Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 13-10-2018 uit tegen Keistad JC1, 1-3 winst.

Sunday 14 October 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Vrijdagavond nog een stevige training samen met de Keistad JC1 mannen afgewerkt en op zaterdagmiddag tegen elkaar ten strijde in de Amerena. Dan moet je wel even de knop omzetten en de focus volledig op de wedstrijd zien te krijgen. Forza JC1 was weer compleet met Frank, Thijs, Lars, Daan A, Jarno, Jasper en Daan M. We waren ruim op tijd in de hal en voor coach Willem de gelegenheid  om de strategie voor deze wedstrijd nog eens goed door te nemen.

1e set met Jarno als wisselspeler ging het team nog onzeker en ‘met de rem er op’ van start. Serverend ging het goed, echter in de opbouw en aanval kreeg Keistad wel heel eenvoudig de bal toegespeeld. Gevolg een regelmatig stevige aanval van de lange mannen uit Keistad JC1. Ook het wisselen van spelverdelers kon een opgelopen achterstand niet meer wegwerken. Set ging met nipte winst van 25 – 23 naar Keistad JC1.

2e set met Daan M als wissel op de bank voor zowel een spelverdeler als aanvaller en de overtuiging van de mannen dat ze beter kunnen, beloofde een goede start van de set. Afspraken om de aanval van Keistad meer te ontregelen door geplaatst te serveren, maar ook blokkerend de juiste spelers uit te zoeken pakte soms heel goed uit. Forza kreeg meer overwicht op het spel zowel verdedigend als aanvallend. Setoverwinning van 22-25 voor Forza JC1.

3e set was het zaak deze positieve lijn door te zetten. Omdat het regelmatig inwisselen van Daan M in de 2e set voor zowel in verdediging als aan het net goed uitpakte, was deze rol ook in de 3e set voor hem weggelegd. Opdracht was om in de aanvalsopbouw de setup beter te verzorgen en de aanvallers zich nadrukkelijker aan te bieden. Er moest vaker gewoon met een stevige aanval gescoord worden. Jasper en Frank maakten dit in deze set goed waar. Setoverwinning van 20 -25 terecht voor Forza JC1.

4e set werd het overwinningsgevoel uit de 3e set meegenomen. Doel was om het spelverdelen nog mooier te laten verlopen zodat alle aanvallers zich uit konden leven. Deze positieve inzet en de druk erop houden vanuit Forza JC1 gaf het gevoel dat Keistad JC1 het al opgegeven heeft om nog te kunnen winnen. Behalve het geplaatst serveren werd ook aanvallend doelgerichter gescoord. Een overtuigende set stand van 16 – 25 en hiermee 4 wedstrijdpunten voor Forza JC1

Opvallende punten: Team weet steeds beter om te gaan met onder druk spelen en het in de praktijk brengen van tips om de tegenstander te ontregelen. Aanvallend waren nu ook weer Jasper, Frank en Jarno die regelmatig direct wisten te scoren. Service druk van Lars, Daan A en Thijs pakten ook nu de nodige punten. Daan M als roulerende wisselspeler voor zowel in de verdediging als aan het net pakte heel goed uit. We moeten blijven werken aan goede opstelling in de verdediging en snelle omschakeling naar de aanval, maar ook aan het geven van ‘lekkere’ setupjes waar aanvallers zich op uit kunnen leven.

Komende wedstrijd is zaterdag 20 oktober thuis om 13.00 uur tegen Leython DC JC1. Dan laten de mannen zien dat ze weer stapjes gemaakt hebben om een stevige partij volleybal te kunnen spelen. Kom kijken, aanmoedigen en genieten.