Nieuws / NOJK toernooi Forza JC1, 05-01-2019 in Barneveld, poule winnaar en door naar halve finale.

Saturday 5 January 2019

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

De Nationale open kampioenschappen (NOJK) had zaterdag de 1e voorronde. Totaal doen in Nederland 30 JC teams mee, verdeeld over acht poules. In Barneveld speelden twee poules van elk vier teams. Voor ons was de 1e wedstrijd om 11.00 uur in sporthal de Meerwaarde te Barneveld. Lekker dichtbij en niet te vroeg. Team bestond uit Forza JC1 (Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno Daan M), aangevuld met 2 spelers van Keistad JC1 (Manuel en Kick). We speelden in shirt van ‘Team Amersfoort’ en met de coaches Djim en Willem.  Op papier zaten we van de twee poules met elk vier teams in de ‘zware’ poule. Gespeeld moest worden tegen resp. SSS, Dros Alterno en Limes. De winnaar zou zich direct plaatsen voor de halve finales en de nrs 2 en 3 van de poule zouden tegen de nrs 3 en 2 van de andere poule nog een beslissingswedstrijd spelen om zich ook te plaatsen. Voor ons dus van belang om bij de 1e drie te eindigen in de poule. Team Amersfoort had zich donderdag en vrijdag met een extra training goed voorbereidt voor deze dag.

1e wedstrijd was tegen team SSS. SSS was er met een krappe bezetting waarvan enkele stevige mannen die ook heel goed konden aanvallen, echter ook een paar mannen die nog wennen moesten in hun team. SSS ging van start met de beste serveerder van het team. Team Amersfoort had moeite om deze servicedruk te pareren. Te snel stond er een achterstand van 1-7 op het scorebord. Time out moest de rust in en de spanning uit het team zien te krijgen. Vertrouwen in eigen kunnen en het goede gevoel kwam weer terug. De inhaal race werd doorgetrokken naar een voorsprong en uiteindelijk setwinst van 25 – 21. De 2e set deze positieve lijn vasthouden was de opdracht. Blijven bestoken met stevige service op de zwakkere passers bij SSS en site out optimaal omzetten in een aanval. Ook dat pakte heel goed uit met een setwinst van 25 – 15. Met dit sterke begin van de toernooidag tegen SSS hadden we nog geen rekening mee gehouden.

2e wedstrijd was tegen het geduchte Dros Alterno. Team bestond uit maar liefst 12 spelers die professioneel met aparte inspeelshirts de indruk probeerden te maken. Hun voorbereiding was o.a. het internationale Dynamo toernooi een week eerder. Maar Team Amersfoort nam het goede gevoel van de winst uit de vorige wedstrijd mee. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Met spannende rally’s, goede aanval, blokkering en verdediging was het genieten voor de supporters en coaches. Team Amersfoort was sterker en constanter in de stevige service. Alterno had moeite om met deze achterstand goed om te gaan. Setwinst van 25 – 18 voor Team Amersfoort. Dit was al een bonuspunt voor ons. Nu zaak om dit door te trekken in de 2e set. Alterno was hier gekomen om poulewinnaar te worden en zouden zeker niet willen dat Team Amersfoort dit tegen zou houden. Deze 2e set was nog spannender en leuker om te volgen. Wedstrijd ging helemaal gelijk op en tot het einde bleef het spannend wie de overwinning zou pakken. Helaas brak de strijd aan het eind door twee kleine misverstanden in de rally bij Team Amersfoort op. Setwinst ging nipt met 23 – 25 naar Alterno.

3e wedstrijd was tegen het duidelijk zwakkere Limes. Limes was niet echt aan elkaar gewend maar ook niet om op dit niveau te spelen. Gevaar is dat je als team meegaat met het mindere spel van de tegenstander. Ondanks deze waarschuwing vooraf om vooral je eigen spel te blijven spelen met doel zoveel mogelijk punten bij elkaar te slaan en te serveren, ging de start wel heel stroef. De set ging tot 12 – 12 gelijk op. Daarna kwam het goede gevoel weer terug bij Team Amersfoort. Met goed serverend en een enkele aanval werd de set met 25 – 19 binnen gehaald.  Tweede set was het alleen nog zaak om die ook te winnen. Team Amersfoort ging wat vrijer spelen en zorgde ervoor dat bijna elke rally gewonnen werd. Verschil in kwaliteit kwam nu echt goed naar voren. Setwinst van 25 – 12 voor Team Amersfoort.

Met deze twee gewonnen wedstrijden, één gelijkspel en positief punten saldo voor-tegen was het Team Amersfoort dat 1e in de poule werd. Hiermee door naar de halve finale (beste 16 van Nederland) op 23 februari.

Opvallende punten. Team Amersfoort viel op door het stevige en constant goed serveren. Ook in de rally werd vaker gewonnen. De setups werden beter over de drie netposities verdeeld. Met name op positie 2 (C) scoorden we meer t.o.v. de tegenstanders.

Komende wedstrijd is zaterdag 12 januari thuis om 11.00 uur tegen PDK Huizen JC1. PDK Huizen zal er alles aan doen om deze keer wel van Forza JC1 te winnen. We hebben dus veel supporters nodig om dit te voorkomen en ons te ondersteunen. Kom ons aanmoedigen en genieten.