Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 02-02-2019 uit tegen PDK Huizen JC1. 1-3 verlies

Saturday 2 February 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Met de vorige gewonnen wedstrijd van maar liefst 4 – 0 tegen PDK Huizen JC1 nog goed op het netvlies was de spanning voelbaar voor deze middag in het hol van de leeuw PDK arena. Zouden de Forza JC1 mannen het weer lukken om te gaan winnen? PDK Huizen JB2 speelde voor ons en PDK Huizen JB1 zou naast ons spelen tegen de komende beker tegenstander Taurus JB1. Waar we een beetje bang voor waren gebeurde. Uit PDK Huizen JB2 gingen nu zelfs twee lange mannen  meedoen in team PDK Huizen JC1. Dat overwicht in lengte, serveer- en slagkracht zou het verschil kunnen gaan maken. Team Forza JC1 was weer compleet met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M. opdracht van coach Willem was om gelijk stevig van start te gaan en risico te nemen in service en aanval op de zwakkere spelers van Huizen.

1e set gingen de Forza mannen dan ook stevig van start en werd een voorsprong opgebouwd van maar liefst 5 - 11. Echter toen kwam een van de JB2 spelers aan de service. Hij wist met een diepe floater service het wel heel moeilijk te maken om daaruit een goede pass en laat staan tot aanval te komen vanuit het Forza veld. Gevolg dat de voorsprong snel slonk tot 10 – 11. Time out gaf geen ommekeer in het spelbeeld en al rap volgde een 2e time out op de stand 17 – 12. Helaas bleven ze de druk er op houden en ging de set  eenvoudig met de stand 25 -18 naar Huizen.

2e set was doel om meer eigen spel te kunnen spelen en de lange mannen van Huizen te omzeilen. Deze set ging volleyballend meer gelijk op. Mooi rally’s en stevige aanval wisselde elkaar af. Maar ook deze set was het Huizen dat bij de stand rond de 20 het gas er op zette en doorstoomde naar de eindstand van 25 – 21 voor Huizen.

Gegeven dat elke set winnen op Huizen al een bonuspunt zou zijn en dat de 2e set veel beter verliep gaf de positieve inzet om de 3e set weer stevig te gaan spelen. Forza kreeg meer controle over de service pass en hiermee werd ook de druk in de aanval groter op Huizen. Ook serverend ging Huizen wat vaker in de fout. Dat verschil maakte dat Forza uiteindelijk de set met 21 -25 wist te winnen.

4e set deze lijn doortrekken en hier mee toe werken naar een 5e set zou wel helemaal mooi zijn. Duidelijk was dat Huizen er alles aan deed om dat te voorkomen. Ook deze set verliep spannend met soms een lange rally. De Forza mannen probeerde de zwakke plek op te zoeken in de verdediging.  Helaas was het weer Huizen die er beter mee om wist te gaan en de set met 25 – 23 naar zich toe trok.

Opvallende punten: Overmacht met twee sterke spelers uit de JB2 maakte het verschil. Nog constanter en steviger serveren moet ingeslepen worden. Ook meer controle zien te krijgen in de pass over de wisselende service van de tegenstander. Als team is Forza heel goed omgegaan met de zware tegenstand en hiermee het verliezen van sets.

Zondag 3 februari is de 2e toernooidag HTOP, samen met Keistad JC1 als 'Team Amersfoort'. Dan zal na vv Utrecht en Madjoe wederom PDK Huizen JC de tegenstander zijn. Doel is om minimaal 2 wedstrijdjes te winnen en hiermee 2e in de poule (achter PDK Huizen) te worden.