Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC1, 27-01-2018 thuis tegen Vives JC2, 4-0.

maandag 12 februari 2018

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Deze wedstrijd tegen Vives JC2 zou op papier een gelijk op gaande strijd kunnen worden. Vives JC1 is ook een redelijk jong team van merendeel 1e jaars C. Natuurlijk heeft Forza JC1 het voordeel van de thuiswedstrijd en dan de vele supporters hierbij. Forza JC1 was weer compleet met 9 man.

1e set moesten Lars, Jelle, Jarno, Frank, Thijs en Xavier het gaan waar maken in het veld. Goed serveren en ook leuke aanvallende rally’s brachten al gauw de set overwinning van 25 – 14 voor Forza JC1 op het scorebord.

2e set met Jarno, Xavier en Frank op de bank liet een heel ander wedstrijdbeeld zien. Het redelijk slordige volleybalspel van Vives werd steeds meer door Forza JC1 overgenomen. Het lukte Forza niet om echt als team leuk volleybal te laten zien. Spannend was het wel omdat de strijd redelijk gelijk op ging. Met de nodige time outs en weer inwisselen van Jarno en Frank kon toch de set overwinning van 25 – 20 voor Forza JC1 op het scorebord komen.

3e set was een kopie van de 2e set. Wel heel spannend voor zowel de spelers als de supporters. Lars, Jasper, Jelle. Frank, Thijs en Daan Algra probeerden om steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Rally’s gingen meer op echt volleybal spel lijken en ook vaker met een echte aanval afgerond. Ook deze set werd met 25 – 20 door Forza JC1 binnen gehaald.

4e set wilden de mannen nu ook echt winnend af gaan sluiten. Of te wel gaan voor de bonus setpunt. De druk van de 2e wedstrijd in de hoofdklasse op groot veld en hoger net was natuurlijk hoog. Echter ging Forza JC1 hier steeds beter mee om. Ook deze set werd weer spannend gemaakt door gelijk op te gaan in de setstanden. Deze set moest coach Willem wel weer terug vallen op de basis 6 om de winst veilig te stellen. Met de setwinst van 25 – 21 haalde Forza JC1 de volle 5 setpunten binnen.

Opvallend in deze wedstrijd: Niet eigen spel kunnen spelen maakt het volleybal beeld wat slordig, maar voor de spelers zelf wel spannender. Omgaan met de spanning en toch werken aan vasthouden van het systeem 3 – 3 werpt zijn vruchten af. Helaas heeft in deze wedstrijd niet iedereen echt aan de bak kunnen komen.

Volgende wedstrijd is zaterdag 10 februari 09.00 uur uit tegen vv Utrecht JC1. Kom ons aanmoedigen en ons weer een stapje verder brengen in het spelen op JC hoofdklasse niveau.


Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT