Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 23-03-2019 thuis tegen Keistad JC1, 4-0 winst.

zaterdag 23 maart 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Aanloop naar deze derby om het uiteindelijke kampioenschap in de TOPklasse was voor Forza zeker niet optimaal. Onze lange en sterke middenaanvaller Frank kon er niet bij zijn. Training van woensdag ging niet door ivm geen zaal beschikbaar. Ook nog onduidelijk of zieke Lars wel zou kunnen spelen. Voor de zekerheid heeft coach Willem de twee jonge dames uit de MB1 Pip en Yfke gevraagd om beschikbaar te zijn voor het geval nog meer uitval bij de jongens. Onze alleskunner Daan M heeft de laatste weken een spoedcursus gehad om de plek van Frank op de middenpositie over te kunnen nemen.

Na de wekelijkse vrijdag training samen met de Keistad jongens moest de knop wel om op zaterdag voor deze stevige onderlinge strijd om het kampioenschap. Forza had natuurlijk weer voor de nodige supporters gezorgd en zelfs bijna heel JC3 was naar de zaal gekomen om JC1 te helpen naar een overwinning. Opdracht van coach Willen voor deze beladen wedstrijd was om geen contact te zoeken en je niets van de tegenstander aan te trekken, ongeacht de setstanden. Blijf je eigen spel spelen waar je goed in bent en doe of je tegen Zovoc speelt, daar hadden we nog een puntje recht te zetten.

1e set verliep zoals gehoopt. Op alle fronten speelde Forza iets stabieler dan Keistad. Service druk was geplaatst, stevig en leverde veel directe punten op. Ook in de opbouw en aanval liet Forza zien er voor te willen gaan. Setwinst van 25 – 20 en 1e klap was uitgedeeld.

2e set kreeg een ander en spannend verloop. Er kwam meer spanning in het team. 1e service ging vaker fout. Opgelopen achterstand moest ingehaald worden. Gelukkig is Forza gewend om hier goed mee om te gaan. Vanaf de 20 – 20 ging het weer gelijk op maar kwam Keistad zelfs met 23 - 24 op setpoint te staan. Ultime poging van coach Willem door Yfke voor de servicepass in het veld te brengen pakte goed uit. Keistad serveerde prompt de bal uit en setstand was weer gelijk. Forza maakt daarop geen fout meer. 1e service direct een punt en 2e service kwam redelijk eenvoudig weer bij Forza in het veld en mocht Daan M op de midvoor direct scoren. Setwinst van 26 – 24 voor Forza.

3e set was de spanning bij Forza weg en de druk bij Keistad nog groter. In het spel was dit ook herkenbaar. Betere service druk van Forza met de nodige punten. Maar ook aanvallend werd er vrijer gespeeld. Nu was het Daan A die met een geweldige klap dwars door het lange blok van Keistad de set met 25 – 21 binnen sloeg.

Deze klap bleef in de 4e set bij Keistad nog nadreunen. Teleurstelling was groot en hiermee ook de controle over de bal nog minder. Forza profiteerde hier optimaal van. Alles leek nu goed te gaan. Ook in de rally werden veel ballen gepakt en tot scoren gebracht. Team voerde de concentratie op met de uitdaging van ‘we houden ze onder de 15 punten’.  Dit lukte net niet, maar de setwinst van 25 – 16 leverde wel de extra bonuspunt op.

Opvallende punten:  Team heeft zich goed aan de opdracht gehouden door geconcentreerd en eigen spel te spelen. Daan M heeft de plek van Frank op de MA geweldig gespeeld. Eerst goed verdedigen, maar dan wel weer snel omschakelen naar de aanval is een verbeterpunt.

Komende wedstrijd is zaterdag 6 april uit tegen vv Utrecht JC1 om 10.45 uur in de Galgenwaard. Gezien de stand op de ranglijst moet het mogelijk zijn om een aantal sets te winnen. Forza mannen willen echter voor het maximale gaan en daar hebben we wel weer supporters voor nodig. Wie weet lukt het dan om de bonuspunt weer binnen te slepen. Dan hebben we zeker wat te vieren.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT