Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Uit tegen Voleem

maandag 11 februari 2019

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Wedstrijdvoorbereiding, misschien wel het punt waar sporters het meest in verschillen. De een wil een ontzettend drukke dag van te voren hebben, de ander wil zo min mogelijk uitvoeren. Tijdens de wedstrijd tegen Voleem was dit weer goed te zien. Het Hooglandse team was al vroeg in de zaal in Eemnes. Kwam dit door het voorgaande verlies? Door het gehaast dat de coach moest leveren, om onze laatste versterking genaamd Niels Masteling naar Eemnes mee te nemen? We weten het niet precies, maar toen bleek wel dat Voleem een iets andere voorbeiding heeft dan dat Forza gewend is. Aangekomen en omgekleed arriveerde het team in de zaal, geen lichten, geen netten, geen palen en vooral geen sfeer. Wat anders dan het altijd rumoerige Nieuwland waar je vaak op de voorgaande wedstrijd moet wachten en niet op het veld dat nog niet staat. Maargoed, klaar met de anekdote.

Vorige week heeft het team een nederlaag tegen Gemini geleden. Deze viel zwaar, maar riep ook motivatie op om weer harder te gaan trainen. De versterkingen deze week waren Niels en Jeroen. Rik had zijn duim niet helemaal in correlatie lopen met zn lichaam. Dus hield hij bij voorkeur wat rust, wat ervoor zorgde dat Jouke naar de diagonaal ging. Ook Maurice stond deze keer in de basis, dus we waren klaar om te gaan.

Set één bleek de praktijk even wat anders, Voleem vloog erop en de Hooglanders leken soms nog even stil te staan. Het spel was wat chaostischer dan normaal, maar dat bleek Voleem erg goed te bevallen. Aan Hooglandse kant was dat minder het geval, in de chaos vielen er makkelijk ballen op de grond en werd er weinig gescoord. De meeste ballen waren oplos ballen en daar bleken we niets mee te doen. Door de servicedruk, of onze instabiele pass, kwamen we eigenlijk niet aan bod met een 25-14 verlies als gevolg.

De tweede set moest het anders ‘Gif erin’ volgens Niels. Meer van de grond halen, strakker de blokkering dichtlopen en zorgen dat we ook echt scoren. Dit gebeurde. De pass ging iets beter lopen, Jeroen kreeg wat meer ballen bij hem, waardoor alles soepeler liep. Dit was ook te merken als je naar de overkant keek. Voleem oogde wat instabieler en rommeliger. Ze hadden dus de eerste set niet gevolleybald, wij hadden ze laten volleyballen. Die ruimte kregen ze de tweede set niet, tot op het laatst. Vanaf 24-19 hebben we ze 5 punten laten scoren (erg sloridig). Maar daarna konden we het toch over de streep trekken.

1-1 nu kwam het er op aan, doorzetten wat we in set 2 lieten zien, of inzakken en weer terug naar het niveau van set 1? De keuze lag in het veld, en die bleek snel gemaakt te zijn. Zonder inspiratie en ‘gif’ hadden de Hooglanders er erg veel moeite met het derde bedrijf. Hier ging niet alleen de pass weer slecht, er werd niets opgelost, er werd niet gescoord en alles was onnauwkeurig. een 25-12 verlies… Beschamend.

Set 4 probeerden we er nog wat uit te halen. Niels wisselde veel om iets te forceren, maar als we allemaal zoveel fouten blijven maken kan je wisselen wat je wil, maar kom je nergens. Verder ga ik hier niet eens wat over zeggen, 25-17 en 4 van de 5 punten bleven helaas in Eemnes.

Maandag maar eens terug naar de tekentafel/ de overlegkamen/ de bar, wat dan ook. Als er maar een oplossing komt, want na 3 overwinningen in 2019 lijkt het nu even gestrand. Dus nu weer vooruit kijken en hard werken. Voglende week thuis tegen de hekkensluiter ODIS om 15.00 uur.

 

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT