Nieuws / Wedstrijdverslag Forza JC2, 25-11-2017 thuis tegen Sovoco JC1, 3-1.

Monday 27 November 2017

Wedstrijdverslagen - Jongens C1

Afbeelding Wedstrijdverslag Forza JC2, 25-11-2017 thuis tegen Sovoco JC1, 3-1.

Dat was wel schrikken om een dag voor deze wedstrijd te horen dat onze wild fietsende Frank een ongelukje gehad heeft en niet kan spelen. Ook de onstuimige Jelle ongelukkig is gevallen en nog niet zeker is of hij zaterdag fit genoeg is. Maar Frank was aanwezig om zijn team aan te moedigen en Jelle wilde het toch proberen. Sovoco had de vorige wedstrijd twee heel goed spelende meisjes in hun team. Echter zij moesten nu met eigen MC1 team tegen ons Forza MC2 team spelen.

Warming up verliep voor Forza JC2 heel geconcentreerd en zelfs bij de team-jel voor de wedstrijd lieten de mannen al blijken voor de winst te willen gaan. Coach Willem werd in de jel onder druk gezet om toch voor een ‘teamschotel’ te gaan sparen.

1e set gingen beide teams redelijk gelijk op van start. Service druk was er nog niet en ook in de soms wel hele mooie en lange rally’s vielen de punten ongelukkig naar de tegenstander. In de eindspurt was het gewoon weer vasthouden van de concentratie en zorgen dat de tegenstander de 1e fout gaat maken. Dat lukte en zelfs met setwinst 25 - 21 voor Forza JC2.

2e set ging Jelle het toch proberen en moest Daan zijn plek inleveren. Deze set verliep wat constanter in de rally opbouw. Forza JC2 kwam vaker tot een aanval, maar dan is het wel zaak om binnen de lijnen te blijven slaan. Goed serveren zorgde wel weer voor de nodige punten. Setwinst 25 - 20 voor Forza JC2.

3e set was het de beurt aan Lars om de bank warm te houden. Deze set was het Sovoco dat gebruik maakte van concentratieverlies van Forza JC2. De ballen kwamen te vaak in het Forza veld op de grond waar een verdediger bij had moeten zitten. De hierdoor opgelopen achterstand was niet meer in te halen. Met setstand van 18 - 25 ging Sovoco JC1 er mee aan de haal.

4e set met Thijs langs de lijn om aan te moedigen gingen de mannen weer stevig van start. Met name de druk van serveren werd opgevoerd. Jasper liet zien hoe je dat moet doen. Ook aanvallend liet hij met geweldige slagen zien dat je er altijd voor moet blijven gaan. Dit was aanstekelijk voor zijn teamgenoten Xavier, Jarno, Lars, Thijs en Jelle. Samen gaven ze een demonstratie van heel leuk volleybal. Setwinst van 25 - 16 terecht voor Forza JC2.

Opvallend in deze wedstrijd: Geweldige service van Jasper, Jarno en Thijs. Oefenen voor straks op B-veld werpt al zijn vruchten af. Gecontroleerde aanval door Jarno, Lars, Jelle, Daan en Jasper. Goed verdedigen en steeds meer controle over de bal van Xavier en Jelle. Dat moet ook als we straks op B-veld willen gaan spelen.

Volgende wedstrijd is 9 december 09.30 uur thuis tegen Forza JC1. Gaan we dan al gelijk deze kans benutten om Winterkampioen te worden? Dat wil je toch niet missen? Kom ons aanmoedigen en wij zorgen er voor dat jullie gaan genieten.