Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Heren 1 - Uit tegen Sovoco

maandag 1 oktober 2018

Wedstrijdverslagen - Heren 1

29 september, de dag dat nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie, Polen onder elkaar verdeelde (1939). Maar ook de dag waarop Ron Jans werd geboren.

Even een korte reminder: Vorige week de competitie start, Forza tegen Keizer Otto Trivolley. Helaas 2-3 verloren maar genoeg om op te bouwen en mee te werken. Dus nu weer naar het heden, vandaag Sovoco op de planning. Nadat dames 1 er helaas na een 5e set heeft verloren mochten later de heren van Forza aantreden. Verstreking was meegnomen vanuit het 2e in de vorm van Erwin Hol.

Vooraf een woord van de trainer Niels, zaak om te zorgen dat we ons goed weten te concentreren op positieve handelingen tijdens de wedstrijd. Gaat er wat fout, zorg dat je een goede actie of bal voor je haalt en bouw hiermee door. Dit naar aanleiding van vorige week waar we 'inkakten' na een goede 2e set. Een keurig sportpsycholgoisch uitgangspunt, naar mijn mening.

Zo zijn we dus vol enthousisme begonnen aan de wedstrijd in Soest. De eerste set liep wat moeizaam, de motor moest nog aan. Het draaide niet geweldig, de lui uit Soest hadden wat meer volleybalroutine, leek het. Hierdoor kwam het nog niet helemaal los. Langzaam spel, waarbij er met vlagen wat initiatief was om meer te doen. Dit had alleen niet de overhand dus was het moeilijk om vol gas te gaan. 25-15.

Na de wijze woorden van de coach: ‘Dit is een opstartset, nu gaan we door en eroverheen’. Deze woorden bleken alles behalve loos te zijn. De tweede set leek de knop om te zijn gezet. Hoogland volleybalde weer zoals de 2e set uit de vorige wedstrijd. Hierdoor was het intiatiefrijk, brachten we servicedruk en we konden hierdoor het tempo bepalen. Kortom: Dat wat we willen. Zoals in de time-out benoemd: ‘’Als het loopt, loopt het als een trein, dus zorg dat het gaat lopen’’. Je merkte gewoon dat het goed ging aan onze kant. Er was positivteit en de wil om te gaan. Op deze manier kwamen we op een stand van 21-25 uit en was het eerste punt een feit voor ons.

De derde set leek deze magie weer wat verdwenen, het ging weer wat moeizamer. Zoals Billie Jean  King ooit heeft gezegd: ‘’Sports teaches you character, it teaches you to play by the rules, it teaches you to know what it feels like to win and lose it, teaches you about life.’’ We kwamen erachter dat als je in het leven een heuvel tegenkomt en hier overheen gaat, het niet betekent dat de volgende heuvel ook even wordt overwonnen. We dachten vanaf de 2e set te makkelijk over de derde en hierdoor wist Sovoco veel meer te profiteren dan dat wij deden. Ze bleven aan de overkant gewoon hard werken zoals daarvoor, een goede leerschool voor ons. 25-16.

De vierde set ging even anders dan waarschijnlijk gepland, Jouke kon niet doorspelen door een enkel kwetsuur. Hierdoor kwam Erwin binnen de lijnen, een lasitg verhaal voor iedereen, want we hebben dit seizoen nog niet één keer met Erwin getraind of gespeeld. Hier wist Sovoco van te profiteren, niet specifikiek omdat het bij ons slecht ging maar de draai moest gewoon nog gevonden worden. Uitzondering hierop was Tjago Peet die deze set binnen de lijnen werd gebracht, hij wist met een stabiel blok meer druk bij de tegenstander neer te leggen. Ook aanvallend ging het behoorlijk aardig waardoor dit een mooi lichtpuntje was in de vierde set. 25-14.

Uiteindelijk dus 3-1 verloren, maar er waren hier en daar genoeg lichtpunten te zien. Om even sportpsycholgisch af te sluiten zullen we maar zeggen dat de externe omstandigheden niet ideaal waren vandaag. Met veel belssures en niet volledig fit hebben we er toch een sterke 2e set uit weten te slepen waar we ons best een beetje voor mogen prijzen.

Genoeg om op te trainen deze week (gelukkig) en komende zaterdag in het mooie Nieuwland tegen Atalante H1...


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT