Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 03-11-2018 thuis tegen Prima Donna Kaas JC1, 3-1 winst.

Sunday 4 November 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

De vorige wedstrijd tegen Prima Donna Kaas JC1 op 29 september zat nog niet lekker tussen de oren van de Forza mannen. Onder indruk van die ene lange jongen en de naam Huizen hield team de hele wedstrijd in klemmende spanning met verlies tot gevolg.  Dat zou vandaag wel anders worden. Met de overwinning op Keistad JC1 nog vers in het geheugen, zou ook Prima Donna Kaas JC1 er aan moeten geloven. Deze instelling en het gebrand zijn om een stevige strijd te leveren klonk als muziek in de oren van coach Willem. Die ene lange jongen uit de JB2 deed ook vandaag weer mee. Echter dat maakte nu geen indruk meer. Wij hebben Frank was de opmerking uit Forza JC1.

1e set ging het vertrouwde basis team Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper weer van start. Opdracht was om gelijk stevig en geplaatst te serveren. Hiermee moest de aanval van Prima Donna Kaas JC1 ontregeld worden. Set ging heel mooi, spannend en gelijk op. Maar ook de service van de tegenstander was regelmatig niet goed onder controle te krijgen. Opgelopen achterstand van 20 -24 leek af te stevenen op setverlies. Echter prachtig blok van kleine Jarno op de lange man van Prima Donna Kaas bracht de service bij onze Frank. Daar wist Frank wel raad mee. Door diep en geplaatst in het veld te serveren pakte hij gelijk drie punten. Ook de opbouw kwam er niet goed meer uit bij de tegenstander. Hierdoor kon Forza JC1 met mooie aanval van Daan A de set met 26-24 binnen slaan.

2e set was het zaak om deze ‘overwinningsroes’ te verzilveren. Bij de les blijven, genieten en op dezelfde voet doorgaan was de opdracht. Prima Donna Kaas was nog niet over de teleurstelling van het verlies 1e set heen. Slordigheden met serveren en misverstanden in de opbouw maakte dat Forza JC1 soms eenvoudig aan een punt kwam. De Forza mannen bleven wel gebrand om elke rally winnend af te sluiten. Setoverwinning van 25-16 was terecht voor Forza JC1.

3e set ook winnen van de koploper zou wel helemaal mooi zijn. Maar net als in de 1e set was ook nu het moeilijke serveren van de tegenstander en hiermee geen controle over de servicepass door de Forza mannen het struikelblok. Daarbij kwam ook dat de eigen 1e service beurt een enkele keer fout was. Mooie plaatsballen in de rally van Thijs en Jasper en goede aanval van Frank en Daan A konden niet verhinderen dat de set met 18 – 25 naar Huizen ging.

4e set nu wel weer pakken was de insteek van de Forza JC1 mannen. Gevoel van kunnen winnen van deze koploper zat er nog duidelijk in. Ook deze set maakte Jarno weer een prachtige service reeks waar Prima Donna Kaas geen antwoord op had. Ook Thijs en Lars lieten zien het serveren goed te beheersen. Frank, Jasper en Daan M mochten deze set de nodige aanvalspunten scoren. Het leek nu ’t omgekeerde met de 3e set wat betreft overwicht in het volleyballen. Setoverwinning 25 – 18 en hiermee 4 wedstrijdpunten voor Forza JC1.

Opvallende punten: Zonder spanning spelen en positief gevoel hebben van kunnen winnen geeft mooie momenten in serveren, rally en aanval. Service druk kunnen houden is weer belangrijk gebleken. We blijven werken aan controle over de servicepass.

Komende wedstrijd is zaterdag 10 november 10.00 uur uit tegen Spaarnestad JC1. De Forza mannen zullen er alles aan doen om met 5 wedstrijdpunten weer thuis te komen. Wie gaat mee naar Haarlem?