Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Forza MB selectieteam door naar halve finale NOJK

zondag 7 januari 2018

Wedstrijdverslagen - Meisjes B1

Afbeelding Forza MB selectieteam door naar halve finale NOJK Wie kent ze niet. Het talentvolle meisjes B team van Forza Hoogland. 
Zaterdag 6 januari 08:45 was het zo ver. Ook dit jaar deed meisjes B mee aan nationale open club toernooi. Niet alleen om zichzelf maar ook om de vereniging te laten zien. Dit jaar moesten we naar Borne in het altijd zo gezellige Twente. Ecare Apollo 8 was hier de gast heer en wanneer de SRO ooit aan mij zou vragen waar we de sporthal op kunnen verbeteren zal ik ze zeker hier langs sturen. Deze sporthal ademt volleybal en alles was tot in de puntjes geregeld. Volleybal en Twente komen hier tot 1 geheel. 
Maar genoeg over Ecare Apollo 8. 
 
11:00 was de start van de eerste wedstrijd tegen Pegasus. De dames waren er helemaal klaar voor en met Noa, Evi, Loes, Danique, Joyce, Helen en Luna gingen we dan van start. Annette en Kirsten wisselden mee voor de service en pass achterin. Dit bleek een goede combinatie want de eerste set werd direct gewonnen met 25-17. Op naar de 2e set. Met de tips veld breed houden en druk op de tegenstander houden gingen de meiden vol goede moed de 2e set in. En dat de dames talent hebben en ook nog goed konden luisteren bleek wel want met een service serie van Danique en de druk vanuit de aanval werd de 2e set gewonnen met 25-13. En einde van de eerste wedstrijd. 
Tijd om even bij te komen was er niet want 12:00 was onze tweede wedstrijd tegen de Spiker. Annette heeft ondertussen het libero van Luna overgenomen. Nieuwe ronden nieuwe tegenstander vol blijven houden meiden. Maar niets was minder waar. 1e set was slordig veel eigen fouten kortom weinig concentratie. Neem daar nog goed team spel van Spiker bij en je raad het al 16-25 verlies voor de meiden van Forza Hoogland. 2e set volle bak dames jullie doen jezelf te kort. En met die instelling gingen probeerden de meiden weer op stoom te komen. Eigen fouten gingen om laag en de service druk was weer terug Spiker kon dit niet beantwoorden en verloor de 2e set met 25-18.
Klasse dames! 2 wedstrijden 3 punten. Top, nu 2 uur wachten en dan strijden we tegen de thuis ploeg van die dag. Even goed lunchen en ontspannen met onze mee gereisde supporters en weer door. 
 
15:00 de derde wedstrijd tegen thuis ploeg Ecare Apollo 8. En al had ik het al over de fantastische sporthal daar in Twente, ook dit team speelde naar deze sporthal. En hoewel forza Hoogland er alles aan wilde doen om dit encore Apollo te stoppen waren ze "NOG" niet klaar voor. Dit was echt een leer wedstrijd. Deze meiden waren net overal iets sneller en vaster. En ik weet niet wat ze allemaal in het eten doen in Twente maar ook nog eens een kop groter. Deze wedstrijd was dan ook jammer genoeg snel voor bij. 14-25 en 11-25. 

2e in de poule en dit betekend een beslissingswedstrijd om door te gaan naar de halve finale. Onze tegenstander was WSV ook 2e in de andere poule naast ons. En ik weet niet waar WSV voor staat maar als ik het team zag moet het iets betekenen als Wisselen Staat Vrij. Want jemig die hadden een partij mensen aan de kant staan. Met 3 coaches 13 speelsters een best beetje. 1e set ging van start en net als tegen de Spiker was het ongecontroleerd gespannen en slordig. WSV wint de 1e set met 25-18. Okee dames alles overboord of je nou wint of verliest doe het voor jezelf en laat zien wat jullie kunnen. En zo gingen wij de 2e set in. Met het mes tussen de tanden en strijd en passie knalde we uit de startblokken. Serverend, passend en aanvallend alles ging ineens weer als vanouds. Maar met 21-09 ging onze aanvoerder Joyce door haar enkel doordat er een groen tegenstandertje door het net heen liep. Meiden vol houden laat dit jullie niet meer ontglippen. En dit gebeurde winst 2e set 25-15. Op naar de derde en laatste set tot de 15. Deze set in een andere opstelling dan de afgelopen wedstrijden maar hou jullie aan het plan en verdedigen vanuit positie. Met een spannende laatste set en met punten voor en tegen trok Forza Hoogland aan het langste eind met 15-11. 
Meiden super goed gedaan, jullie mogen trots op jezelf zijn!! 
Jullie hebben Forza Hoogland weer mooi neer gezet op nationaal niveau. 
 
17 Februari zullen wij weer aantreden.



Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort




Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT