Nieuws / Bekerwedstrijd Forza JC1, 18-12-2018 uit tegen Taurus JC1, 3-0 winst.

Tuesday 18 December 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Op een dinsdagavond een bekerwedstrijd uit tegen Taurus JC1 in Houten, training verzetten en in een toetsweek op school, zijn de ingrediënten om een leuke wedstrijd te spelen. De Forza mannen hadden wel zin in dit extra verzetje. Taurus JC1 speelt in de competitie 1e klasse en nog gewend aan nethoogte 2.05 mtr en veld bij 9x7 mtr. Op papier dus een tegenstander die we effe zouden kunnen pakken. Ter plekke zagen we ook nog dat het een wel heel jong team is met deels nog CMV leeftijd. Ook tijdens het inspelen en inslaan over het ‘hoge’ net van 2.15 mtr versterkte het beeld. Dit keer waren wij dus de grote en sterke mannen in de ogen van de tegenstander. Natuurlijk was Forza compleet met Frank, Thijs, Daan A, Lars, Jarno, Jasper en Daan M.

1e set verliep echter heel anders dan verwacht. Taurus JC1 ging heel brutaal van start met stevig serveren, mooie rally’s en gedurfde aanval. Het spelbeeld dus wat coach Willem graag van Forza ziet. Het was voor de supporters van beide clubs heel mooi om te zien dit snelle spel met lange rally’s. Deze druk vanuit Taurus bleef doorgaan tot de set voorsprong van 8-7. Moment van coach Willem om in te grijpen naar een time out. Hij was niet gekomen om te genieten van Taurus, maar wilde zijn eigen mannen dominant zien presteren. Opdracht was duidelijk. Laat zien dat je als team in de TOP klasse thuishoort en beter de pass verzorgen en in de set up de aanvaller goed bedienen. Team begreep dat er resultaat geboekt moest worden. Spel kantelde en nu was het duidelijk Forza die door druk de grip op het spel terug kreeg. Setwinst van 11 – 25 voor Forza JC1.

2e set gaf een wisselend spelbeeld van goed volleybal met leuke en lange rally’s. De Forza supporters konden hier meer van genieten omdat de rally winst vaker voor Forza viel. Uiteindelijk werd het verschil bepaald door meer lengte en kracht aan Forza zijde. Resultaat was setwinst van 10 – 25.

3e set was door deze druk vanuit Forza de weerstand bij Taurus gebroken. Het spel werd eenzijdig met lange service beurten en als de bal bij Forza in het veld kwam een stevige aanval weer terug. Vrij snel stond de setwinst van 7 – 25 voor Forza op het scorebord.

Opvallende punten. Een tegenstander die goed in de service pass, rally en aanval is moet je door zelf nog steviger en met risico te spelen overklassen. Forza JC1 is nu geplaatst voor de volgende bekerronde. Dan zijn er alleen nog JB teams die overgebleven zijn. Dus zal er gespeeld moeten worden op nethoogte van 2.24 mtr, weer tegen de lange mannen opkijken, maar eigen spel blijven spelen. Daar zijn we goed in.

Volgende wedstrijd is het NOJK toernooi op zaterdag 5 januari in de Meerwaarde te Barneveld. Daar zijn de tegenstanders: 11.00 uur SSS; 12.00 uur Dros Alterno; 15.00 uur Limes (evt 16.15 uur beslissingswedstrijd). Dit zullen zeker prachtige wedstrijden worden. Dus kom genieten en ons aanmoedigen.