Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Verslag Holland Top MA Selectie

maandag 4 februari 2019

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Afbeelding Verslag Holland Top MA Selectie Na een uiterst succesvol eerste toernooi mocht de meisjes A selectie weer aantreden voor het oh zo mooie Holland Top toernooi (lees: ‘oh zo vroege Noord Holland toernooi). Wederom was het een vroeg vertrek vanuit Nieuwland naar Warmenhuizen off all places!
3 maanden geleden wisten de meiden 5 van de 6 sets in Haarlem binnen te slepen, dus deze keer was de opdracht vrij simpel: 2 sets winnen en we mogen door. Klinkt simpel, maar dat is niets natuurlijk in Warmenhuizen.

De eerste wedstrijd is het slotakkoord van het vorige toernooi. 10:00 uur in de ochtend mochten we het veld op tegen Spaarnestad. Na een wat snelle warming up konden we gelijk uit de startblokken vliegen. De eerste 3 punten waren voor ons, prachtig begin. Conclusie: Spaarnestad moest nog wakker worden. Ze wisten het desalniettemin toch naar 10-10 te trekken. Opvallend, want Spaarnestad wist bijna niet te scoren tegen de Forzanen. Constant liep de score op maar niemand wist de ander echt te imponeren. Tot er in de buurt van de 20 werd gevolleybald. Spaarnestad wist net even het tempo omhoog te gooien en won daardoor de set. Zeker niet slecht gespeeld aan de Hooglandse kant, maar de eigen fouten vielen wel duidelijk op.
De tweede set begon ongeveer op hetzelfde level. De stand bleef gelijk oplopen. De details invullen is nu de opdracht voor de meiden, het ging maar om kleine dingen. Tegen een ploeg als Spaarnestad draait het ook om de kleine dingen.
Het leek allemaal goed te gaan, maar het goede was net niet genoeg deze keer. De tweede set werd gekenmerkt door af en toe te simpel denken en dan de bal om je oren terug krijgen. Helaas, maar Spaarnestad was ditmaal een maatje te groot. Niet erg, want er is zeker goed volleybal laten zien.
 
Tijdens het bespreken van de wedstrijd en alvast wat vooruitblikken op de volgende, kwam er een opmerkelijk feit naar voren. Wij mochten namelijk aantreden tegen (huts a) Nivo. Uiteraard een ontzettend mooie pot, waar onze yell dus al vast stond. Dus HUTS op naar Nivo!
Het niveau van Nivo was alleen niet zo geweldig dus erg belangrijk dat wij zelf de wedstrijd gingen maken. Nadat de scheids zijn troon had beklommen en de opstelling ongeveer 3 minuten lang controleerde, konden we beginnen.
In eerste instantie hadden we het er niet zo makkelijk mee: foutservices, uitgeslagen ballen en te simpel verdedigen kenmerkten de eerste 10 punten. Daarna wisten de meiden het gelukkig weer een stuk beter op te pakken, met als resultaat winst in set 1.
Set 2 mocht dus absoluut wat beter. Voordat er een paar in slaap waren gevallen, liet Jouke dit ook duidelijk merken. Gelukkig maar, want het begin van set 2 liep al wat beter. Halverwege de set was de scherpte weer terug en wisten de meiden goed te verdedigen en prima te scoren. Met een mooi resultaat wisten ze de wedstrijd dan ook met 2 sets te winnen.

Nu wat pauze houden en op naar de laatste pot op zondag 14 april!


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT