Nieuws / Wedstrijdverslag Dames 1 - 3-1 winst tegen de nummer 2!

Wednesday 19 February 2020

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk tegen De Boemel DS1. De Boemel staat tweede en om ons doel te halen om aan het einde van het seizoen tweede te staan, willen we dan ook héél graag winnen. Tot onze verbazing zijn we om vijf uur nog het enige team dat speelt, maar dat heeft gelukkig niet de hoeveelheid mensen op de tribune verminderd! Bedankt voor het kijken allemaal, wij zijn ervan overtuigd dat jullie aanwezigheid ons naar de overwinning heeft geholpen!

Aan het begin van de eerste set konden we meteen uitlopen, onder andere ook door twee aces (achter elkaar!) van Kiki. Door netjes te spelen en De Boemel de fouten te laten maken stond het al snel 19-7. Toen werd het bij ons wat slordiger en werden vooral door een moeilijke service van de tegenstander 6 punten achter elkaar verloren. Marco nam op tijd een time-out en, zoals dat hoort, was het daarna een ‘puntje voor de coach’. Vanaf 20-13 konden wij de draad weer oppakken en wonnen we dan ook de eerste set met 25-15. Een sterk begin van de wedstrijd tegen de nummer twee, waar we toch wel iets meer tegenstand hadden verwacht. Maar, dit is natuurlijk pas de eerste set… In set 2 beginnen we gewoon weer op 0-0.

In de tweede set ging het eerst gelijk op en stonden we zelfs een aantal punten achter. Gelukkig had Iris geen zin om de tweede set te verliezen en door twee aces en verder een sterke service van haar kwamen we dan ook weer terug en op voorsprong. De rest van de set hebben we telkens 3 puntjes voorgestaan, tot Michelle vond dat ze ook even moest laten zien dat ze kon serveren! Zo werd onze voorsprong uitgebreid naar zes punten. Vervolgens hebben we de set strak uitgespeeld, waarbij Iris nog twee en Dimka een punt scoorden in de aanval. 25-18 winst, wij zijn goed op weg naar ons doel: deze wedstrijd winnen.

Zoals altijd is daar dan weer de derde set. Jammer genoeg is Jeske’s voorspelling “dat dit geen typische derde set wordt” niet helemaal uitgekomen, al zijn we er toch dichtbij gekomen: 25-27 verloren… Tja, wat is er over deze set te zeggen. In ieder geval dat we eerst een flink aantal punten voor stonden, en dat die bij 20-20 als sneeuw (toch nog een beetje sneeuw dit jaar!) voor de zon waren verdwenen. Wat volgde was een spannende ontknoping waarbij we net aan het kortste eind trokken. De spelverdeelster van De Boemel deed wat ze ook die sets daarvoor vaak had gedaan: als er een midden serveerde, de tweede bal er meteen overheen leggen in het hart van zes. Ook op andere momenten legde ze de tweede bal er nog wel eens meteen overheen. Heel irritant en ook moeilijk te zien.

De vierde set zouden we ons dit niet nog een keer laten overkomen, niemand had zin in een vijfde set! Kione begon meteen met twee aces, waarna we de voorsprong met een flink hoeveelheid geblokkeerde ballen en veel aanvalskracht uitbreidden. Deze set ging dan ook naar ons met 25-16!. Met dank aan echt teamwork in het veld en heel erg veel enthousiasme aan de kant hebben wij deze wedstrijd 3-1 gewonnen! Bedankt Jet en Gitte voor het invallen, fijn dat jullie er bij waren. Nu hebben we even een weekend geen wedstrijd, de week daarna gaan we op vrijdagavond al vroeg richting Bovenkarspel om tegen Simokos DS 1 te spelen.