Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 09-02-2019 thuis tegen vv Utrecht JC1. 4-0 winst.

Saturday 9 February 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Na de geslaagde HTJ dag was weer eens een thuiswedstrijd spelen een leuke uitdaging. Tegenstander vv Utrecht JC1 staat in de poule op de laatste plaats. Dus we gaan die effe pakken was de insteek van de Forza mannen. Maar vv Utrecht heeft best wel een team van 9 man waarvan de helft groter is dan het gemiddelde Forza team. Ook tegen PDK Huizen en Zovoc hebben ze een punt gepakt. Voor coach Willem was het dus te eenvoudig om te denken dat het makkelijk wordt. Team moest gewoon heel stevig aan de bak en er voor elk punt gaan ongeacht de setstand. Forza was weer compleet met Frank, beetje zieke Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M.

1e set ging Forza als vanouds van start met een stevige service. Al snel was duidelijk dat het voor Utrecht moeilijk was om controle over deze ballen te krijgen. Regelmatig klonk de kreet ‘free bal’ en kon de focus naar weer een aanval. Zieke Thijs mocht na de wissel met Daan M op de bank even bijkomen en zien dat de set eenvoudig met setwinst van 25 – 16 naar Forza ging.

Om in de 2e set de focus vast te kunnen houden was de opdracht om nog sneller om te schakelen vanuit de verdediging. Elke opbouw zou nu afgerond moeten worden met een echte aanval geplaatst in het veld bij Utrecht. Forza had in deze set nog meer overwicht en stevende naar een duidelijke winst van 25 – 10 af.

3e set er voor gaan om een nog betere setstand op het scorebord te krijgen was de uitdaging om scherp te blijven en er voor elke bal te blijven gaan. Jarno was nu de reserve om eventueel Thijs te vervangen of anders als MA in het achterveld waar te nemen. Laatste kon uitgeprobeerd worden door met Jasper te wisselen. Team speelde redelijk constant en weer met duidelijk overwicht. Het lukte Forza om Utrecht nog net onder de 10 punten te houden met de setwinst 25 – 9.

4e set winnen was natuurlijk doel om de extra bonus punt in de wacht te slepen. Doel stellen om dit als team waar te maken was nodig om de scherpte er in te houden. Jarno werd nu ingewisseld op de serveerplaats met middel aanvaller Frank. Dit voor oefenen op een andere plek en nog beter de pass lijn te verzorgen. Omdat ook deze set de druk vanuit Utrecht ontbrak bleef deze opstelling aan het net zo staan. Hoge blok en aanval van Frank was niet nodig en ook deze set ging met 25 – 16 naar Forza JC1

Opvallende punten: Als team gedegen te blijven spelen is gelukt. De bijbehorende focus vasthouden en voor elke bal maximaal te blijven gaan is nog een verbeterpunt. Plezier in het als team samenspelen was leuk om te volgen.

Komende wedstrijd is het NOJK toernooi, halve finale (beste 16), op zaterdag 23 februari in sporthal de Dijk te Dordrecht. Ook daar weer 3 wedstrijden en mogelijk nog beslissingswedstrijd om te plaatsen voor de finale (beste 8) op 30 maart. Natuurlijk zijn supporters welkom om Team Amersfoort naar deze unieke prestatie te helpen.