Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / NOJK kwartfinale toernooi Forza JC1, 23-02-2019 in de Dijk te Dordrecht.

zaterdag 23 februari 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Vandaag, zaterdag 23 februari, de dag dat de beste 16 teams van Nederland strijden in de halve finale ronde om kampioenschap van Nederland.

 

’s Morgens 8 uur verzamelen bij de sporthal en richting Dordrecht om het in de poule op te nemen tegen Sliedrecht Sport, Volley Tilburg en Avior.

 

De eerste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport is het de eerste set behoorlijk zoeken vanwege de hoge servicedruk en een zeer sterke passer/loper aan de kant van Sliedrecht. Coach Martijn probeert met de wissel Daan M voor Jasper stabiliteit in de pass te krijgen, maar het blijft lastig de servicepass onder controle te krijgen. Wanneer het wel lukt zijn we niet erg gelukkig in het afronden. Sliedrecht maakt slim gebruik van de ruimte die ontstaat wanneer Jarno aan het net staat. De eerste set gaat verloren met 12-25.

 

De tweede set zijn we beter bij de les en scoren geregeld mooie punten via de handen van de tegenstander. Door gebrek aan communicatie gaan toch behoorlijk wat puntjes verloren, maar we zitten ze dicht op de hielen; 20-25 verlies.

 

Op naar de volgende wedstrijd tegen Volley Tilburg. De start is niet goed en in korte tijd staat 6-0 op het scorebord. Met Daan aan service weten we het gat weer te dichten en pakken door tot 6-9. Tot 20-19 gaat het gelijk op, maar aan het einde zorgen eigen fouten dat de set met 25-19 verloren gaat.

 

Door veel pasfouten is de start van de tweede set niet best, maar Lars komt goed door en gelukkig trekken we snel de stand gelijk 6-6. Manuel heeft een mooie serviceserie van drie punten en we lopen weg tot 9-11. Mede door sterk afronden van Daan A. wordt het 12-16. Het lukt Volley Tilburg om terug in de set te komen. Tijd om een timeout aan te vragen en de focus terug te krijgen. Dit lukt en we lopen weg van de tegenstander. Jasper gebruikt het spelveld optimaal en de stand 15-23 verschijnt. Met support vanaf de tribune wordt het voor laatste punt gescoord en slaat Jasper met een snoeiharde bal het setpoint binnen. 1-1 in sets!

 

Nu komt het erop aan tegen Avior en de coaches gaan van start met een andere opstelling. Jarno start met serveren, 0-3. Avior komt terug, maar Daan zoekt de hoeken met zijn service en we lopen uit naar 5-8. Maar dan 9-9, dus tijd voor een timeout. Dit heeft een goede uitwerking. Een aanval uit het boekje; met een perfecte pass, set en afronding wordt een belangrijk punt binnengehaald, 11-14. Startend met een ace en hierna nog drie punten lopen we uit tot 16-22. Met super ballen van Jasper en Jarno worden de laatste punten zeker gesteld. De eerste set is met 25-18 voor ons.

 

Natuurlijk willen we het overwinningsgevoel meenemen naar de tweede set, maar helaas lukt dit niet en staan we snel 3-0 achter. Hier laten we het niet bij zitten en Frank slaat 3-2 binnen. Twee punten later een killer blok voor 3-4. Dan gaat het lange tijd om en om met de punten tot Avior uitloopt tot 10-7. Tijd voor een timeout! Het lukt niet om de mannen scherp te krijgen. Geen communicatie en de bal valt precies in het midden. Snel een tweede timeout. Er volgt een lange serviceserie waar Team Amersfoort geen antwoord op heeft en we kijken tegen een achterstand van 17-7 aan. De mannen hebben al vaker laten zien over goede mentale eigenschappen te beschikken en scoren drie punten op rij. Een serie goede services van Jarno dwingt Avior in een timeout bij 20-15. Dan volgt een spannend einde van de set die elke kant op kan vallen. Lars slaat via het blok de bal uit en via 23-23 trekken we toch aan het kortste eind en moet de set met 25-23 aan Avior laten.

 

Nadat alle wedstrijden in de poule zijn gespeeld en de punten zijn geteld zijn we als derde geëindigd. Wat een prestatie!! We gaan ons opmaken voor de laatste wedstrijd van de dag tegen de nummer twee van de andere poule. Dit zijn de “ lange mannen” van Next Volley Dordrecht. Manuel kon deze laatste wedstrijd niet meer meedoen, maar de overgebleven zes gaan er nog een keer helemaal voor. Brutaal pakken ze de leiding, echter helaas kantelt de wedstrijd. Ondanks alle inspanningen is het lastig grip te krijgen op het spel van Next. De eerste set gaat met 25-12 verloren.

 

Nog eenmaal alles geven in de tweede set. Op de stand 3-3 slaat Daan M. diagonaal binnen. Aansluitend heeft Frank een super serviceserie en we lopen uit naar 3-7. Met een timeout probeert Next de serie te breken. Dit lukt en de tegenstander weet grip te krijgen op ons spel; 15-11.

Natuurlijk geven we ons niet gewonnen en met goede services komen we terug tot 20-17. We komen steeds dichterbij, maar helaas gaat de set via 22-20 toch met 25-23 verloren. 

Knokken tot het einde, maar Next Volley Dordrecht is letterlijk een maatje te groot.

 

Jongens wat een mooie ervaring is het NOJK geweest en hebben jullie mooi spel laten zien. Helaas stopt het toernooi hier, maar wat een geweldige prestatie. Dit zullen jullie niet snel vergeten!

 

Komende wedstrijd is de bekerwedstrijd op woensdag 6 maart 19.00 uur in de Bieshaar tegen Taurus JB1. Dat teams speelt JB TOPklasse. Forza JC1 zal er dus alles aan moeten doen om gelijkwaardige tegenstand te kunnen geven. Supporters zijn natuurlijk nodig en welkom.

           


 


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT