Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 12-01-2019 thuis tegen PDK Huizen JC1, 4-0 winst.

Saturday 12 January 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Van de zeven teams uit de JC hoofdklasse zijn er vijf gepromoveerd naar de JC TOPklasse. Deze zaterdag moest Forza JC1 gelijk de strijd aangaan tegen de kampioen van de Hoofdklasse PDK Huizen JC1. Gegeven dat de laatste wedstrijd tegen dit team gewonnen was met 3 – 1, gaf het vertrouwen dat dit kunstje weer uitgehaald zou kunnen worden. Beide teams waren weer in dezelfde samenstelling, dus Huizen ook weer met dIe boomlange aanvaller. Forza JC1 met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M. Opdracht van coach Willem was om gericht te serveren en in de rally te spelen op de zwakkere verdedigers bij Huizen.

1e set was het voor Forza moeilijk om de bekende constantheid met serveren en aanval opbouw waar te maken. Time outs waren nodig om het team scherper te krijgen. Wisselend gingen de soms weggeef punten naar Huizen of naar Forza. Hiermee werd het wel een spannende set welke uiteindelijk met 27 – 25 door Forza gewonnen werd.

2e set werd een kopie van de 1e set. Het lukte Forza maar niet om echt in de bekende flow te komen. Ook nu weer wist het team een achterstand van 14-17 om te buigen naar een voorsprong. Met name Jarno met het serveren en Daan A in de aanval maakten het verschil. Ook nu weer ging na een spannende slotfase de setwinst met 27 – 25 naar Forza.

3e set ging veel meer gelijk op en werden de rally’s leuker om te volgen. Helaas kwam een speler van Huizen wel heel ongelukkig in een reddingsactie met zijn hoofd tegen de teltafel. Gevolg dat het team Huizen de nodige punten verspeelden voordat het met deze onverwachte wissel en misverstanden in het veld om wist te gaan. Setwinst met 25 – 21 naar Forza.

4e set binnenhalen zou de bonus zijn voor de 5 punten. De wil was er duidelijk wel. De uitvoering hiervoor in het begin zeker niet. Te snel stond er een achterstand op het scorebord. Time out om iedereen weer scherp te krijgen en de focus op het eigen spel blijven spelen was nodig. Dit pakte goed uit tot de slotfase in de set. Huizen maakte minder fouten en liep in tot een voorsprong van 20 – 23.  Ook nu weer wist Forza beter met deze druk om te gaan en voor elke punt te knokken. Voor het publiek werd ook de laatste set in spannende eindfase door Forza met 26 – 24 gewonnen.

Opvallende punten. Forza JC1 heeft laten zien dat ze ook onder spanning en met een achterstand om weten te gaan. Ondanks misverstanden in de rally gaf de betere constantheid in service en aanval de doorslag op de overwinning.

Komende wedstrijd is zaterdag 26 januari thuis om 15.00 uur tegen Zovoc JC1. Zovoc JC1 is een technisch heel goed team dat altijd voor de aanval probeert te gaan. Forza JC1 zal er alles aan doen om een 2e klap uit te delen. Het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden. Supporters hierbij zijn nodig om aan te moedigen, te genieten en dus welkom.