Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC2, 16-12-2017 uit tegen Irene JC1, 0-4.

Monday 18 December 2017

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC2, 16-12-2017 uit tegen Irene JC1, 0-4.

Zaterdagmorgen over de gladde wegen en afgesloten snelweg naar Bilthoven om de laatste wedstrijd van 1e helft seizoen 2017 - 2018 te spelen. Forza JC2 was al kampioen en Irene JC1 staat op de laatste plaats in de poule. Dus er stond niets meer op het spel dan te spelen om des Keizers baard. Daar dacht coach Willem wel anders over. Afgelopen weken werd getraind om het spelsysteem 3 – 3 onder de knie te krijgen. De mannen van Forza JC2 wilden dat in de praktijk nog steeds niet laten zien wat ze geleerd hadden.  Deze wedstrijd was er geen keuze. Opdracht was om de hele wedstrijd dit systeem te spelen, ongeacht de setstand. Daan was ergens anders op de latten aan het spelen.

1e set met Frank op de bank moesten Thijs + Jarno + Lars als echte spelverdelers vanuit de rechtsachter de ballen op gaan zetten.  Ook bij de service tegenpartij werd vanuit de midachter de bal opgezet om daarna de positie van rechtsachter in te gaan nemen. Natuurlijk is dit in het begin best wel wennen om dit te spelen in een wedstrijdsituatie. Het is geen training meer. Met regelmaat werd er een echte rally gespeeld waarbij de bal heen en weer over het net ging en de spelverdelers zich uit de naad moesten werken om hun posities goed in te nemen. Setoverwinning met 22 – 25 voor Forza JC2.

2e set met Xavier op de bank kon Frank laten zien dat hij stappen maakt in het stevig serveren en aanvallen.  Ook deze set werd het systeem spelen weer goed opgepakt. De setuppers bedienden alle posities aan het net. Met name de aanval vanuit de rechtsvoor scoorde heel goed. Ook liet Jasper zien dat hij het aanvallen op de midvoor positie heel effectief kan uitvoeren. Setwinst van 21 – 25 voor Forza JC2.

3e set was het de beurt aan Jelle om op de bank alvast te kijken naar het spelverdelers werk. De Forza mannen kregen steeds meer plezier in het spelen van dit systeem. De setuppers wisten de juiste momenten te kiezen om te gaan voor de bal en ook nog de beste aanvaller van dat moment goed te bedienen. Het werd een echte volleybal demonstratie met spelverdelers systeem 3 – 3. De ouders waren al op de bank bij het team gaan zitten om samen met coach Willem er van dichtbij te kunnen genieten. Deze set ging met overtuiging 15 – 25 naar Forza JC2.

4e set was het de beurt aan Jelle om de spelverdelerplek van Jarno over te nemen. Natuurlijk was het voor Jelle wennen om ook vanuit de rechtsachter de bal op te gaan zetten. Te hoge pass op het net werd stevig door Jelle in het veld van de tegenstander gebracht. De scheids was het daar niet mee eens, dat mag niet als achterspeler bij het net. Dit zijn mooie leermomenten voor het hele team. Zorgen dat de pass zodanig ligt dat de spelverdeler er goed onder kan komen en alle drie de netposities kan bedienen voor de aanval. Ook deze set werd dat weer op veel momenten waar gemaakt. 4e set ging met winst 23-25 naar Forza JC2.

Opvallend deze wedstrijd: De mannen speelden het 3 – 3 systeem geweldig goed. Leek of ze dat al veel vaker gedaan hadden.

Volgend competitie programma is nog niet bekend. Forza JC2 gaat hoofdklasse spelen. Dit is op groot veld 9 x 9 meter en op hoger net van 205 naar 215 cm. Afgelopen weken werd hier al op getraind. Steviger serveren, harder slaan in de aanval met overtuigende sprong hierbij, opstelling in het veld meer naar 3 – 2 – 1.  Of te wel de Forza mannetjes met nog 5x CMV en 3x 1e jaars JC leeftijd moeten als echte mannen gaan volleyballen in de 2e helft seizoen. Wij nodigen jullie weer uit om hier van te gaan genieten. Wedstrijdschema volgt nog.