Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Uit tegen Keistad

maandag 26 november 2018

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Afbeelding Wedstrijdverslag Heren 1 - Uit tegen Keistad

24 november. De dag dat de VS in 1944 besloot het eerste bombardement op Japan uit te voeren. Maar ook de dag dat Keistad heren 2 besloot in het voorprogramma van de Amersfoortste derby te spelen.
Alleen maar mooi dat het eerste daarna het afsluitend programma verzorgde. Hierdoor kon alle focus van de dag mooi naar de werdstrijd Keistad - Forza Hoogland gaan.

Voor de meesten een bekende wedstrijd met wat extra lading. Daarom alleen maar vreemder dat dit niet meer op het gebruikelijke toneel werd gespeeld. Midland is verleden tijd en wij mochten aantreden in een net wat te groot uitgevallen zwembad, waar toevallig een gigantische sporthal in is gebouwd. Een beetje apart, niet wat we gewend zijn maar goed... De sfeer in de Amarena is wat lastiger te omschrijven dan die in Midland: Het is groter, moelijker te overstemmen en de hal is giga hoog. Soms leuk, soms wat vervelend. De wedstrijd kwam steeds dichterbij. Tijdens de training donderdag had Forza een wat schamele opkomst door ziekte en ellende. Dit was tijdens de wedstrijd niet anders. Gelukkig was iedereen er wel gewoon. Het talent Tjago deze keer zelfs in de basis opgenomen en dat tijdens de derby!

Nadat de bekende heren elkaar een hand hadden geschud voor de wedstrijd kon het beginnen. Zodra de laatste hand wordt losgelaten geldt er nog maar één ding; Beter volleyballen dan de tegenstander. De opdracht die de Hooglanders mee hadden gekregen was ‘leg de servicedruk aan de overkant’. Dit blijkt toch vaak de sleutel te zijn voor de heren van ‘Bij Bart’ De eerste set ging dit ook naar behoren, de druk lag goed aan de andere kant, een scherp begin was zeker gelukt. Daarna zakte het iets terug, dit is altijd lastig maar nooit onoverwinnelijk. Beide partijen kwamen na enkele punten beter in de wedstrijd, hier lag een gelukje voor Forza. Want met een niet fitte spelverdeler moesten we wel lekker in de wedstrijd komen. De pass lag lekker in den beginnen, maar toch kwam Keistad gewoon mee in deze set. Ze maakten op den duur zelfs gelijk. Daar ging het mis bij de Forzanen. Met een spannend einde wist Keistad helaas aan het langste eind te trekken en wisten ze met 27-25 de set net binnen te slepen.

De tweede set was duidelijk dat Forza niet het gebruikelijke spelletje kon spelen. Keistad schoof de middenman met het blok door in de Hooglandse tweemans aanval. Daarop heb je twee oplossingen: De middenman meer laten spelen of de diagonaal op de 3 meter meer druk te laten verzorgen. Met beide facetten wist Forza niet goed uit de verf te komen. Hierdoor werd het een vervelend spel voor Forza en zo ging Keistad alleen maar beter spelen. Hier zag je duidelijk dat het een onwennig spel werd waar Keistad de overhand in toonde. Een tweede set met de beschamende cijfers van 25-14 voor Keistad.

De derde set werd duidelijk voor Forza waar de tekortkomingen lagen. Maurice op diagonaal en Remco op de buitenkant moesten de oplossing gaan bieden, maar na enkele punten spelen in set 3 ging het mis. De middenman Jesse vouwde even zijn enkel dubbel en daar was het einde wedstrijd voor hem. Nu onze andere middenman op diagonaal was gezet hadden we twee opties voor een wissel. Tjago (een echte passer/loper), of Rik (een echte dia). Feitelijk een keuze tussen twee kwaden. Nadat er voor Tjago werd gekozen en creatief aan het net werd gewisseld ging het door (Tjago van harte gefeliciteerd met je debuut in Heren 1 op de mooiste positie in het volleybal). Het mocht alleen niet erg baten. De rest van het team ging er welliswaar een stapje harder door lopen, maar het is toch weer gebleken dat een passer/loper niet even naar midden kan. Een set om snel te vergeten en op naar het vierde bedrijf om misschien toch een puntje te pakken (25-16).

Nadat het midden weer in ere werd hersteld en Rik teruggebracht werd in de ploeg konden we weer echt gaan volleyballen. Thijmen had op intiatief van Kjeld het liberoën de vierde set compleet overgenomen. Dus daar stonden de mannen die nog een set moesten gaan pakken. De kaars leek af en toe alleen een beetje opgebrand. Tot halverwege de set wist Forza goed mee te komen, maar het ging niet vanzelf. Moeizaam werd er tot dan bijgebeend. Maar op het einde bleek ook dit tevergeefs, Keistad leek er soms een stapje bij te doen en dan waren we snel weer bekeken. Ook het laatste punt bleef deze keer in de Amerea. Al met al een wedstrijd die niet liep aan Hooglandse kant. Weinig power en beleving. Waar met man en macht nog wel geprobeerd werd om dit om te draaien, zat het er gewoonweg absoluut niet in voor Forza.

Helaas… vergeten en door. De poule staat nog steeds erg dicht bij elkaar, dus dat schept mogelijkheden. Het kan nog alle kanten op. Nu eerst een beker wedstrijd tegen Taurus heren 4 deze maandag (26 november). Heeft u dus niets te doen op deze maandagavond, dan kan u weer genieten van een mooi potje bekervolleybal in het altijd gezellige Nieuwland om 20.00 uur!


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT