Nieuws

Het laatste nieuws van onze vereniging vindt u onderstaand.
Aan de rechterzijde kun je filteren als je een bepaalde categorie wilt zien.
De wedstrijdverslagen worden door de teams zelf aangeleverd.


Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC2, 09-12-2017 thuis tegen Forza JC1, 4-0.

dinsdag 12 december 2017

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC2, 09-12-2017 thuis tegen Forza JC1, 4-0. Zaterdagmorgen om 09.30 uur al heel veel supporters op de tribune (Heren 1 en Dames 1 zouden jaloers zijn).  Jongens JC2 hadden voor deze wedstrijd ook mini speler Daan Merkus uitgenodigd om de hele wedstrijd mee te maken en ook te genieten van een kampioenswedstrijd. Dat de jongens er op gebrand waren om vandaag kampioen te worden straalde het hele team uit. Ze zouden alleen genoegen nemen met een 4 - 0 overwinning.

1e en 2e set zou een formaliteit zijn. Opdracht voor deze wedstrijd was dat iedereen zijn beste kant zou laten zien waar hij goed in is. Dit van goed serveren, verdedigen, set up, aanval of een heel sterke blokkeer actie. Onze vele supporters moesten er van gaan genieten.  Xavier en Lars begonnen op de bank en hun teamgenoten maakten het waar. Met stevige druk werd de set serverend en aanvallend binnen geslagen. Setwinst van 25 - 16 voor Forza JC2.

2e set met Daan en Jelle naast onze mini speler Daan Merkus werd dit spelletje dunnetjes over gedaan. De gezonde spanning werd wat meer opgevoerd, want het ging tenslotte om het winnen van minimaal drie sets om ongeslagen kampioen te kunnen worden. De mannen vochten er om, natuurlijk met iets meer risico en hiermee kans op mislukken van een hele mooie actie. Toch werd ook deze set overduidelijk met 25 - 17 door Forza JC2 gewonnen.

3e set was het niet moeilijk om de concentratie vast te houden. Deze set moest het gaan gebeuren. Nu was het de beurt aan Jasper en Thijs om hun teamgenoten aan te moedigen. Elk puntje dat Forza JC2 dichter bij de 25 kwam werd het enthousiasme en gejuich in het veld sterker.  Domper kwam toen Jelle wat ongelukkig op zijn voeten kwam na een blokkeer actie. Jelle kon niet verder spelen en Jasper was heel blij om zijn plek weer in te mogen nemen.  Met setwinst van 25 - 18 voor Forza JC2 en hiermee kampioenschap terecht veilig gesteld.

4e set ging Jarno samen met de geblesseerde Jelle en Daan Merkus op de bank alvast genieten van de overwinning. De spelers in het veld Daan + Jasper + Xavier + Thijs + Frank + Lars gingen nog meer vrijuit spelen.  Service met meer kracht en risico maar ook de aanval werd steviger. Ondertussen hebben Jarno en Jelle onze mini speler Daan over weten te halen om toch ook zijn volleybal talenten in het veld te laten zien. Coach Willem wisselde Daan met Thijs op de linksvoor positie. Vanaf deze positie meedraaiend kon hij aanvallen – verdedigen – een set up geven – zelfs de laatste service kwam vanuit zijn handen. Maar liefst een set overwinning van 25 - 8 voor Forza JC2.

Het feest kon beginnen. Na lovende woorden van de voorzitter, uitreiking van de medailles en feestgezang onder de douche, kreeg het team de inlossing van de door coach Willen beloofde ‘teamschotel’.   

Opvallend in deze wedstrijd:  Gezonde spanning en de wil om te winnen. Onze mini speler Daan Merkus heeft bijna een halve set heel goed meegespeeld. Dit zou hij wel vaker willen doen.

De laatste wedstrijd in deze ronde is zaterdag 16 december 09.30 uur uit in Bilthoven tegen Irene JC1. Deze wedstrijd gaat het team laten zien waar de laatste weken op getraind is. We gaan de hele wedstrijd systeem 3-3 spelen, met de spelverdeler vanuit positie 1 (rechts achter). Dus als jullie willen meemaken dat het volleyballen nog leuker is om te doen en om te zien, kom ons dan aanmoedigen.
 

Onze club


Volleybalvereniging Forza Hoogland, opgericht in 1964, is met ruim 420 leden één van de grootste verenigingen in de regio Amersfoort en één van de 30 grootste volleybal verenigingen van Nederland. 

Contact


Kom je ons verslaan? Zorg dan wel dat je op tijd komt! Onderstaand vind je het adres van onze thuishaven Sporthal Nieuwland.


info@forzahoogland.nl


Sporthal Nieuwland
Zeldertsedreef 3
3824 EJ Amersfoort
Twitter


Facebook


© Copyright 2015 - Forza Hoogland Volleybal

Designed by Magine and Powered by Stroeve ICT