschien, als zij zich verveelt op zaterdag, op een later moment weer aanschuift bij dames 1. Nienke, je bent echt geweldig en super en tof enzo.. (Kom je nu weer terug?)

Jurjen (libero): Jur gaat het dit jaar proberen als libero bij heren 1. Jur heeft dit jaar als doelstelling om minimaal drie kinderen te krijgen. Een prestatie waar je u tegen kunt zeggen. Jur zijn sterkte punten zijn: n.v.t. Zijn zwakke punten zijn: passen, verdedigen, blokkeren, aanvallen en set-uppen. Jur zijn kracht is dat hij verbaal erg sterk is. Mocht u Jur eens tegen het lijf lopen kunt u altijd eens beginnen over zijn vrijgezellenfeest. Deze was nogal legendarisch. Jur is gezien zijn leeftijd nu de opa van het team. Ook heeft hij de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Hij kan hier prachtig over vertellen!

Van de vrouwen van vorig jaar blijven dus de volgende spelers over: Eva Schakel, Debby, Leonie, Dorien, Judith, Anouk en Rebecca. Graag neem ik u mee bij het voorstellen van de nieuwe helden van het eerste.

Amber Veenstra (midden): Amber Veenstra is een verhaal apart. Je herkent haar in het dagelijks leven aan haar immense collectie felgekleurde schoenen. Deze modellen zijn zo opvallend dat je je afvraagt welk bedrijf ze op de markt durft te brengen. Amber is met nog meer dingen bekend geworden bij het grote publiek. Haar volleybaltalent. Haar humeur na het eten van een portie bloemkool. Haar escapades in het nachtleven. Haar grote hoeveelheid vriendjes (hoewel ze nu haar oog heeft laten vallen op iemand binnen de club) en niet te vergeten haar sentimentele berichten op Facebook. Eens in de zoveel tijd, als zij langere tijd geen bloemkool gegeten heeft, verandert dit stoere meisje in een sentimentele vrouw en plaatst ze diepzinnige teksten op Facebook. Echt een aanrader om haar te volgen! Dit jaar zal zij de concurrentie aan moeten gaan met Anouk wat betreft het mannelijk schoon binnen Forza.

Dimka Visser (buiten): Dimka heeft de droombaan die iedereen wil. Ze werkt namelijk bij de Mediamarkt. Tevens is zij keurmeester voor de mannen die Amber en Anouk willen versieren. Dimka haar voorliefde voor bier en vet eten is niet af te zien aan haar goddelijke lichaam. Dit in combinatie met haar lange blonde haren maakt haar tot de schrik van elke tegenstander. Dimka, die vorig jaar nog stond te shinen in het tweede, heeft een gruwelijke smash in de pols zitten. Soms raakt zij de bal ook wel eens verkeerd, waarna deze 25 velden verder tegen de muur belandt. U bent dus gewaarschuwd als u komt kijken bij ons: neem uw kinderen niet mee en trek zelfbeschermende kleding aan. De eigenlijke reden dat Dimka bij dames 1 zit, is dat hij een erg knappe vriend heeft en die zien we graag op de tribune!

Henny Nieberg: Kan iemand mij uitleggen wat er met Henny Nieberg aan de hand is? Ik maak me namelijk een beetje zorgen. De mededeling dat Nieberg is aangesteld als trainer/coach van de Hooglandse vrouwenploeg laat me maar niet los. Nieberg en volleybalsters? Ik kan me er niets bij voorstellen. Alles aan die man is masculien. Nieberg zou toch niet… Nee, de gedachte alleen al komt me ridicuul voor. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat hij zijn feminieme kant wil ontdekken. Nieberg mist de wuftheid om met opgeheven pink zijn kopje thee te drinken. En ik zie hem evenmin de sensualiteit van jarretelkousen uitleggen. Maar toch, ik probeer me een voorstelling te maken van Nieberg in zijn rol als akela van een meidengroep. Na een levenlange omgang met mannen moet hij zich een nieuwe houding aanleren.

Ik zie hem al staan in de grote, lege zaal van topsportcentrum Nieuwland. Borst en buik vooruit en met bulderende stem instructies geven. Gaat dat werken? Ik ben benieuwd. De oudere speelsters hebben de senioriteit om enige bonkigheid te accepteren, maar hoe reageert het jonge, giechelende grut op orders uit de krochten van dat grote lichaam? Vrouwen zijn sensibel, dat is een gegeven. En een groep vrouwen is extra gevoelig, dat is een wetmatigheid. Niet erg, mannen hebben ook hun eigenaardigheden. Maar kijken naar vrouwen is iets anders dan werken met vrouwen. Weet Nieberg dat? Hij woont weliswaar in een huis met een vrouw, maar buiten de deur gelden andere regels. In de sporthal zal hij vaker dan hem waarschijnlijk lief is zijn schouder beschikbaar moeten stellen. En vaker dan hij gewoon is een traan moeten drogen. Deze man par excellence gaat (in)spannende tijden tegemoet.

Dit is dus het complete dames 1 voor komend seizoen:
Set: Anouk
Buiten/Dia: Leonie, Dimka, Dorien, Eva en Debby
Midden: Judith en Amber
Libero: Rebecca
Coach: Henny
Assistent: ?
Manager: Gerard
Aanvoerder 1: Eva
Aanvoerder 2: Leonie
Wannabe aanvoerder: Rebecca
Waterdrager: Debby
Potbeheerder: Dorien

Zaterdag 10 oktober trappen we het seizoen af tegen V.C.V. uit Varsseveld. Deze jonge talenten lieten vorig jaar zien dat ze veel progressie geboekt hebben en pakten de titel in de 2e divisie, dus dat belooft een spannend potje te worden. Ook dit seizoen kunnen we jullie steun weer goed gebruiken! Voor alle ins en outs kunnen jullie ons volgen op de Facebookpagina: Forza Hoogland dames 1.

De volgende rubrieken zullen wekelijks in de wedstrijdverslagen terugkomen:
- Stand van de pot:
- Blooper van de week:
- Supporter van de week:
- Meetrainer van de week:
- Hebben Anouk en Amber al verkering?
- Opa van de week: Piet/Herman/Jan

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort




TikTok


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT