Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Verslag Meisjes A selectie - Holland Top

dinsdag 20 november 2018

Wedstrijdverslagen - Meisjes A1

Zondag 18 november, de dag dat een van de grootste sportprestaties ooit is neergezet. Willem Tell zou een pijl hebben geschoten door een appel op het hoofdje van zijn zoon, een ongelooflijke legende uiteraard. Ook kunnen er andere sportprestaties op deze dag worden neergezet; de Forza Hoogland MA selectie speelt namelijk op deze dag Holland Top.

Het was even slikken voor iedereen dat we om 08:00 uur in Haarlem werden verwacht. Die tijden in het weekend mag de Nevobo zeker nog wat aan doen. Toen we rond 07:00 wegreden bij sporthal Nieuwland zag het team er nog niet echt wakker uit. Maar aangekomen in Haarlem bleek al snel dat we niet het enige team waren met dit probleem. Overigens was het niet het enige probleem. De zaal waar we moesten spelen was bij aankomst niet eens open. De wind, die al koud was deze dag, leek ineens nog wat graden kouder te worden. 10 minuten nadat de meiden bedacht hadden één grote groepsknuffel te maken tegen de kou, ging de sporthal gelukkig open. Snel aan de koffie!

De voorbespreking ging wat moeizaam; Fardou vond het een goed idee om tijdens de bespreking van Jouke nog even een powernap te doen. Maar gelukkig werd ze tijdens het inspelen een beetje wakker.
Als eerste stond het team van Jonas op het programma, het doel van de dag was duidelijk, winnen! Maar tijdens de wedstrijd van Jonas moest er eerst even wat gewenning plaatsvinden. De mix van speelsters van D1, D4 en MA1 had daar gelukkig niet heel lang voor nodig. De coach van de tegenstander had al een excuus verzonnen voordat we waren begonnen. Na het inslaan van de meiden, zag je de overkant stiller worden. Tijdens de wedstrijd zag je dat Forza vooral dominant was aan het net. Achterin moesten de meiden nog iets meer aan elkaar wennen. Gelukkig wisten de meiden dat aanvallend prima te compenseren en door de briljante spelverdeling hadden we vaak maar één iemand in de blokkering voor ons. De eerste set werd makkelijk gewonnen.

De tweede set ging op deze manier eigenlijk lekker verder. Er werden wat andere meiden in het veld gezet, de transities gingen prima en de posities konden lekker worden doorgewisseld zonder problemen in het veld. Jonas bleek simpelweg niet opgewassen tegen dit Hoogland. Ook de tweede set werd gewonnen en we konden gelijk weer door.

Ongeveer 10 minuten later konden we weer aan de bak. Dit keer tegen de meiden van Divo het leek een wat sterker team dan Jonas, maar daar waren we wel blij mee. De meiden gingen weer even kort inspelen en J&J coaching ging maar weer eens voor de opstelling zitten en bespreken wat er nog beter kon.

Nadat de opdrachten over service druk waren uitgelegd werd nog even het verdedigen aangehaald. Dit bleek toch nog wel een puntje in de vorige wedstrijd, maar dat kon uiteraard verbeterd worden. Na een uitstekende wedstijd van Jet, mocht nu Marlou op de digonaal starten, Leah ging erin voor Fardou en ook het midden werd doorgewisseld. Kern met Jeske, Noa en Annette bleven staan.

Zoals er dominantie was tijdens wedstrijd één, wisten de meiden dit mooi door te zetten naar het tweede bedrijf. De servicedruk kwam goed naar voren en er werd hier en daar nog geschaafd aan het blok en de verdediging. Voor Jouke en Jesse weinig reden om te klagen of te zeuren deze set. Als die twee niets te zeuren hebben dan ben je meestal ook wel aan het winnen, dat was dan ook precies wat de eerste set gebeurde.
Nu was het oppassen, want als je drie sets vrij gemakkelijk achter elkaar wint, dan sluipt er meestal wat laksheid in het team. Dit werd aangekaart tussen de sets door.
Dus de tweede set van wedstrijd twee ging sterk van start, maar door persoonlijke fouten en concentratieverlies ging het daarna een stuk minder (waar werd nu voor gewaarschuwd???).

De eerste achterstand van het toernooi was er, nu kijken wat er zou gebeuren. Gaat het team harder volleyballen of zakt het ineen? Na een time-out waarin Jouke duidelijk niet tevreden was ging het weer wat beter. De meiden maakte het ongelooflijk spannend en hierdoor dacht Jouke even in te grijpen. We konden natuurlijk niet verliezen, dus kwam de meeste tactische zet van het toernooi naar boven. Marlou was diagonaal en ging naar rechtsachter (kak, we zijn de 3-mans aanval kwijt), maar door Noa eruit te halen voor Jet en Marlou spelverdeelster te maken stonden we met de laatste wissel ineens weer in een 3-mans aanval. Hier wist Jet gelukkig wel raad mee, want die heeft in staan rammen daar kon het hele toernooi nog wat van leren.
Twee grote coachende glimlachen langs de kant, een blij team en 4 uit 4 punten. Een uurtje rust en dan de laatste wedstrijd tegen Spaanestad.

Na een wat zware warming-up mochten de meiden aantreden tegen Spaarnestad. Iedereen scherp, iedereen klaar om te gaan. Spaarnestad had net als wij 4 uit 4, dus hier werd het spannend. De overkant had duidelijk het inslaan gewonnen en het team kwam iets gespannen over. Dat bleek ook wel tijdens set één, de overkant was duidelijk beter. Het blok had het zwaar, de verdediging kwam soms niet eens bij de bal. De pass werd onder druk gezet. Oftewel Spaarnestad had de eerste set op ongeveer ieder facet gewonnen.
Maar dan komt de volgende altijd nog. Het team weer bij elkaar geraapt, liepen we naar de andere kant van het veld. Er moest wat veranderen. Al waren het niet echt persoonlijke aanwijzingen, niet echt één ding. Alles moest beter, wilde we een kans maken.
Er leek set twee een nieuw team het veld in te stappen. Alles leek ook goed te gaan aan het begin. De opdrachten uit de eerdere twee wedstrijden kwamen allemaal naar voren, er was servicedruk, de verdediging stond goed, spelverdling liep lekker. Kortom ‘het ging goed’. Dat was ook wel aan de stand terug te lezen. Met een voorsprong van 15-7  was de coach aan de overkant al aan zijn tweede time-out toe. De time-out bleek wel te werken, want ze kwamen terug tot 15-12. Daarna kwam er gelukkig een side-out. Nu moesten de meiden weer uit gaan lopen. Dit gebeurde ook, door goede service van Jet, keurige pass en verdediging van Kirsten en Annette ging Forza vol op stoom naar de 20. Vanaf daar werd het spannend en gebeurde er te veel om te benoemen. Maar eind goed al goed, de meiden wisten het over de streep te trekken.
Ik kan nog wel meer mensen persoonlijk benoemen maar de 6e set van het toernooi was de beste en een ongelooflijke teamprestatie!

Heel mooi, 5 van de 6 sets en in februari het volgende toernooi weer!


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT