Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Thuis tegen Spaarnestad

maandag 28 januari 2019

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Forza Hoogland – Spaarnestad:

Na een trainingsweek op goed niveau, werd het weer zaterdag (matchday). Altijd spannend, altijd interessant. Deze week op het programma: Spaarnestad. In de heen-wedstrijd een mega goede pot van onze kant, dus nu kwam de vraag ‘kunnen we dit weer opbrengen?’

De vorige editie van deze wedstrijd was ranglijstgewijs een stuk meer aan elkaar gewaagd. Nu staan wij 7e en zij op een prachtige tweede plaats. Op papier zou Spaarnestad dus beter moeten zijn, maar de heenwedstrijd gaf een totaal ander beeld.

Dus bij voorbaat al een leuke pot. Joost en Niels uit heren 2 kwamen ons versterken op weg naar hopelijk een mooi resultaat. Tijdens de voorbereiding sprak Niels (coach) ons er op aan dat we deze keer als een benzine motor moesten opstarten. Want we zijn vaak een diesel die wel even op gang moet komen. Dus de opdracht was ‘vanaf de eerste bal gelijk vol gas…’ Ook was er vandaag grote verwarring want wij hadden een mini van de maand genaamd: Niels. Dit betekende wel dat Niels (coach), Niels (H2) en Niels (MvdM) aanwezig waren bij deze wedstrijd. Dus dit zullen we in het verslag maar voor de goede orde ook zo verwerken!

Maar goed, de wedstrijd…

De aanwijzingen van de coach werden niet helemaal opgevolgd. Een langzame start door de heren van ‘Bij Bart’ Het zag er een beetje sloom uit aan onze kant. Spaarnestad profiteerde daar goed van en speelde vrij ‘simpel’ volleybal. Dat kwam mede omdat de pass aan Haarlemse zijde lekker bij de spelverdeler kwam. Hierdoor had het midden van Forza het zwaar in de eerste set en de servicedruk liet dus wat te wensen over. Dat werd vanaf de kant ook nadrukkelijk meegegeven. Tijdens de set werd Joost er in gewisseld om een verschil te maken. Het verschil werd wel iets ingezet maar het was al te laat. We konden vanaf daar meelopen maar niet meer inhalen. Spaarnestad haalde de set goed binnen en toch wel een kleine klap voor de heren uit Hoogland. Er was immers in 2019 al twee keer met 3-1 gewonnen en dat wilden we natuurlijk vasthouden.

Dus de tweede set moesten we veerkracht tonen na een groot verschil in de eerste set (15-25).  We gingen door; Joost bleef in het veld samen met Tinus, Jouke, Rik, Herro, Kjeld en Jesse. Deze heren moesten de veerkracht gaan laten zien, na zo’n lastige en ondermaatse eerste set. Dit gebeurde inderdaad, we wisten weer goed volleybal neer te leggen. De pass kwam beter, de buitenkanten waren stabieler en er werd meer druk bij het midden van hen neergelegd. Dat wat wij het liefst zien. Hoog tempo en op de buitkanten de blokkering van de tegenstander wegspelen. Dan uiteraard met een éénmansblok proberen direct te scoren. Dit ging uitstekend in de tweede set, met Tinus die het deze set nog beter deed dan de anderen in het veld. Het spel bij de Forzanen draaide heerlijk en dat merkte Spaarnestad ook. Ze hadden moeite met het tempo van de hooglanders en wij waren blij. Dit tempo werd doorgezet en dat resulteerde in een stand van 25-13 voor de hooglanders. Een heerlijke stand, zeker als je bedenkt dat de vorige met 10 punten verschil werd verloren.

De derde set ging eigenlijk hetzelfde als nummer twee was gegaan, nu hadden we Rik als aanvalspunt in plaats van Tinus. Het draaide erg lekker. Maar toen gebeurde het vervelende... Op een lullige pipe-aanval landde Joost bovenop een andere voet en klapte er doorheen. Altijd een ontzettend vervelende blessure, zeker als het niet de eerste keer is. Joost dus sterkte gewenst (Sorry heren 2). Tjago ging het veld weer in. Gelukkig met een betere flow dan wanneer hij eruit ging. We kwamen ver voor, maar dit zegt niet alles. Op het einde van de set wist Spaarnestad zich weer in de wedstrijd te bijten. Ze kwamen weer in een soort van flow en wij hadden wat problemen met scoren. Uiteindelijk toch aan het langste eind getrokken met 5 punten verschil (25-20).

Set vier merkte ik persoonlijk voor het eerste dat we echt een spannende wedstrijd aan het spelen waren. Je merkte dat de heren uit Haarlem zich weer terug aan het knokken waren en dat wij het niet gelijk wisten op te pakken. Spaarnestad leek er vandoor te gaan, maar gelukkig konden we aanhaken. Na een heerlijk volleybalgevecht waar ik verder geen woorden vuil aan ga maken (had u er maar bij moeten zijn), wisten wij aan het einde de wedstrijd binnen te slepen met 25-19. Voor degenen die er wél bij waren: Bedankt voor de support! Eens te meer was het duidelijk dat een thuiswedstrijd met fanatieke aanmoediging nét dat beetje extra heeft.

Al met al betekent dit dus een goed Forzaans begin van 2019. 3x 3-1 winnen is een heerlijke start van de tweede seizoenshelft. Hopelijk weet iedereen dit door te zetten…

Aanstaande zaterdag 2 februari spelen wij om 15.00 uur wederom thuis in ons eigen Nieuwland. Dit wordt een echte 'middenmoot kraker' tegen Gemini S uit Hilversum. Met 1 punt verschil tussen beide ploegen op de ranglijst, wordt ook dit weer een hele belangrijke!


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT