Nieuws / Wedstrijdverslag Jonas DS1 - Forza Hoogland DS1

Monday 6 November 2017

Wedstrijdverslagen - Dames 1

Afbeelding Wedstrijdverslag Jonas DS1 - Forza Hoogland DS1 18:45. Sharp. Bij Sporthal Nieuwland. Toch? Goed, met lichte vertraging vertrokken we vanuit het vertrouwde Amersfoort naar het verre, onbekende Beverwijk. De wedstrijd vond plaats in de Walvis, bij Jonas. Lachen hè?

Bij aankomst troffen we een vriezende sporthal aan, een kantine die de deuren nog op slot en grendel had zitten (geen koffie op de vrijdagavond?!) en ook de kleedkamers waren nog dicht. Maar nadat de tegenpartij ons meerdere rondjes had zien lopen met lichte paniek in onze ogen waren ze toch bereid om enkele deuren te openen. Toch fijn.

Een aantal bakjes koffie, repen chocola en zelfs een panini verder begonnen we aan onze warming-up. De sfeer was te beschrijven als redelijk relaxt. Tegenstander Jonas staat namelijk helemaal bovenin de ranking. Mochten we hier punten kunnen pakken, is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. En die instelling heeft ons deze wedstrijd erg goed gedaan.

De eerste set begon. De eerste twee punten voor de kant van Forza. In deze eerste fase van de wedstrijd is al te zien dat de tegenstander ons heeft onderschat. De eerste set maakten we helaas wel heel veel servicefouten. Samen met set 2 waren dit er maar liefst 16. Was het dan toch de spanning tegen zo’n goede ploeg? Helaas is de service de gehele wedstrijd niet echt verbeterd. De tegenpartij daarentegen had de service wel onder controle, maar onze stofzuiger Julie-Anne kreeg deze ballen met gemak onder controle. Özlem speelde de set-ups vervolgens razendsnel waardoor er makkelijker gescoord kon worden. Toch eindigde deze set met 25-20. De tegenpartij scoorde goed en bij ons was het de noodzaak om de ballen keihard te rammen of heel strategisch weg te leggen, alleen dan konden we de punten pakken.

In set twee probeerden we te gaan voor elk punt. Makkelijk gespeelde ballen naar de overkant kregen we immers om onze oren. Hierdoor maakten we nogmaals met de service en in de aanval te veel fouten. Zonde. Eindstand: 25-18.

De derde set moesten we winnen, wilden we de prognose van 3-2 nog halen. Sterspeelster Mascha blonk uit met haar serviceserie, blokkering en aanval. Dian scoorde met onwijs goed technisch inzicht en Charla scoorde veel met haar snoeiharde aanval (ja ik schrijf dit zelf, moest van Marco). Ook Iris en Emma beginnen hoge tonen te halen op het midden. Het enthousiasme kon zelfs Willem nog horen in Sporthal Nieuwland en het plezier was van de andere kant van de walvis af te lezen van onze gezichten. Welverdiend wonnen we deze set met 20-25.

Langzaam begon de tegenpartij de zenuwen te krijgen, wat ons alleen maar beter liet spelen. Toch begon deze ploeg ook beter te spelen door support vanuit de tribune en konden we prognose helaas niet waarmaken door de vierde set te verliezen met 27-25.

“We maken veel progressie, wat je terugziet in de wedstrijden. Trainingen werpen zijn vruchten af. Vastberadenheid en een zeer gedreven team zullen voor nog meer mooie uitslagen zorgen. Kortom, ik ben zeer tevreden.” Aldus, coach Marco.