Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Thuis tegen Atalante

maandag 8 oktober 2018

Wedstrijdverslagen - Heren 1

Wedstrijddag. De dag dat iedereen wakker wordt en toch net even anders zijn bed uit stapt. De een misschien wat gespannen, de ander juist scherp. De een wat afwachtend, de ander energiek.

Dit keer stapte ik mijn bed uit en dacht ik: We gaan winnen. Niet omdat de tegenstander slecht was, niet omdat het de dag is waarop Roland Garros ooit is geboren, maar omdat het zelfvertrouwen er bij onze ploeg was. We traden om 15:00 uur aan om tegen Atalante Heren 1 te spelen.

Afgelopen week veel technisch getraind en nu was het tijd om het eruit te laten komen. Je merkte vlak voor de wedstrijd gewoon dat we er lekker in zaten. We hadden energie, maar vooral ook scherpte.

Tijdens de eerste set liep het spel nog wat mank bij beide ploegen. Niemand gaf echt goed gas het was nog een beetje inkomen. Beide ploegen lieten elkaar niet ver uitlopen en dat kwam omdat er weinig intiatief was om het spel te maken. Veel servicefouten aan de kant van Forza. Daardoor kon Atalante meekomen. Dan kom je in een set, die niet bijzonder is, ineens bij de 20. Dan weet je dat het pas begint. Op dat moment leek Atalante de betere partij, omdat ze wat secuurder speelden. Gelukkig was niets minder waar. Door een goede service van Jouke Post wisten we ons eronderuit te vechten en toch de set over de streep te tekken. Met een stand van 26-24 bleek wel, dat dit niet vanzelf ging.

Gelukkig viel de eerste set onze kant op. Zoals hiervoor beschreven dus niet zo 1, 2, 3...  Opdracht voor de volgende set was duidelijk: Minder eigen fouten, vooral wat onze service betreft. Dit was nog niet helemaal doorgerongen, want we gingen verder met het gerommel van ervoor. Domme fouten die gewoon niet nodig zijn. Het leek allemaal niet zo moeilijk maar zoals de grootmeester Cruijff ooit heeft gezegd:

‘’Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.’’

Het was deze set wel duidelijk. We hadden het niet goed genoeg begrepen. Stel dat we de eerste set hadden verloren, dan waren we denk ik beter geweest in set 2. Maar dat was niet zo. Nu moesten we nog leren dat je er met slordig spel gewoon niet komt. Verlies voor de heren van Forza in set 2 (21-25).

Set drie was het wél duidelijk. Met dom spel kom je er niet. Dus de opdracht om goed te serveren in de rug van de spelverdeler. We hadden gewoon duidelijke afspraken. Dit bleek goed te helpen. Een wereldstart in deze set. De ene service-serie na de andere en Atalante was het even helemaal kwijt. Zelfs zó kwijt dat de stand op een gegeven moment 20-4 was voor de Hooglanders. Dit was natuurlijk niet uit handen te geven en met 25-8 trok Forza de onberispelijke winst in set 3 naar zich toe. De set was eigelijk te concluderen door wederom een uitspraak van Johan:

‘’Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste is, simpel voetballen.’’

Dit is wat we gedaan hebben de derde set (vervang uiteraard 'voetballen' door 'volleyballen') en dat bleek ook gelijk de succesformule.

De vierde set had helaas niet al te veel van de derde weg, het was weer meer een wedstrijd. Gelukkig wel een waar we goed contronle op konden uitoefenen. De vermoeidheid sloeg toe en dat was wel te merken. Gelukkig speelt vermoedheid altijd in zekere mate aan beide kanten. Welke ploeg hier echt meer aanwezig was is lastig te benoemen, maar Forza wist uiteindelijk met een stand van 25-22 aan het langste eind te trekken.

Gelukkig, want nu hebben we de eerste winst van het seizoen te pakken (en plek 6 op de ranglijst)!

Volgende week om 19.00 uur uit in Haarlem (altijd lastig).


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT