Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 08-12-2018 uit tegen Zovoc JC1, 3-2 winst.

Saturday 8 December 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

De vorige wedstrijd tegen Zovoco JC1 zat nog heel positief in de herinnering van de Forza mannen. Dat was tot op heden de leukste wedstrijd van dit seizoen. Zovoc JC1 ook een heel jong team dat heel goed kan verdedigen en bijna alle ballen stevig over het net kan slaan. Hele mooie en lange rally’s werden toen gespeeld, helaas toen wel met 1-3 verloren. Vandaag zou dit dus iets anders worden. Wel een leuke wedstrijd spelen, maar met doel om te winnen. Forza JC1 was weer compleet uit de lappenmand met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M. Ook deze wedstrijd zouden we met systeem 2-4 gaan spelen.

1e set was het voor Forza JC1 nog wel heel duidelijk wennen aan de enorme herrie in de zaal, maar ook aan het hoge speel tempo en het stevige serveren van de Zovoc mannen. Communicatie onderling kwam niet over en deze misverstanden werden direct afgestraft. Set werd te eenvoudig weggegeven met 25 – 15 aan Zovoc JC1.

2e set dus zaak om dit initiatief weer naar eigen team toe te trekken. Opdracht van coach Willem was om de focus op doel gericht te blijven spelen houden, site out stevig af blijven maken en dus de druk bij Zovoc neer te leggen. De start met een paar goede service beurten maakte al snel het verschil in de setstand. Dit gaf ook een positieve boost aan de mannen om het uit te buiten en meer risico te nemen in de aanval. De opgebouwde voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De set ging nu met 17 – 25 winst naar Forza JC1.

3e set deze positieve lijn doorzetten was natuurlijk logisch. Echter volleybal kan per set heel anders uitpakken. Het spelverloop was nu omgekeerd t.o.v. de vorige set. Zovoc JC1 kreeg meer grip en druk op de wedstrijd. Deze kleine achterstand kon door Forza JC1 niet meer omgebogen worden. Omgaan met deze mentale druk van net niet de rally kunnen winnen bleef te lang tussen de oren zitten. Zovoc JC1 pakte de set met 25 – 17.

We waren gekomen om een leuke wedstrijd te spelen en met winst naar huis te gaan. Of te wel om de 4e set nu weer als kopie van de 2e gewonnen set te gaan spelen. Deze 4e set ging heel mooi gelijk op met spannende momenten en om soms onmogelijke ballen weer in de rally te krijgen of af te maken. De focus ging steeds meer naar eigen kunnen en hiermee positieve inzet en concentratie. Met name aan het eind van de set werd het wel heel spannend. Gelukkig trok Forza JC1 de set met 22 – 25 naar zich toe.

Een 5e set spelen hadden we dit seizoen nog niet gedaan. Om dit uitgerekend tegen Zovoc JC1 te mogen spelen was al een bonus. Met de gewonnen 4e set tussen de oren en het gegeven dat Zovoc het verlies nog moest verwerken was in het voordeel van Forza JC1.  Daarbij kwam dat Forza mocht beginnen met de service. Set ging heel gelijk op tot veldwissel 7-8 in voordeel van Forza. Door goed blokkeren en dito aanval wist Forza deze voorsprong verder uit te bouwen. Setwinst ging terecht met 12 – 15 naar de Forza mannen en hiermee doelstelling van de wedstrijd winnen behaald.

Opvallende punten:  Ook deze wedstrijd tegen Zovoc was een van de leukste en spannendste dit seizoen. Aanvallend en blokkerend kwamen Frank en Jasper steeds beter uit de verf in het midden. Buitenaanvallers konden helaas te weinig bereikt worden en zich dus niet echt uitleven. Systeem 2-4 spelen ging ook nu weer een stapje beter. Service pass en in de rally gedurfd te blijven spelen is nog een aandachtspunt.

Laatste wedstrijd de 1e helft dit seizoen is zaterdag 15 december uit tegen Leython DC JC1. Gezien de stand in de poule moet het mogelijk zijn dat de Forza mannen op alle fronten dan laten zien welke positieve ontwikkeling ze hebben doorgemaakt. Wil je dit ook zien dan moet je mee gaan naar Leiderdorp.