Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - uit tegen US

woensdag 19 december 2018

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Afbeelding Wedstrijdverslag Heren 1 - uit tegen US

15 december. De dag van het grootse Forza Hoogland Foute kerstfeest, maar ook de dag dat Heren 1 het opneemt tegen US. De tweede Amsterdamse tegemstander in twee weken.
De vorige confrontatie hiervoor was een slechte generale. Tegen VVA hebben we het met 4-0 afgelegd op 8 december. Helaas hier geen uitgebreid verslag van, omdat we op ieder front minder goed waren en er tentamens moesten worden geleerd. Maar nu de tentamens zijn gefaald kan er weer geschreven worden.

De dag tegen US. Je kon bijna zeggen de nacht tegen US, zó vroeg moesten wij spelen. Nog niet helemaal wakker reden wij vanaf onze prachtige sporthal richting de hoofdstad. De laatste wedstrijd van 2018 al weer, de mannen van ‘Bij Bart’ konden het nog niet helemaal bevatten. Maar daar aangekomen in het altijd drukke Amsterdam moest het dan echt beginnen. De start van de wedstrijd was onder promotieklasse niveau. Beide teams moesten klaarblijkelijk als een echte diesel opstarten. Omdat Remco vorige wedstrijd een kwetsuur heeft opgelopen, kregen wij vanuit Defensie versterking mee: Eentje die de dag ervoor nog het nationaal veteranen volleybaltoernooi heeft gewonnen. De versterking kwam in de nogal kastige vorm van Peter van de Wal. Maar Tjago mocht ondanks dat deze versterking was gehaald uiteraard in de basis beginnen.
De punten op het scorebord gingen gestaag omhoog, maar niemand wist echt indruk te maken. Geen service series, geen mega mooie punten, maar gewoon zakelijk volleybal en bij de 20 gingen beide teams het wel weer uitvogelen. Gelukkig wist Forza hier door te pakken. Rik Tigelaar was vandaag een zekere factor die veel aangespeeld kon worden. Dit bleek een uitkomst want de passer/lopers waren niet de uitblinkende speler tot op heden. Door strijdlust (voor zover dat aanwezig was in deze schamel interessante zakelijke wedstrijd) wist Forza met 27-25 de eerste set binnen te slepen.

De tweede set was US er duidelijk meer op gebrand er een wedstrijd te van gaan maken. De heren uit Hoogland leken af en toe in het veld te staan alsof ze niet wilden. Geen entousiamse of karakter. Daar moest wat aan gebeuren. Dus de tweede set werden er wat veranderingen gemaakt. Peter kwam in het veld en Kjeld heeft zijn debuut als veldspeler in heren 1 gemaakt (toch een speciaal moment). Toen de pass en aanval naar rust, regelmaat en reinheid zochten wist US gewoon door te volleyballen. Met als resultaat een set waar ik niet heel veel meer over kwijt wil. 25 - 16 voor US.

De derde leek er geen verandering in de zaak. Er kwam niet echt iets van terrecht, de service was zoekende, Jouke moest veel lopen voor de set-ups en de aanvallers wisten niet echt te rammen. Een debacle om wederom niet verder bij stil te staan 25-15 voor US.

Dit was het dan, set 4. Hier kon het nog omgekeerd worden want winst was nog mogelijk. Met meer enthousiame dan ooit in deze wedstrijd gingen de spelers het veld in. Want sets zoals twee en drie gingen niet nog een keer gebeuren. Meer vuur in de strijd zou de oplossing zijn. Met meer kracht en meer bluf dan voorheen leken er wat puzzelstukken in elkaar te vallen. Er werd gescoord, er werd gepasst, beter geserveerd en het blok werd weer weggespeeld. Zoals het hoorde… 25 - 17 voor de heren uit Hoogland.

De vijfde set ging erg vooruitstrevend; de hooglanders namen een voorsprong met 9-5. Een erg mooie uitgangspositie, maar vanaf dat moment schoot de leeftijd van de ploeg erin (nee we zijn niet allemaal stokoud, we zijn jong). Het leek wel alsof we niet wilde scoren. Dit resulteerde dan ook in veel punten voor de Amsterdammers. met 15-12 sloten we af en 3-2 voor US was een feit.

Helaas maar waar, thuis grijpen we ze!

Nog even wil ik speciale creditis geven aan de scheidsrechter, want we doen ook wel eens af aan de scheids. Maar in A'dam hadden we er één die erg goed was!

Nu winterstop/sport, fijne jaarwisseling!


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT