Nieuws / Update Dames 1

Monday 3 February 2020

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Het schrijven van de wedstrijdverslagen heeft even stilgelegen (oeps), dus hierbij een update van afgelopen twee wedstrijden:

Vorige week zaterdag speelden we thuis tegen de koploper, Zaanstad DS3. Bij de wedstrijd in Koog aan de Zaan hadden we toch wel een beetje kansloos verloren, dus er zat nu geen druk op om te winnen. Lekker spelen zonder druk, plezier maken en kijken wat we kunnen pakken was dan ook de opdracht. En dat hebben de dames van Zaanstad geweten! Meteen tijdens de eerste set was duidelijk dat ze een makkelijke wedstrijd verwachtten, en niet een team wat zo sterk stond te spelen. Het was duidelijk dat we hadden getraind op de service pass, die stond dan ook als een huis. Om verder een lang verhaal kort te houden: een zeer goede wedstrijd tot de 20, waarna we vervolgens bij 3 van de 4 sets toch net niet er met de winst vandoor gingen... Heel zuur dus, maar gelukkig wonnen we de laatste set van deze ruim twee uur durende wedstrijd nog wel. Een troostprijs voor een hele goede wedstrijd.

Dan de wedstrijd van afgelopen woensdag, om 19.15 uur (!!) in Hoofddorp tegen VCH. Wat een tijd... Wij hielden natuurlijk goed rekening met files, reden netjes om 16.45 weg en kwamen vervolgens vrolijk een klein uur later aan. Géén files gehad natuurlijk... Ach ja, dan maar avondeten en wat drinken in de kantine die net open ging. De tegenstander kwam pas om kwart voor zeven aanzetten en om zeven uur konden we pas het veld op.

Het blijkt dat wedstrijden doordeweeks, en al helemaal op woensdag avond (wie verzint zoiets?), niet echt ons sterkste punt zijn. Daarbij hielp niet mee dat er een aantal zich niet helemaal fit voelden. De eerste set ging dan ook verloren. Daarna voelden we ons wat meer als onszelf en de tweede en derde set gingen relatief makkelijk (voor zover dat mogelijk is op woensdag avond) naar ons. De laatste set wilden we natuurlijk ook nog even winnen, zodat we vooral geen vijfde set hoefden te spelen. Op 25-26 (voor ons) serveerde Dian een bal óp de netband. Die bleef daar een veel te lange miliseconde liggen en besloot uiteindelijk toch aan de kant van VCH te vallen. Ace! En gelukkig voor ons het einde van de wedstrijd met een 3-1 overwinning.

Tot zover de update. Komende zaterdag spelen wij weer thuis om vijf uur, tegen Dinto DS3. Daar komt weer iets sneller een verslag van, beloofd!