Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Thuis tegen Gemini S

maandag 4 februari 2019

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Zaterdag 2 februari,
 
De dag dat Gemini op bezoek mocht in het prachtige Nieuwland. De stemming zat er goed in bij de Hooglanders, drie gewonnen wedstrijden op rij en een nog ongeslagen 2019. De grote vraag, kunnen ze dit volhouden??
De versterking die er deze week bij was gehaald bestond uit de veteraan Jeroen en het talent Niels. Verder was het team compleet en moesten ze gaan vlammen vandaag.
Met een ietwat gewijzigde opstelling traden we aan. Doordat Jeroen er was, is Jouke naar de buitenkant verplaatst om aan te vallen. Verder stond de vertrouwde basis in het veld. Aandachtspunt was wederom de focus op de eerste set, want dat was waar we het tot op heden steeds lieten liggen. Een mooi begin van de tweede seizoenshelft, dus een scherp team. Een iets andere opstelling en een tegenstander dichtbij op de ranglijst. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie volleybalwedstrijd (op papier).

De openingspunten vlogen eigenlijk zonder moeite naar Forza toe, maar Gemini wist zich snel te herpakken. Dus konden we een paar punten later echt beginnen. Toen merkten we eigenlijk pas dat Gemini aardig wat servicedruk kon leveren. Zolang de pass liep konden we het initiatief goed grijpen, maar zodra we hier in oplossingen moesten denken nam Gemini snel de overhand. Het was een gekke wedstrijd om te zien. Forza speelde een erg snel spel, waar ook veel slordige fouten in zaten. Door de snelle passes en verdedigingsacties van ons had Gemini het af en toe moeilijk. Maar de heren uit Hilversum wisten goed het tempo te breken en rustig te blijven. Hier merkte je goed dat het 'zonder fouten een paar rally’s spelen' er bij ons niet echt in zat. Door het inbrengen van Thijmen leek er nog even naar een oplossing gezocht te worden. Het spel ging dan ook wat gestructureerder aan de Forzaanse kant. Maar het was al te laat om nog in te halen. Snel leverden we de punten in aan het einde van de set, wat er voor zorgde dat de eerste set mee mocht in de auto naar Hilversum.

Hier moesten we wat aan doen, sportieve wraak, beter spel of gewoon meer scoren dan de tegenstander. Er moest gewoon wat gebeuren om iets te forceren. Met dit spelbeeld gaan de heren uit Hoogland er de volgende set weer aan. De oplossing leek voor de hand te liggen (denk ik): Na de wissel van vorige week met Joost in set 1 veranderde het spelbeeld. Nu leek dat ook zo met de wissel van Thijmen. Maar helaas bleef een uitbreiding naar een vaste wissel van deze speler uit. De wat rommelig uitziende verdediging bij Forza had het lastig deze wedstrijd, zeker omdat dit het sterke punt van Gemini was/is. Maar er werd mee gevolleybald set 2, iets achterlopend op Gemini, maar op zich prima. Tot de 15 punten wisselden de teams elkaar af, maar toen lukte het  Forza te forceren. door de vele ballen op midden en het tempo op de buitenkanten wisten de heren van ‘Bij Bart’ uit te lopen en dus lekker voor te komen. Op het einde werd dit nog even spannend gemaakt maar gelukkig bleef deze set in Hoogland. Dit moest natuurlijk doorgezet worden, maar de gretigheid was op de Hooglandse hoofden nog niet echt af te lezen. Het thuisvuur was nog niet hard aan het brandden en zo ging iedereen ook het veld in de derde set.
 
Deze set ging de eerste paar punten gelijk op. De energie vanuit de 2e set bleef in beide teams aanwezig en met de gelijke stand waren we er allebei op gebrand deze te pakken. Ook deze set was de servicedruk van Gemini aanzienlijk en had de pass van Forza het zwaar. In de voorgaande sets hebben wij zelf ook een goede druk neergelegd met de service waardoor we mee konden komen en konden compenseren voor de mindere pass aan onze kant. Dit verzwakte echter, 4 keer fout achter elkaar en de 5e service werd daardoor logischerwijs met minder druk geserveerd waardoor de bal snoeihard door het midden terugkwam. Er moesten mensen gaan opstaan om ons te redden deze set en de hulp kwam uit onverwachte hoek. Niet de passers werden beter maar het midden! Herro, (onze oudste speler) liet zien dat leeftijd en ervaring een gouden combinatie is. De blokkeringen werden dichtgelopen, aanvallend werd er veel gescoord en ik heb hem zelfs tweemaal betrapt op het zelf geven van een servicepass (?!). Jesse was deze set ook goed op dreef en dit hield ons in de wedstrijd, maar het was niet genoeg. Helaas gaven we ook deze set uit handen.

De vierde set moest verandering brengen, onze laatste kans om deze wedstrijd te winnen. Ik wil graag een shout-out doen naar de jongens aan de kant. Men heeft hen met verschillende namen omschreven: “De onzichtbare motor achter de wedstrijd”, “het geluid van Hoogland”, “de turvende geblesseerden”, al deze benamingen en meer doen de jongens eer aan. Ook nu het er niet rooskleurig uitzag hoorde je uit volle borst: “Hoogland!” , “Zwartsluis”, “Wij hebben Herro!”. Aan verbaal geweld dus geen gebrek. Aan goed spel helaas wel. De tank was leeg, het geloof in het veld was er uit. Deze set werd verloren en we moesten een 1-3 verlies mee de kantine in nemen.

De heilige drie-eenheid zal deze week onwaarschijnlijk in de trainingen naar voren gaan komen (serveren, passen en blokkeren). Daarmee gaan wij volgende week zaterdag Voleem te lijf! We hopen u daar te zien, en uiteraard bedanken we u voor uw bezoek aan de tribune afgelopen zaterdag.

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT